Test: Renault Clio 0.9 TCE, een beter ontwerp

Test: Renault Clio 0.9 TCE, een beter ontwerpTest: Renault Clio 0.9 TCE, een beter ontwerpTest: Renault Clio 0.9 TCE, een beter ontwerpTest: Renault Clio 0.9 TCE, een beter ontwerp

Hoeveel zorg lijkt te zijn achter deze Clio, echte en voelbaar, zelfs wanneer een deel van de beloften die het merk, metro en een weegschaal in de hand verkondigt, zijn niet uitgekomen. Op het eerste, Deze nieuwe generatie van de Clio afdruk ernstige ontwerp dat af en ongeïnspireerd neemt: Het 'begrip' Dezir, die hun functies-en veel van die grote kleine details van carrocería- ontlenen, is behulpzaam geweest bij het revitaliseren van de Franse nutsbedrijf en toekomstige modellen afkomstig uit geweest. Van de tweede plaats omdat Als de vorige Renault Clio en was een groot vertegenwoordiger van "auto voor alle"De nieuwe toevoeging aan de gebruikelijke industriële juggled het verbeteren van hun apparatuur en strijken hangende zaken, zoals de aanraking van uw elektrische besturing, terwijl het voorstellen motoren niet meer krachtig, maar met betere emissie- en de verbruikswaarden.

Test: Renault Clio 0.9 TCE, een beter ontwerpLangs de weg, hoewel, ze zijn vereenvoudigd trommelremmen achter voor de uitrusting van alle versies met de logische uitzondering van de nieuwe Clio RS remmen. En het heeft gekregen slechter zicht naar achteren, maar blijkbaar heeft de achterklep glas niet zo klein lijken. De reden hiervoor is dat de Clio wordt verkocht met twee mogelijke boot poorten, één niet plastic verkocht in Spanje en andere staalplaat, beide met hetzelfde ontwerp. De nodige stijfheid die is gemaakt van kunststof te bereiken, is de structuur dikker dan zou de laag noodzakelijk was, zodat het holle inwendige van het kristal duidelijk kleiner is dan de buitencontour-what black- verbergen .

Wat wel duidelijk is, die wereldwijd deze Clio heeft een betere veiligheid en rijden gevoel dan de vorige generatie en niet alleen dat, het democratiseert ook de veiligheid en andere onderwerpen die het meest modieuze krijgt terwijl de capaciteit personalisatie en multimedia-apparatuur, waar de Clio onderscheidt zich aanbieden Serial browser met touch screen, geluids- en secundaire aansluitingen functie streqming in aanvulling op een goed niveau van actieve en passieve veiligheid en comfort-elementen, waardoor de merkwaardige keuze R-Link, met meer geavanceerde navigatie systeem en kan zelfs de luidsprekers van de auto te simuleren voor verschillende soorten van de mechanica.

In deze nieuwe generatie Clio beëindigde 3-deurs versie ja onderhoudt vertrouwde lichaam, genaamd, zoals voorheen, Great Tour-. We kunnen spreken van een duidelijk grotere Clio, aangezien de lengte is toegenomen met 4 cm, de breedte heeft in andere 2 cm, terwijl structureel 1.4 cm langere wielbasis en ongeveer 3,5 cm over spoorbreedte. Maar de waarheid is dat het ook We hadden verwacht dat de toename van de externe verhoudingen zal leiden tot een grotere breedte en het einde van de belangrijkste zwakte van de Clio, de breedte op de achterbank, wanneer de realiteit is dat het een andere centimeters in alle richtingen is vervaagd. In ruil daarvoor goede laars die ook groeit goed in 5 liter-ongeveer 12 prometidos- tot een totaalvolume van 330 liter bruikbare vorm bereiken.

Test: Renault Clio 0.9 TCE, een beter ontwerpTot honderd kilo zegt dat ze Renault hebben gehaald maar tellen niet op na onze schaal stud: een cilinder minder dan 1,2 TCE het bovengenoemde traject Het is een afgeleide van de motor die nu alleen de range met EDC dual clutch-change bieden, Deze 0.9 TCE heeft die versie gecompenseerd -of hetzelfde als Seat Ibiza 1.2 TSi met ijzerblok vier cilinders-, Zoals de 1,5 dCi 90 pk versie is ook lichter dan voorheen, maar tien kilo zwaarder.

