BMW 520d Touring: een test, is de beste familie in de wereld?

We testten de nieuwe BMW 520d TouringWe testten de nieuwe BMW 520d TouringWe testten de nieuwe BMW 520d TouringWe testten de nieuwe BMW 520d Touring

Compatibel testen een auto als deze BMW 5 Serie Touring (de waarheid is dat het merk, het lichaam zelf of de versie is nu al minder) met een presentatie van de nieuwste product van Ferrari, die ik net aangekomen (in ondertekend die vandaag de dag niet biedt zelfs adaptive cruise control), maakt dat je op zijn minst na te denken over zo veel nieuwe technologie aan boord of semi-autonome-piloten nog niet kunt u de handen van het stuur of het verwaarlozen van een seconde rijden te verwijderen.

Ferrari dagen geleden voerden we dat hun auto's "dirigent", No piloot. En de waarheid is, wat wel en wat niet? Ferrari dan ook niet aan de orde autonome rijden nergens in de buurt, maar toch maken ergonomie en interieurdesign -door de weg, het was hour- directe deelnemers eigen veiligheid, georganiseerd op het stuur of heel dicht bij enkele controles van de bestuurder nodig. Ik zeg dit omdat er een aantal nieuwe auto's en waar ik kon blijven proberen verschillende besturingssystemen functies gebaar dat uiteindelijk belanden waarbij meer en meer seconden met het uitzicht buiten van een gecontroleerde horizon, ja, door -piloten probleemloze werking -Welkom zijn- voor het opsporen van obstakels of voertuig die niet tijdig kunnen detecteren die zijn gemaakt om "dans" de vinger in de lucht met de enige bedoeling van het beklimmen van de radio.

Dat gezegd hebbende, en gebruikelijke en vertrouwde en ook met de ander scherm configuraties voor instrumentenpaneel (Op het einde, neem ik dat een replica van een klassieke naald) en beide druk op de knop van de nieuwe generatie van de BMW 5-serie gelukkig, iDrive management is intuïtiever dan ooit, ik heb net over te geven aan dit nieuwe product. En natuurlijk de uitvoering ervan op alle gebieden die verband houden met de mechanica, chassis, body of een andere waarin niet altijd benadrukken we, zoals verlichting, zij het via de optie: de kost 1.700 euro adaptieve LED.

BMW 520d TouringBMW 5 Serie Touring: Handig

Ten aanzien van de laadvolume, en hoewel verloren in liters deze Touring ten opzichte van de sedan (455 liter gecertificeerd volgens 520), Het is duidelijk dat de functionaliteit is veel groter. Een paar comfortabele stoelen en efficiënt, zoals de volledige auto, bijna kunt a la carte vatten goede niveaus van bewoonbaarheid en een stam dat die 455 liter aangekondigd om de lade, onder de vloer voegt 25 extra voor objecten, ja, heel plat. de poort is ook zeer ruim en heeft een snelle toegang functie om de romp door middel van een te openen maan dat kunt u invoegen of verwijderen zonder de hele achterklep.

SPACEBMW 520d Touring Steptronic
gevelbreedte149 cm
achterste breedte142 cm
fronthoogte94-101 cm
hoogte achterzijde97 cm
beenruimte76 cm
romp455 + 25 liter

En dit soort lichaam is het waarschijnlijk meer kans op zware en volumineuze objecten, die geen ontsnapping voor de wereld binnen de meerdere opties zou verlaten die kunnen rijden op de nieuwe dragen BMW 5-serie zou de variabele elektronische schorsing, 1.355 euro (2,4 procent van de waarde van de auto), zult u melden oneindige voordelen uploaden of deze Touring niet uploaden. Het is eerlijk om te citeren, ja, hoeveel natuurlijke evolutie achter deze nieuwe generatie, waarvan de platform van de BMW 7 Serie, Het staat u toe om het gewicht af te houden en draagt ​​te allen tijde een verfijning en uitstekende kwaliteit loopvlak te voelen.

Hoe zal de weg?

In deze zin, maar het is gebruikelijk voor onze redacties altijd ultra uitgeruste auto's passeren, heb je ook dit erkennen BMW 520d Touring een terugkeer naar zijn oorsprong, Door het aanbieden van een basis waarop altijd het gevoel een dynamiek, onberispelijk voorzijde en uitstekende controle body, hoogst bij met de bovengenoemde instelbare vering, waarvan de instelling more "gesloten" nog steeds een nobel shoot ... en vice versa te waarborgen; Ook de meest open en verburgerlijkt verkrijgbaar getarreerd maken van 5 zeer reactief serie, die zich min of suspensie comprimeert meer geleidelijk, maar tegelijkertijd herstelt uitstekend lichaamskromme te krommen zonder het geringste parasiet beweging, om hem te allen tijde voel me erg wendbaar, zeer reactief en zelfs ook lichter en klein.

BMW 5-serie TouringLow is de invloed van het vertrouwde lichaam in het dynamisch gedrag van de BMW 5-serie ten opzichte van de sedan, aangezien, in gewicht, net veronderstellen 67 kilo more. Het is ook een minimale impact op het remvermogen, ook het verlagen van de 70 meter remafstand van 140 km / h. Het is waar dat het pedaal is luchtiger dan gebruikelijk, maar zijn consistentie is meer dan hard.

En nog minder geluid ... en dat deze piccolo "geïntegreerde" in de passagiersruimte die soundboards uitoefenen. Bij wijze van voorbeeld bijgevuld, Loudness is vrijwel identiek voor de draagstoel Touring uitgerust met dezelfde motor die geen wielen, omdat de draagstoel banden gemonteerd 275 mm, achterkant hetzelfde 245 Touring reden onze vierwielaandrijving. Dus, hun isolement is gewoon geweldig.

PRESTATIESBMW 520d Touring Steptronic
Acel. 0-100 km / h7,8 s
Acel. 0-1000 meter29,4 s
Inhalen 80-120 km / h6,28 s
Loudness 100 km / h64,0 dB
Loudness 120 km / h66,7 dB
Remmen van 140 km / h69 m
Weight scale1.810 kg

Dus uw motor reageert

En als de monteur hoofdstuk 20D pervers. Op de swilling unit 2,0 liter 190 pk motor en stroom, voornamelijk geassocieerd 8 automatische relaties koppelomvormer, we kunnen alleen opnieuw certificeren zijn uitzonderlijke toestand van vorm en inhoud. Met uitzondering van de herstart van Stop / Start, zelfs met een aantal mechanische trillingen, de enscenering is uitzonderlijk in elk opzicht, maar vooral de relatie tussen de prijs die u kunt krijgen om af te drukken en een laag verbruik kunt u lezen in het computer.

"onze" 5,4 l / 100 km snelweg gemiddeld verbruik Real heeft geen grote betrokkenheid van de bestuurder nodig heeft, noch de 5,5 tot 6,5 l / 100 km snelweg kunt u een wettelijk tarief (of iets erboven) te krijgen. Maar het zien van dubbele cijfers computer zou een dergelijk tarief niet te mimicry betreden om het volume van de radio te verhogen af ​​te drukken.

VERBRUIKBMW 520d Touring Steptronic
verbruik stad5.4 l / 100 km
consumptie Highway7.0 l / 100 km
gemiddeld verbruik6,0 l / 100 km

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

BMW 520d vs Mercedes E220d, wat is beter?

Zo zal de nieuwe BMW X2

BMW slaat zijn record verkoop