Vergelijking: Fiat 500L Trekking 1.3 Mjet 85 vs Renault Captur 1.5 dCi 90

Vergelijking: Fiat 500L Trekking 1.3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1.5 dCi 90 Zen EDCVergelijking: Fiat 500L Trekking 1.3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1.5 dCi 90 Zen EDCVergelijking: Fiat 500L Trekking 1.3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1.5 dCi 90 Zen EDCVergelijking: Fiat 500L Trekking 1.3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1.5 dCi 90 Zen EDC

Het eerste wat duidelijk te zijn, is dat we twee modellen hebben gericht, boven alles, circulaire asfalt. Ja, ze kunnen worden beschouwd als twee wandelaars zak, omdat bodemvrijheid biedt inzicht gepresenteerd met een aantal comfort in eenvoudige manieren wanneer een familie wil genieten van een dag op het platteland. Bij Trekking heeft ook een geavanceerde traction control (Traction +), die kan worden geactiveerd met een naast de versnellingspook mits zij niet meer dan 30 km / h, en Het helpt om de respons op gladde oppervlakken te verbeteren met het type banden M + S (Mud + Sneeuw, modder + sneeuw), maar er is geen mogelijkheid om te bewegen waar zou een model met all-wheel drive.

verschillende maten

Fiat 500L Trekking 1.3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1.5 dCi 90 Zen EDCEr zijn ook bepaalde verschillen in de concepten die grote afstanden tussen elkaar te markeren. Bijvoorbeeld, trekking 15 is langer dan de Captur cm, maar ook 11 cm hoog en 2 cm breder, een röntgenstraal die de meer vertrouwde aanpak toont, op zoek naar meer ruimte in het interieur, tegenover de mini-SUV Urban Renault, die een scherpere vorm en aërodynamica heeft, probeert een publiek met de andere middelen boeien.

Met een dergelijke architecturen, de Fiat 500L Trekking Het beschikt over een ruim interieur, info width beide rijen zitplaatsen achter de Renault Captur heeft 9 cm minder toegeven een derde tijdelijke en een hol been losser 2e rij en een grotere koffer, die zoals gemeten door onze Technical Center heeft 40 liter meer bagageruimte dan de Franse model.

De schaal is niet bedriegen

Fiat 500L Trekking 1.3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1.5 dCi 90 Zen EDCMaar deze belangrijke verschillen in de "armor" impliceren ook een afstand bij het passeren van de schalen bijna 150 kg, zoals we hebben gezien bij het vergelijken van de geteste apparatuur. Het is net, om te beginnen, de 500L Trekking dragen twee passagiers meer dan de Captur, aldus vertegenwoordigt bij het optrekken, remmen, bochten control traagheid of brandstof te besparen, bijvoorbeeld.

Deze keer hebben we geconfronteerd met de Diesel automatische versies beschikbaar in beide bereiken, is de 500L Trekking 1.3 Multijet 85 pk Dualogic -het Italiaans ook aangeboden met dieselmotoren met 105 en 120 pk, maar met handmatig te wijzigen en Renault Captur 1.5 dCi 90 pk-of EDC is momenteel geen dieselmotoren meer potentes-.

Hoewel het verschil in vermogen en koppel tussen hen is niet te veel, er is bepalend bij het analyseren van de prestaties van beide factoren. Aan de ene kant hebben we een andere te bewegen massa, met een motor en een volle tank, de Fiat round ton en een half in order-fly; en aan de andere kant hebben we de enorm verschil in respons tussen de gerobotiseerde Dualogic Trekking en EDC dubbele koppeling Captur; Afgezien van de 200 cm3 scheiden van beide motoren.

veel trager

Fiat 500L Trekking 1.3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1.5 dCi 90 Zen EDC
Neem eens een kijkje op de opgenomen tijdens versnelling of herstel "D" dat een inhaalmanoeuvre simuleert gegevens, aan de grote ongelijkheid die er bestaat tussen de twee te zien. De Captur beweegt een logische record voor vermogensniveau, en de fasen van "optimale pickup" de automatische transmissie reageert snel en soepel genoeg springen versnelling, die heel blij het stuur. Trekking meer investeert 5,5 seconden van 0 naar 100 km / h en is 6 seconden trager herstel van 80 tot 120 km / h, een zeer slechte reputatie, het vertrouwen blijft op elk moment waarop de bestuurder vereist behendigheid.

Zelfs met behulp van het stuurwiel peddels -in de Captur is een detail te verbeteren, omdat je niet hoeft ze-niet sterk verbetert de reactie van de doos Dualogic, sproet breekt langzaam vereeuwigt en software die de minste kans heeft de neiging om een ​​hogere versnelling te zoeken. En er is niet het ding, omdat het systeem Stop&Start of te reageren snel en, bijvoorbeeld, laat een helling, wacht eerst de motor te starten en dan zal de verandering reageren, wordt het eeuwige, met als gevolg een daling van de auto terug ondanks het feit dat het systeem Hulp Hill Holder. zelfs Er is parkeergelegenheid manoeuvres dat er iets irritant geworden, door de grillen van de auto, waardoor precies te zijn.

Hoewel de 500L Trekking Point op belangrijke deugden in andere delen, is het niet acceptabel dat een automatische transmissie beschikbaar als een aspect aan deze beoordeling door te FIAT- serieus, zo duidelijk adviseren de traditionele handgeschakelde versnellingsbak, zonder het zal veel sneller zijn, maar laten de bestuurder moet veiliger protagonist voelen.

een gelijkmatig verbruik

En, bijvoorbeeld, de Italiaanse motor stiller bij stationair toerental dan de Franse, en het systeem Stop&Start helpt u besteedt aanzienlijk minder in de stad, maar de grootste rem op de weg eist zijn tol. De Captur draagt ​​geen Stop&Start in de EDC-versie, maar heeft een "Eco" knop die, wanneer gedrukt, vermindert het koppel, verzacht gasrespons en zelfs de bediening van de airco compressor, die ook helpt om brandstof te besparen veranderen. Uiteindelijk de werkelijke gemiddelde van beide was ongeveer 5,3 l / 100 km.

In het gedrag, de rekken van beide, geholpen door gulle band rit, reageren goed, nobel heftige reacties in Wijzigingen in de ondersteuning. Trekking richting is minder direct en raak het minder prettig weg, en hoewel de Fiat leidt schijven achter en Renault is voorzien van trommels, remweg lichte Captur beter dan concurrent.

in de prijs / uitrusting er minimale voordeel Trekking, maar niet genoeg om de grond te herstellen verloren op andere reeds genoemde fronten.