SEAT Leon TDI, Opel Astra CDTI en Toyota Auris Hybrid: Welke is beter?

Seat Leon Diesel, Diesel Opel Astra en Toyota Auris hybride, foto'sSeat Leon Diesel, Diesel Opel Astra en Toyota Auris hybride, foto'sSeat Leon Diesel, Diesel Opel Astra en Toyota Auris hybride, foto'sSeat Leon Diesel, Diesel Opel Astra en Toyota Auris hybride, foto's

We analyseerden drie van de meest populaire compacte het moment -Seat Leon, Opel Astra en Toyota Auris- die opvallen in dit segment gegevens als verkoopcijfers. We staan ​​voor de volgende versies: de Diesel 1.6 TDI 116 pk de Leeuw en 1,6 CDTI 110 pk in de Astra, terwijl de versie gekozen voor deze vergelijkende Auris is uw hybride variant.

Zeker niet in deze vergelijking de Volkswagen Golf, die het jaar begon tweede best verkochte compacte model in Spanje, zeker "vestigden zich tegen onweerstaanbare prijzen" voor de op handen zijnde komst van de vernieuwde Golf 2017. Slechts twee maanden geleden, seat Leon Ook ging hij door middel van een complete renovatie en bovendien versie 1.6 TDI, verweerster verhoogde de bevoegdheid 116 hp, tegen de 110 het vorige model. Terwijl de prestaties en het brandstofverbruik blijven zeer vergelijkbaar en nog steeds bepaald door welke middelen houden Dezelfde versnellingsbak snelheden slechts 5, zijn regie resultaat meer verfijnde en rustige vóór (presenteert verbeteringen isolatie). In die zin is de nieuwe Leon zette bewijsmateriaal met betrekking tot goed Opel Astra 1.6 CDTi 110 pk, Nu, ter vergelijking, ruwer en lawaaierige mechanische soms (Ochtend aanloopfasen sterke versnelling, etc). maar Astra blijft onverslaanbaar in termen van prestaties. met zijn versnellingsbak 6 versnellingen en een motor 1.6 CDTi vooral hoog koppel en onder 2000 rpm (Het is duidelijk boven de 1.6 TDI), brengt niet alleen goede cijfers stopwatch en leverancier, te veel rijplezier en solvabiliteit (is dynamischer dan de Lion). Nog steeds zonder deze versie met een Stop-Start-apparaat en het alledaagse stedelijke consumptie van Astra CDTI 110 pk, zonder dat het slecht, het is niet helder. Welke schijnt hier, dat wil zeggen, in verbruik stad, is de Toyota Auris Hybrid.

PRESTATIESOpel Astra 1.6 CDTI 110 pkSeat Leon 1.6 CDTI 116 pkToyota Auris Hybrid
Acel. 0-100 km / h9.46 s10.38 s10.91 s
Acel. 0-1000 meter31,3 s32,3 s32,6 s
Inhalen 80-120 km / h7,57 s9,25 s8,14 s
Loudness 100 km / h67 dB66 dB67 dB
Loudness 120 km / h70 dB69,9 dB69.4 dB
Remmen van 140 km / h72,2 m70,1 m71,8 m
Weight scale1.340 kg1.318 kg1.420 kg

We moeten benadrukken dat er veel veldwerk Toyota voor vele jaren met de Prius, maar niet dat het is op zijn minst merkwaardig de best verkopende Auris vandaag (Ongeveer 70 procent) is de hybride versie, wanneer er ook een goede Diesel (BMW bron en 112 pk) in het assortiment. Het is duidelijk dat het de Diesel crisis niet even naar de getroffen Toyota, die kan tegengaan "demonisering" deze brandstof niet alleen benzine versies van zijn rivalen, zelfs met deze hybride (benzine en elektrisch) versie van 136 pk. Standaardisering en vereenvoudiging van deze technologie is zodanig in Toyota de eerste verrassing begint voor dezelfde prijs Auris Hybrid. Niet alleen uw factuur is geen obstakel, maar kan een argument zijn (in dit geval is zelfs goedkoper dan de Seat León). Dan, hoe meer je je auto te gebruiken in de stad, het is exponentieel beter Auris Hybrid conventionele rivalen. Maar even, hoe meer je gebruikt op snelwegen en wegen, misschien meer de problemen waar diezelfde conventies.

SEAT Leon TDI, Opel Astra CDTI en Toyota Auris Hybridde Toyota Auris Hybrid Het heeft een automaat (Beoordeel deze functie) en vele malen de stad is in staat om rustig te bewegen, maar zonder al te veel haast in elektrische modus (Tot 40 km / h in gunstige omstandigheden). Vergelijk dit scenario, het stappen met een koppelingspedaal, de versnellingspook en voelen en horen een dieselmotor. Of wanneer het komt in actie in de normale benzinemotor in de stad, Auris breekt de interessante ervaring besturen van een hybride. Met de Hybrid komt u in de stad uit de buitenwijken en zie hoe je gemiddeld verbruik weg (de hoogste, maar het bezit van een diesel auto), begint te dalen tot Astonishing cijfers. Het is waar dat de zak niet merkt in vergelijking met diesel, wat betekent dat de benzine is duurder, maar aan de andere kant, Auris profiteert van verlagingen van de gereguleerde parkeerplaatsen en we onlangs vernomen dat als besmetting uw stad dreigt action protocols zou heel aardig zijn om hybriden.