Kilo ze veilig mee te nemen, meer parabienes globale kwaliteit overweging in efficiëntie en consumptiegedrag, omdat de dynamiek van de Clio is nog steeds zo goed als altijd. Er is het lage geluidsniveau van deze release Veel beter dan die van diesel door de manier waarop, maar het is waar dat de nieuwe driecilinder die de markt van vandaag hebben bereikt, werpen duidelijk betere waarden dan de meeste vier-cilinder equivalent, of de algemene isolatie van de auto, niet alleen mechanisch. Wanneer er geen oog, zijn er ook zorg en aandacht voor detail in deze Clio die worden gevoeld tot het punt dat het runnen van weinig naar de grotere Mégane benijden.

Niet in de dynamische evolutie, waar veel waardering -geweldig de saliente- generatie Clio, , en tenzij reeds verbeterde besturing U ...n wereld van het leren is ook geëxtrapoleerd naar de andere modellen van het huis. Dit brengt ons dus, dat de Clio wordt gelijkgesteld aan het beste van het beste, lees Seat Ibiza, Volkswagen Polo en de Peugeot 208 hoogtepunten zo duidelijk stutten. De uitstekende compromis Comfort / gedrag maken van de Clio is een auto erg mooi in de stad en geven een hoge mate van veiligheid op de weg.

Test: Renault Clio 0.9 TCE, een beter ontwerpAan de ene kant, naarl motor het aantal cilinders en verplaatsing .. De laatste tijd is het verbruik -Uiterlijk echt meer op de voorgrond met de tijd corren- bezuinigingen, maar ook je dwingen om een ​​uitkering iets lager. Er waren Nissan motor met drie cilinders die trekkracht -1,2 DiG gebruikt, bijvoorbeeld in de Micra-, maar Renault zet zich in voor een deel van 1.2 TCE, waardoor zijn macht in 90 CV. Moeilijk, na Ford Ecoboost, het vinden van een driecilinder lijkt niet. En het is waar dat Renault is niet omdat je een bepaald niveau van trillingen typische drie cilnidros architecturen evenals een eigenaardig geluid bij volgas voelen, maar Ik verzeker u dat er een re inconfortable motor zal zijn in dit verband.


Ja, het is een motor "small" en lage capaciteit, en hoewel de lege turbo belasting tussen 1500 en 4000 rpm waardigheid snelheid terug, behendigheid reacties niet hun sterke punt. Vergeet niet, de lage regime change of upload je aandringen op ronden en zal dan bieden de beste kwaliteit, een laag verbruik. Media jonger dan zes liter in de werkelijke gebruiksomstandigheden niet binnen het bereik van veel benzine auto's van zijn omvang, maar in het universum van Renault Er is een motor die je veel meer voldoening kan geven in de prestacional vliegtuig en ook met een lager verbruik: de 1.5 dCi / 90, verkrijgbaar in dezelfde uitrustingsniveaus dat TCE, hoewel je op tafel moet leggen 1.650 euro.


Heeft Expression of Dynamique?
Wat voor apparatuur, het verschil is van 750 euro, voor mij, klein voor het bedrag van de aanvullende elementen is standaard of kunt monteren de Clio Dynamique. De grootste verschillen zijn deze. de lichten en startsysteem en sleutelloze toegang en Ze zijn standaard, terwijl in Expression worden bereikt door een pack voor 200 euro en 500 euro respectievelijk. de climate control Het is beschikbaar in Dynamique in een verpakking van 150 euro in vergelijking met 500 Expression. De meest uitgerust kunnen leiden achterste zijruiten -250 euro, elektrisch inklapbare buitenspiegels -250 euro of transparant dak -550 euro, kan opties Monteer de Expression finish. en de legering de Dynamique moeten 350 euro betalen in de Expression.