VW Tiguan 2.0 TSI 4Motion: exclusief testen en metingen

We testten de Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion: super SUV!We testten de Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion: super SUV!We testten de Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion: super SUV!We testten de Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion: super SUV!

Een goede vriend, ongeveer een jaar geleden, Ik vroeg me af of je er goed aan doen om te kopen Het is een Volkswagen Tiguan bedrijf zeggen, een goede prijs- om het later zo hebben Family Car. De waarheid is dat er meer argument tegen de mogelijke devaluatie toen hij dit kreeg tweede generatie Tiguan. Andere SUV categorie groeiden in grootte en de indeling en presentatie rivalen die was ontstaan ​​was veel voorzichtiger zijn, maar de uitgaande Volkswagen Tiguan kon met nog deugden voor de dag. Had ik het mis?

In het algemeen, zoals u koper te betalen begrijpen meer alleen als de auto is groter. Misschien zijn sommige kinderen niet veel ruimte nodig heeft, kunt u parkeren ingewikkelder te maken, maar de Volkswagen Tiguan volgt dat "logica" groeipad. Als je op de achterbank je gelooft in een limousine. Geen franje, maar uitvoerbaarheid, eigen airco, grote gaten op de deuren en gevoel van ruimte. Wielbasis gegroeid 7,7 cm en voorheen gedumpt in de ruimte niet langer nodig voor knieën, die nu bieden volgens onze metingen 77 cm ruimte. Stel je een Audi Q7: de Tiguan slechts één centimeter verloren, zal niet klein blijven, zelfs als je oudere kinderen besluiten dat ze niet naar huis te verlaten. En als je je afvraagt ​​of Het is het rijden high, u vertellen VW is gegaan verder hip punt de vorige, nu hebben we gemeten op 65 cm van de grond. Gemakkelijke toegang alles op zijn plaats ... zelfs de enorme handschoenenkastje zonder geopend aanraken van je benen.

Beoordeel uw auto gratisNet viel gewoon in mijn handen informatie Nieuwe Mazda CX-4, gezien hoeveel overtollige ruimte nodig om zich goed te voelen in een auto, geïntegreerde en geïdentificeerd met precies de reflectie die in de Volkswagen Tiguan ons was ontstaan. Ook gegroeid zes centimeter lang (Totaal 4,49 meter) Plus samenpersen elementen hebben gemaakt van de inmiddels beroemde MQB modulair platform (Die van alle compacte VW Group), blijkt ook te zijn een talent in kofferbak, zelfs grote-wheel drive versie hebben we nu bij de hand: cubicamos niet minder dan 520 liter load. Natuurlijk, hebben we gesproken over het niet dragen reservewiel, omdat in dit Sport afwerking, met een wiel 235 van het onderdeel en 18 inches, er is geen reservewiel of punctie kit. Voordeel of het risico lopen? Bovendien zijn er twee praktische handvatten aan de bovenkant van de stam gemakkelijk toestaan ​​vouwen van de rugleuning om de bruikbare ruimte uit te breiden. De lading haven ligt op slechts 73 cm.

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI-motor

We weten niet of de antidiesel koorts of als, net als bijna alle fabrikanten wilden onze eerste indruk was de krachtigste versie, maar de eerste Volkswagen Tiguan benzine beschikbaar is geweest, de meest uitgeruste versie voor het moment. En duurder: bijna 900 euro meer dan 2.0 TDI-motor met 150 pk. Het bevorderen van het jaar zal bereiken 2.0 TDI ook varianten van 190 en 240 pk en macht. dus, in volle maalstroom "downsizing"De 180 pk is Volkswagen Tiguan andere mechanische trek van 1,6 liter, maar VW inzetten op de 2.0 TSI, Net zoals toevlucht tot twee liter in 115 pk dieselmotor.

VW Tiguan 2016de aanvankelijke gevoel met deze Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 180 pk is zwaar auto (Eye, is met een automatische DSG en 4Motion vierwielaandrijving), en denk je bij jezelf, dat is de reden waarom deze motoren van pas komen "verplaatsing"Met goede bas. Echter, gelijke uitrusting, Volkswagen verklaart 50 kilo Lightening in de nieuwe generatie. waardoor het verkrijgen van snelheid controleren soevereiniteit, soepel en makkelijk, en als je dat doet, wordt uw gesprek gehandhaafd zonder het verhogen van een jota stem. Als u vindt dat de spiegels worden luidruchtig, met een saai en geen vervelende ruis, uitzicht en vink het vakje dat eigen tempo circuit waar we zijn already'll. Dit toestel heeft ons versnelde 0-100 km / h in 8.1 seconds, vooruit 80 tot 120 km / h in 6.2 seconds, twee zeer goede waarden.