VERBRUIKOpel Astra 1.6 CDTI 110 pkSeat Leon 1.6 CDTI 116 pkToyota Auris Hybrid
verbruik stad5,9 l / 100 km5,5 l / 100 km4,5 l / 100 km
consumptie Highway4.8 l / 100 km5,0 l / 100 km5,5 l / 100 km
gemiddeld verbruik5,2 l / 100 km5,2 l / 100 km5,1 l / 100 km

de Opel Astra dit is degene die straten, auto's en verkeerslichten verbruikt. Maar redelijk, in ieder geval. Er zijn echter geen Stop-Start en in de ochtend jam een ​​grote stad vandaag de dag lijkt niet op zijn plaats, al was het maar door een gewetenszaak. De leeuw is meer "dun" mechanische en 1.6 TDI De bus stopt in de file. Frame, behandeling is zeer aangenaam Lion normaal ... en kwaliteit. De Astra onderscheidt zich ook op door zijn goede handling en vlotte rit. Auris heeft een pedaal gevoel raar rem (voor de inbedrijfstelling van de elektromotor remsysteem zelf), de patch een aantal vlakken.

Seat Leon, Opel Astra en Toyota Auris: weggedrag

in weg, Dit is waar de Opel Astra en seat Leon auto's die er beter uitzien Toyota Auris. in de lange afstand, de diesel leggen hun brandstofverbruik. En hier hoe beter de Astra, die tevens ook de snelste. Versnellingsbak met zes versnellingen biedt meer ontwikkeling dan vijf of Leon en wordt gespreid met kortere tussenliggende hop. En dit met een matige macht is een groot pluspunt. de LEON is erg mooi en zeer bewuste motor. Als je niet laten gaan met de cijfers, maar je gevoelens, zult u zien dat gaat heel goed (zoals en antwoord), maar niet veel te lopen. de Auris enigszins eigenaardig. Automatische transmissie is niet als een gewone gebruik. Het biedt twee lezingen: Als uw rit is soepel en transitas door orographies en eenvoudige paden, past heel goed. Zo niet, dan breekt de idylle. Bekend is de slip effect produceert de verandering hybriden van Toyota, deels een symptoom gecorrigeerd in de nieuwe hybride platform tnga stroom Prius en SUV C-HR, maar nog steeds duidelijk in de "veteraan" Auris. in versnelling, zijn 136 pk niet verspreidde zich als de 110/116 CV van zijn rivalen en ook de benzinemotor lijkt overtoeren, zonder dat de versnelling u te begeleiden. Je niet proberen te rijden oefenen "sport-" Auris Hybrid met, maar op een gegeven moment worden gedwongen om in te halen, kroon een steile helling of het rijden op routes door voortdurend remmen en accelereren fasen, en dus ook de drijvende mis je.

SPACEOpel Astra 1.6 CDTI 110 pkSeat Leon 1.6 CDTI 116 pkToyota Auris Hybrid
gevelbreedte140 cm142 cm138 cm
achterste breedte135 cm134 cm137 cm
fronthoogte94-101 cm95-101 cm89-95 cm
hoogte achterzijde92 cm96 cm87 cm
beenruimte76 cm75 cm71 cm
romp320 liters390 liters385 liter

de Auris Hybrid is normaal gedrag. Het wordt geleid met niets om u beter of slechter te waarschuwen. Zijn gedrag waardeert hetzelfde type motor rijden: zijn milde tot matige alle. En als je dat doet, het is een comfortabele, uitgebalanceerde auto. Om het anders te doen ondermijnt haar operationele filosofie. Ik herhaal je bacheo kwaliteit is niet zo wat voor soort onvolkomenheden. de Astra Het is een auto die zeer loopvlakken gladheid, maar ook enorm reagens effectief richting curve. Rodador een comfortabele snelweg en gewoon erg snel weggevoerd op bochtige wegen. houding Leon Het is ook kopieer alle soorten van percelen. Het is geregeld, minder angstig zeer verdraaid paden. Over het geheel genomen zijn voetafdruk en de algehele gevoel, brengt een geweldige rit kwaliteit.

SEAT Leon TDI, Opel Astra CDTI en Toyota Auris Hybrid: Conclusie

zeker de Seat Leon is de meest complete en evenwichtige om alles te doen elke dag: stad, snelweg, familie of werk. Van haar kant, de Opel Astra is niet minder samen en ja beter in sommige delen, en erger in anderen. Als uw routine is de stad en de spits, het beste is de Toyota Auris. Hoeveel keer per jaar komen uit het? De keuze in uw handen.

KORTINGEN (MAART 017)Opel Astra 1.6 CDTI 110 pk (tussen 17.795 en 20.005 euro)Seat Leon 1.6 TDI 116 pk (tussen 19.960 en 21.630 euro)Toyota Auris Hybrid (19.000 tot 22.700 euro)