Test: Toyota Aygo 1.0 5-deurs, “fast food”

Toyota Aygo 1.0 5-deursToyota Aygo 1.0 5-deursToyota Aygo 1.0 5-deursToyota Aygo 1.0 5-deurs

Snel, maar met Michelin-sterren, als de nieuwe McDonald's hamburger ontworpen door een geweldige chef-kok eten. Ik denk dat je gemakkelijk zult begrijpen hoe Toyota de volgende generatie heeft verhoogd zijn stedelijk Aygo. pour ontwerp, grote doses personalisatie interieur en exterieur, connectiviteit in lijn met de nieuwe trends ... Maar dit alles onder één product-in wezen hetzelfde, maar verbeterde geoptimaliseerd op 360 graden- exploitatiekosten en onderhoud, maximale vraag onder degenen die een gericht instrument zo duidelijk gericht op de stad te verwerven. Zoals ik weet zeker dat je weet, Toyota blijft de vervaardiging Aygo in samenwerking met PSA -ook nieuwe klonen C1 en 108 zijn van haar, hoewel de Japanse huis heeft besloten om het aanbod om een ​​beperking eenmotorige, de minder krachtige rijden de twee Franse auto's.

Test: Toyota Aygo 1.0 5-deurs

Vermogen genoeg. Zij zijn een minderheid die een motor meer te kopen "weg"Weliswaar was blij dat 1,2-liter drie-cilinder 82 pk zijn verwanten, nu meer dan de Aygo geen duidelijke verbeterde chassis more paarden assimileren Extra. Maar het is ook waar dat voor overwegend stedelijk gebruik, hoe meer macht is niet doorslaggevend. En het is niet omdat 68 pk 1.0, goed gebruikt, is zeer vastberaden. Ook al is hetzelfde als de vorige generatie, zijn veel elementen verbeterd door verhoging van de compressieverhouding en geoptimaliseerde wrijving. En beweegt een zeer lichte auto slechts 900 kilo leeg. -persisten trillingen buiten ondanks de nieuwe hydraulische steun, maar niet het gevoel incómodas- is een motor met goede respons mits ten minste aandacht te besteden aan niet minder dan een bepaald aantal omwentelingen: niet nodig om de bijbehorende indicator te kijken; wanneer u een tintelend gevoel in de voeten zien is dat je hun hoede zijn gedaald en hebben onder optimale prestaties zone gedaald. Met behulp van de verandering hoofd en gebruik te maken van hoeveel en goede stretching deze motor, hebben antwoord in de drie tussenliggende versnellingen nimbly stad te verplaatsen. En een vijfde dat zodra de conditie- vrijgegeven Het is waarmee je beweegt desahogadamente -voor gemakkelijk om de periferie snelheids- of zelfs op de openbare weg te houden. Consumptie zijn ook verbeterd, hoewel de twee tiende minder in onze media verbergen de ware realiteit: in de stad met meer dan één liter motor is verlaagd tot de vorige Aygo equivalent.

Test: Toyota Aygo 1.0 5-deurs

Safe. Overvloedige structurele verbeteringen richting veranderde instellingen en afstellingen bovenstaande suspensie in Aygo "een andere auto"Veel vriendelijker in de stad gladheid controle en superieur comfort en de kwaliteit van bacheo, en meer effectieve en veilige weg, waar ik ben er zeker van verschillen in de twee modellen PSA: de Toyota lijkt meer vestigden zich in het loopvlak, evenwicht en stuurgevoel. Functioneel, kunt u zich voorstellen wat ze geven van zichzelf 3.45 meter auto interieurruimte, die overigens een centimeter in de breedte, dat is niet relevant, aangezien het slechts kan reizen in hen twee passagiers heeft verloren. In ruil daarvoor kan de som liter stam concluderen dat, plus meer comfortabel en efficiënt, de nieuwe Aygo is ook veelzijdiger.

versnelling. Prudencia de modulaire gaspedaal en koppeling omdat inhammen of trekken of hoger toerental. Niet snel, maar niet hoger waarde meting in een auto die is vlees stad.

verandering. De sprongen tussen de tandwielen enigszins geopend maar de werking ervan, zachte niet alleen hefboom koppelingsonafhankelijk alsmede nauwkeurigheid onberispelijk.

Remmen. Minimum diensten, remsysteem, voor een lichte en underpowered auto: de Aygo niet langer nodig heeft om veilig te stoppen. In de stad biedt goede en snelle hap.

consumpties. Aan de andere kant, in het bijzonder in de stad waar de mechanische optimalisatie werk vruchten heeft afgeworpen, waardoor meer dan één liter besteding van de altijd strenge lay-out van de vorige versie.

inhalen. Gedwongen deelname van de chauffeur, die zal moeten heel vaak gebruik veranderen wanneer u nodig hebt om snelheid te winnen, waarin ze naar een route of een auto uit te schakelen.

gewicht. Op de schaal loopt van 868 kg van de vorige versie slechts 900 kilo: het is nog steeds een zeer lichte auto.

sonoriteit. In hun omgeving het motorgeluid is niet al te vervelend. Op de weg, walsen en andere aerodynamisch geluid figuren stijgen bijna de drempel van het ongemakkelijk.

Vermogen en koppel. Kleine en atmosferische motor is een beetje vast, maar als je gebruik maken van hun vermogen om te duiken zeer bevredigend.

romp. Toyota heeft "ik dook" 165 liter passen op iets meer dan 200 liter een vrij goede waarde voor de grootte van de auto: om wat volume te krijgen.