BMW 320D, testen hun sportieve vaardigheden

BMW 320D test, met een goede sport-vaardighedenBMW 320D test, met een goede sport-vaardighedenBMW 320D test, met een goede sport-vaardighedenBMW 320D test, met een goede sport-vaardigheden

De BMW 3-serie is de best verkochte auto BMW en het is onlangs bijgewerkt met een set van ontwikkelingen van alle soorten, van lichte redesign bumpers en koplampen (nu volledige adaptieve LED-koplampen optioneel), De opname van tricilíndricas mechanische toegang voor het eerst in een auto in zijn klasse. Andere ontwikkelingen ondergaan minder zichtbare verbeteringen in het multimediasysteem of zoals gebruikelijk toename van het energieverbruik met reductie voor de meeste versies, met de naam van veranderingen in sommige gevallen (bijvoorbeeld, is de 335i hernoemd 340i of 328i, 330i).

Maar de lijst van wijzigingen toegepast op BMW 3-serie Het is veel langer dan je a priori zou kunnen denken en ook van invloed op de ontwikkeling van een aantal elementen van het frame. Als een samenvatting, en niet al te veel technische details, zeggen we dat we niet hebben gemist de adaptieve ophanging te komen tot een dynamische optimale balans tussen efficiëntie en comfort, en rijdt nu bevredigend in alle situaties en wegen zonder toevlucht te nemen tot zulke optioneel element. Het betekent niet dat hij is teruggekeerd naar de zuiver sportieve kant van de vorige generaties BMW 3 Series, als de dominante noot blijft een hoog rijcomfort en een tamelijk volgzaam reacties, maar nu rijden kwaliteit met de beste aanvulling op behendigheid. In ieder geval, in de lijst met extra opties beschikbaar blijven voor iedereen, en geen tekort, noch de M sportophanging of adaptieve, die zeker zal bereiken bevatten verdere bewegingen van het lichaam zonder aan comfort, hoewel, zoals we hebben gezegd, we geloven niet dat het absoluut noodzakelijk is, juist omdat het verminderen van pitch en roll is een van de doelstellingen van BMW met aanpassingen waarbij de suspensie.

BMW 320D

Aan de andere kant, de richting van de BMW 3-serie is nu een beetje meer directe, Het blijft uiterst nauwkeurig en heeft een zeer natuurlijke uitstraling. Met betrekking tot wat gebruikelijk is vandaag de dag is heel informatief is en maakt je niet volledig losgekoppeld van de straat voelen, zendt dan de driver-vrij discretie, ja, sommige lichte beweging van wat er gebeurt onder de wielen, waardoor sommige het gevoel dat de auto is 'levend'. De behandeling is altijd zeer vloeibaar en lijkt het bijna dat curves alleen worden uitgezet. Voordat ik de indruk dat de auto rustte op twee fasen, en soms moest het pad dat de schorsing geometrie invloed meer op de turn, zelfs rustige ritmes, iets dat een kleine periode van aanpassing van onze kant nodig te corrigeren. Met de nieuwe editie model gemakkelijker gemaakt met het management en, hoewel nog steeds vereist een nauwkeurige bewegingen van onze kant, curves worden eenmaal uitgezet. Moet naar de bochtige wegen met meer sportieve geest blijft dezelfde persoonlijkheid als voorheen, dat wil zeggen, de grens van hechting wordt aangekondigd door een lichte afwijking van de vooras die basis van meer gas en richting kan neutraliseren aan de achterzijde rond de twist of uithollen om alles terug naar uw site te krijgen. Alles gebeurt geleidelijk en zonder onnodige complicaties, met de mogelijkheid van het activeren van een meer tolerante electronic stability control mode, of ontkoppel het volledig als je echt wilt worden betrokken bij het rijden met alle gevolgen van dien. Hoe dan ook, de tractie opmerkelijker en eenvoudig op basis van gas kosten aan de achterzijde in verlegenheid te brengen, in ieder geval met deze motor.

De 320D engine Het is altijd de benchmark in onze markt. nu verhoogt haar macht 184-190 CV, met specificaties Euro 6 geconfronteerd met een grotere reiniging van rookgassen. In theorie, het verbruikt ook minder, 4 l / 100 km gemiddeld goedgekeurd in het geval van de automatische versie (voorheen 4,4 l / 100 km), hoewel in de praktijk is 5,7 l / 100 km doorgebracht dat de herziening van onze database van metingen, vertegenwoordigen 0,4 liter meer dan zijn voorganger opgeslagen. Cijfers terzijde, het antwoord en hoe u het vermogen te leveren blijft onberispelijk. Het is heel direct, krachtig zonder zwakke punten, maar het feit is dat er een duidelijke verbetering in acceleratie -alleen, niet erg sterk. We konden het gewicht kwalijk nemen, gezien het feit dat deze BMW 320D Hij heeft geworpen op de schaal 75 kg meer dan de eenheid die we voor de restyling gehad, maar waarschijnlijk is dit de tol te betalen voor een schonere motor.

Superfaros

Maar de echt interessante nieuwe BMW 3-serie zijn de Geavanceerde LED-koplampen met adaptieve functies, met wie het is een genot om te reizen 's nachts. Ze zijn in staat om hun lichtbundel voortdurend en zeer brede wijze te veranderen afhankelijk van de omgeving. Zelfs in de stedelijke gebieden, als je kijkt, het lijkt erop dat ze zelfstandig werken en een constante beweging, elk baken, aan de kant van de weg, in de richting van het centrum (soms twee vuurtorens in een keer, alsof de auto zet bizco), het openen of sluiten van de bundel beter verlichten het milieu afhankelijk van de snelheid en andere voertuigen. En als in de stad en doet dat allemaal, stel wanneer je naar de weg. Wat verrassend wit licht, maar vooral haar krachtig. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, draaien aan de lange kant van de weg ook verlichten ons een vrij korte afstand, net als een mist senior, die een uitstekend zicht. Een knop op de indicator trots naar de automatische balk, op welk punt je echt zien de mogelijkheden van het systeem te activeren. Volgens de verkeerslichten (reflectie voorkomen verblinden ons) en bochten, verandert de richting en de hoogte van de balk en aan en uit selectief lichten road weerszijden van de wagen, altijd geleidelijk zodat niet vervelend, ook een bewegend deel in de koplamp zorgt voor een schaduw gebied om het te bedekken met andere voertuigen en hun chauffeurs niet blind. Op een weg met tweerichtingsverkeer is te zien hoe dit precies zal voortdurend bewegende schaduw vierkant 'jacht' van tegenliggers, en als er veel direct dimlicht. In eerste instantie wordt het raar net toen het rijden achter een andere auto lange automatisch verbinding met de bijbehorende lampje op het instrumentenpaneel, maar ook met de hierboven schaduw om verblinding te voorkomen. Misschien is dit de belangrijkste verbetering van de nieuwe BMW 3 Serie.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Eerste Test: 2015 BMW 3 Serie 340i, verbeterde agility

BMW 3 Series 2015, foto's, video's en prijzen

Wilt u een BMW 3-serie proberen? Highway nodigt u uit