Aangezien er wordt een snel verandering in zeer veeleisende rijden, onwaarneembaar stappen tot aan dit DSG automatische dubbele koppeling 7 versnellingen. Driveability herleeft de waarde van benzine. Ja, want deze combinatie met TSI-motor is duurder en verliest 1,5 l / 100 km in de tegen de meest krachtige van de TDI-goedgekeurde consumptie, maar het maakt je afvragen wat extra kosten. Ja, we gemeten verbruik relatief hoog (9,3 l / 100 km gemiddelde reële), Maar de Tiguan uitgerust kont is meer sluiten op de schaal van 1.700 kg dan 1.600 kg. Ten minste meer dan 10 l / 100 km gebeurt alleen tijdens het rijden een uitgesproken levendige praktijk.

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI: Gedrag

de stabiliteit van de nieuwe Volkswagen Tiguan is indrukwekkend apace, zelfs als zarandeas inventándote een onzichtbaar gevaar voor je. Zelfs wanneer de ESP besluit om in te grijpen voel de auto afbreekt het geven van een schrik te voegen aan dat moment van spanning terwijl het dwingen van onderstuur in de bochten, met overdreven optimisme met het gaspedaal, rem gevoel subtiele details die u de curve te tekenen, zonder los te maken van de lijn. Nee, het is niet leuk, maar eenvoudig en effectief, helemaal deze nieuwe Tiguan.

Volkswagen Tiguande nieuwe Volkswagen Tiguan is ook functioneel. De controles niet overweldigen, maar het stuurwiel verschillende natuurlijke gebruikers van andere moderne VW, maar minder intuïtief dan de kleine knoppen middenconsole menigte. de draaiknop voor het selecteren transportstand-a Haldex, hoewel deze naam is verdwenen uit alle informatie die officieel wordt duidelijk door pictogrammen, misschien niet origineel, maar zoals alles in de auto, natuurlijk. Sneeuw modes, weg of het veld, plus de "individu" waarmee je de mate van sportiviteit (lees hardheid of snelheidscontroles) in een persoonlijke manier in te stellen.

de het beste talent in de opschorting van de nieuwe Volkswagen Tiguan is dat comfort is altijd aanwezig, zonder afbreuk te doen aan gedrag. krachtig remmen, goed bezocht, hun banden hunkeren we enorm oog, maar een dergelijke schoenen niet weeg je schorsingen, ze doen hun werk zeer goed. Zij bieden geen zo'n hoge grip nodigen u uit om een ​​glimp opvangen van de minderjarige sport. We konden nog blijken nat, zeer natte vloer, en het gemak en het vertrouwen dat de tweede generatie VW Tiguan biedt, is overweldigend. en de remmen zeer goed: op slechts 70 meter nodig is om te stoppen met 140 km / h. AWD systeem kicks heel geleidelijk en zelfs voelt aangetrokken ondersteunen terug te sturen naar de uitgangskoppel curves. En als uw idee is om uit te gaan soms wegen, kunt u een afdekplaat van de behuizing toe te voegen (waarvan sommige sierbevestiging brengt). en Het is niet zomaar een SUV asfalt: De aandrijving is de beste en heeft een afdaling controle.

Ik zou aanraden aan mijn vriend de oude Volkswagen Tiguan hebben gekocht. Zij heeft dit niet verbeterd? Natuurlijk ja. Het heeft de lat hoger in vele opzichten, Hij heeft wat grond gezet tussen de nieuwe concurrentie ontstaan. Misschien niet zo veel als hij kreeg de eerste tranche. En, zoals ik eens gelezen een gepensioneerde directeur van Toyota, kunt u ook begrijpen die zich bezighouden op voorhand wat er al prominent leider is een verspilling. zijn Vooruitgang is echter opmerkelijke aspecten van connectiviteit en beveiliging, voetganger detectie en intelligente verlichting, maar een groot deel van de beveiliging aantrekkelijke landt op de VW Tiguan heeft te duur. Als er problemen zoals de overtreffende trap ruimte is uw zorg (maar niet de mogelijkheid van 7 zetels bieden niet ... nog) in een SUV van 4,5 meter, zal de Tiguan je fit, nog meer redenen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

We rijden de nieuwe VW Tiguan in sneeuw

Dat is de Volkswagen Tiguan 2016

Volkswagen Polo SUV: Een mini Tiguan 2018