Opel Mokka 1.6 CDTI 4×4 X: SUV testen van een volledige en interessante

Opel Mokka X 1.6 CDI 4x4: Testen en foto'sOpel Mokka X 1.6 CDI 4x4: Testen en foto'sOpel Mokka X 1.6 CDI 4x4: Testen en foto'sOpel Mokka X 1.6 CDI 4x4: Testen en foto's

Automerken altijd hun nomenclatuur aan te passen wanneer ze wonen en toen eerder ontbrak een scala SUV, zoals in het geval van Opel. Nu in de leeftijd-roader is het normaal om te willen om een ​​naam te definiëren als zij heeft gedaan Opel, hij riep X alle modellen met bepaalde vaardigheden om het asfalt te verlaten. Dit omvat saloons, compact en, natuurlijk, om modellen uit het begin geboren te zijn SUV, zoals in het geval van mokka, en toekomstige Crossland en Grandland, vandaar de naam te veranderen. Gunstig bijgewerkt, de mokka X Het is niet erg verschillend van Mokka we al wisten, althans in zijn structuur. Leeftijd speelde hij de traditionele facelift gemiddelde product life-cycle management en is degene die het merk heeft genomen, terwijl het toevoegen van een X op zijn naam staan, het product te verbeteren en maken het een beetje meer aangenaam en aantrekkelijk. Het is geen kwestie van bewoonbaarheid of gedrag, maar kwaliteit van het leven aan boord, die moderniseert. Er is ook een onderdeel verbeterde interieur esthetiek en exterieur en hoewel het in de smaak, ik geloof ook dat hij heeft gedaan winnen in tegenwoordigheid.

eerste test We toevlucht te nemen tot de top eindigen in diesel, goed uitgerust met AWD. Het omvat motor 1.6 CDTI 136 pk en specificaties euro 6, de enige diesel in zijn klasse, manuele versnellingsbak en zeer complete afwerking Excellence.

Opel Mokka X, wat is er nieuw?

Cosmetische veranderingen bieden bepaalde aantrekkingskracht en ten minste voor mijn smaak, is geëvolueerd van een saaie auto om iets te verplaatsen. de ontwerp koplampen met LED-technologie Het heeft hem in staat stelde om te spelen met de vorm van het daglicht om een ​​meer interessante uitstraling bieden. maar waar de meeste waarde is de nieuwe stijl binnen dat is veel mooier, het opgeven van de vorige saaie soberheid. Het verbeteren van het leven aan boord met het nieuwe multimediasysteem en de strijd van de systemen al estrenase de nieuwe generatie Astra compact.

Opel Mokka 1.6 CDTI 136 pk X 4x4de 1.6 CDTI-motor kreeg de opdracht om het te vervangen Veteran 1.7 CRDI waarmee het werd gelanceerd mokka markt. Ondanks het feit dat een nieuwe motor inmiddels geretoucheerd in de elektronica om te voldoen aan euro 6 garanties; na de "Dieselgate" merken zijn niet spelen. Ik vind het een goede motor en beweegt zich gemakkelijk Mokka maar nieuwe elektronica heeft zijn prestaties verminderd (houdt de ontwikkelingen en heeft niet ontvangen steun type additief AdBlue). De daling is niet verrekend alarmen maakt de Mokka X op een underpowered; gezien de aard van de auto is en het bestuderen van wat de concurrentie biedt, geloof ik dat Gegevens verkregen door onze Technical Center zijn aanvaardbaar; tijdens acceleratie verliest iets meer dan een halve seconde niet aangetoond, dat in herstel waarbij aanzienlijk verlies. Dus nu is 1,1 seconden langzamer in stap 80 tot 120 in het vierde, vijfde en 1,4 seconden tot 3,5 seconden minder snel in de zesde. Als we de vergelijking te vergeten, de verkregen gegevens zijn min of meer in het midden van wat kan worden gevonden in het segment, maar als we het vergelijken met de vorige zelf is de vraag, want het is niet een evolutie.

Low is een beetje lui en begint te lopen verplicht om de koppeling een beetje meer dan verwacht, meer detail kan worden gezien in de stad te gebruiken; voordat de wijziging tot 6 euro en het was zo. Het is gewoon een keer Het overtrof de 1.500 ronden beweegt normaal en vreugde. Roadshows er enige mechanische behendigheid en snelheid te sparen. Met de geladen auto is het genoeg speling wordt van hem verwacht. verbruikt weinig en met de nieuwe elektronica, heeft de uitgaven slechts twee tienden van een liter gestegen in alle metingen. In vergelijking met rivalen uitgaven is in het middensegment, steeds dichter bij de beste.

Opel Mokka X, met AWD

In de stad, Opel Mokka X is wendbaar in het verkeer en makkelijk te krijgen omheen. Dankzij de hoogte aanbiedingen goed zicht, afstandsbedieningen werken goed en zijn draaicirkel kunt browsen en park zonder problemen. Road verbergt goed zijn proporties, met name de hoogte. Suspensie waarschijnlijk sterker dan gewenst en enigszins droog aan het einde, te waarderen in detail bulten complex, maar met goede asfalt zich goed gedraagt; je kunt niet alles hebben en wordt een hoge auto bij Opel hebben de beveiliging voorkeur in hun gedrag in plaats van absolute comfort. Cornering zoals de meeste van die in principe kan de esthetische SUV voorbode.

de controles stabiliteit en tractie worden gekalibreerd en ze handelen wanneer de situatie daarom vraagt. Onze unit had AWD, maar kan ook gecombineerd worden met dezelfde motor met 4x2 2200 euro minder. Met nauwelijks droog asfalt prestaties achteras wordt gewaardeerd en moeten eisen veel gevoel de achterzijde helpt round. op natte grond of gemalen it notes hoe het werkt. In deze situatie brengt het meer zekerheid, dus alleen 4x4 ik aanraden als je het verlaten van het asfalt of als u in gebieden met een hoge regenval of hoge berg wonen. In de dagelijkse 4x2 is lichter, verbruiken minder en de bijdrage van de all-wheel drive zal niet de moeite waard voor 2.200 euro het kost meer zijn. De off-road capaciteiten worden gereduceerd tot wegen in goede staat. Het loopt door een saloon meer sites, maar niet meer; Het is niet bedoeld om TRIALERAS of modderige plaatsen, of de bodemvrijheid hoogte of banden toe.

Opel Mokka 1.6 CDTI 4x4 XIn het interieur, het heeft een royale binnenhoogte dat naast veiligheid, voorziet in een aangenaam gevoel van ruimte. De voorstoelen zijn comfortabel en hebben de juiste hardheid zelf niet uitputten op lange trajecten rijden ook houding met zijn benen dichter rechte hoek, dat is de ideale gezondheid, en de lengte regelgeving bank. Vanuit de cabine is een goede toegang tot alle controles, met vele functies samengebracht op het stuurwiel zelf. Het gevoel van de materialen van deze afwerking Excellence is goed, mooi stuurwiel en de pedalen met voldoende hardheid; u zult geen problemen vinden. In de achterbank kunt u reizen goed, in navolging toon. Het is een auto 4,2 meter lang, dus uw ruimte is aangepast aan die worden aangeboden door een klein compact. Bijvoorbeeld, in vergelijking met Opel Astra, niet minder dan 6 cm beenruimte en vergeleken met een Mégane is 1 cm, maar heeft tussen 3 en 4 cm binnenhoogte overheen. Ten opzichte van zijn concurrenten is iets kleiner langsruimte, maar ook wat buiten; de ruimte goed gebruikt.

De algehele kwaliteit is goed. De multimedia-systeem werkt goed en het heeft de multi-functie OnStar systeem, dat in geval van nood heb je de hulp in de buurt. Met deze motor wordt aangeboden in twee afwerkingen. Selectieve en Excellence in hun aanbod, zowel vol en tegen een goede prijs.

Opel Mokka 1.6 CDTI 4x4 X, onze balans

Het is een complete auto, met een ruimte volgens de grootte is, goede laars, goede vaardigheden en, vooral, zeer concurrerende prijs. Ik vind het niet leuk is verslechterd in de prestaties. Het maakt het niet slecht auto, maar als er iets getweaked denk dat het zou moeten zijn om het te verbeteren in alle secties. Dus ze hebben binnenshuis gedaan of in zijn beeld, dat heeft opgedaan in de kwaliteit en de aanwezigheid.

Opel Mokka 1.6 CDTI 4x4 X, technische gegevens (metingen Technical Center Highway)

TECHNISCHE GEGEVENSOpel Mokka 1.6 CDTI 4x4 X
motor1598 cm3 / 4 cilinders
macht136 pk bij 6500 tpm
maximumkoppel32,6 mkg bij 2000-2200 tpm
Acceleratie 0-100 km / h11.37 sec
80-120 herstel in de 4e9.71 sec
maximumsnelheid187
gewicht1.528 kg
Real gemiddeld verbruik5,5 l / 100 km
werkelijke gebruik op de weg5,2 l / 100 km
Real stedelijke consumptie6,1 l / 100
Breedte / na138/130 cm
benen ruimte terug72 cm
romp325 liter
prijsVanaf 28.183 euro
korting3.326 euro

U kunt ook geïnteresseerd

- Adam Opel Corsa en 2018 zullen worden geproduceerd in de fabriek in Figueruelas

- Opel zal aankomen in 2017: Insignia, twee nieuwe SUV ...