Ateca Seat 1.4 EcoTSI vs Toyota C-HR, wat SUV is beter?

Ter vergelijking: Toyota C-HR vs Ateca Seat 1,4 EcoTSITer vergelijking: Toyota C-HR vs Ateca Seat 1,4 EcoTSITer vergelijking: Toyota C-HR vs Ateca Seat 1,4 EcoTSITer vergelijking: Toyota C-HR vs Ateca Seat 1,4 EcoTSI

Toyota C-HR is de markt bereikt Een revolutie in met zijn futuristisch design, en dat de eigen kenmerkende stijl lijkt goed worden aangevuld op keer met zijn unieke mechanische hybride benzine / elektrisch. Overtreden conventie segment compacte SUV in alle opzichten, de C-HR krijg je te zien en zijn tijd ver vooruit voelen als een auto, net zoals Toyota duurt jaren leert ons de toekomst met zijn vier generaties van Prius en enkele andere niet-hybride versies van hun conventionele modellen. Hoe te presenteren Toyota C-HR maakt het mogelijk een uniek model, zonder directe concurrent, om die persoonlijke en authentieke bepaling en stilistische en mechanische combinatie.

duidelijk ontwerp regeert de Toyota C-HR op andere aspecten, en heeft rekening gehouden met de emoties meer praktische redenen, maar zeker niet de functionaliteit is in twijfel getrokken. Als sloeg uit, het besturen van de C-HR je uiteindelijk magnetizar. Het dashboard afwerking, kleur en over het algemeen zijn geheel nemen u mee naar een zeer futuristische kleurrijke sfeer en goede ervaren kwaliteit. Door het ontwerp, vormen en ruimte voel je een sportief interieur... en achter in een coupe. Geen kritische afmetingen leefbaarheid, maar venstertje daar veel pilaar C en onder zitbank, je voelt "opgesloten".

Ateca SeatMogelijk dit alles verhoogt de zitting Ateca. Durven de C-HR, Ateca is de enorme evidentie, maar het is waar dat door ergonomie en roominess je voelt "thuis". Je voelt je zeer ruim, zeer helder, heel natuurlijk, zeer comfortabel, uitgebreide en even waarnemen van een hoge kwaliteit. U begrijpt als een goede familie SUV.

SPACEAteca Seat 1.4 EcoTSIToyota C-HR
gevelbreedte144 cm138 cm
achterste breedte139 cm132 cm
fronthoogte98-104 cm90-96 cm
hoogte achterzijde101 cm90 cm
beenruimte79 cm72 cm
romp535 liters420 liters

Ateca Seat 1.4 EcoTSI: grote motor

de "normaliteit" Ateca Seat u ook waarderen in het rijden. Technisch gezien is het pure conventionality, maar op een hoger evolutionair en kwalitatieve graad. zijn "makkelijk" motor 150 pk sterke 1.4 TSI benzine fantastisch. Wat fijn draaien en akoestiek en hoe buitengewone rijeigenschappen en betrouwbaarheid. Het heeft alles te uw chauffeur en zelfs beter Ateca, performance haak door een goede turbo benzinemotor biedt ook een auto. Zowel in de stad en alle wegen en rijden eisen, 1.4 TSI Seat Ateca is een motor die altijd een goed gevoel bij allen, zachtheid, noisiness, elasticiteit en de efficiëntie. zijn punt verfijning is afkomstig van een systeem dat "verbreekt" twee cilinders (Sluit inlaat- en uitlaatkleppen en brandstof ingespoten) onder gunstige rijsituaties, bijvoorbeeld bij snelheden gehouden met lichte druk op het gaspedaal. Soms waarderen het dat u een andere akoestische frequentie, maar u kunt ook kijken naar de doos een bericht dat u waarschuwt over horloges. Als u glad rijdt op goede weg wegen U kunt verbazingwekkende gemiddelden zien rond 5 l / 100 km consumptie, maar het is ook waar dat de veranderingen in de uitgaven in overeenstemming met de tegenslagen van de route of van jou eisen zijn exponentieel. Kom op, is dat 5-tal trip computer zo snel veranderd voor 8 als u "u verwaarlozing".

Toyota C-HRToyota C-HR: Magical!

In dit verband, Toyota C-HR in een andere dimensie. 1.8 combineert een benzine motor 98 pk met een elektrische 77, kan door vele malen en in vele situaties zijn lot overgelaten aan de C-HR, zowel in de stad en op de snelweg rijden. Verplaatsing wordt magische kracht tot C-HR, wanneer naast Toyota met zijn nieuwe hybride platform tnga een grote stap in die richting heeft genomen, vanwege de grotere elektrische capaciteit. Misschien nog weinig verantwoordelijkheid berust niet op de rechtervoet op de kracht shift C-HR benutten, maar gevoelig, zacht en mild met het gaspedaal, het rendement van efficiëntie (verbazingwekkende en ongelooflijke lage verbruik u om u te betrekken) En tevredenheid is onvergelijkbaar met een zeer verfijnde 1.4 EcoTSI van Ateca. In stedelijke reizen en elke dag vooral in de dikke jam een ​​grote stad, leef je het verleden en de toekomst geconfronteerd met beide technologieën, zelfs het tellen van de Ateca met een operationele Stop-Start-systeem.

VERBRUIKAteca Seat 1.4 EcoTSIToyota C-HR
verbruik stad7.1 l / 100 km3,4 l / 100 km
consumptie Highway6,1 l / 100 km4,9 l / 100 km
gemiddeld verbruik6,5 l / 100 km4,3 l / 100 km

In het optimale gebruiksomgeving, Toyota C-HR ongeslagen en als 80 procent van uw ervaringen met uw auto is in de stad, mogelijk geen betere compacte SUV's op de markt. En als hybride dat wil zeggen, de C-HR ook niet weinig en misschien Transcendente administratieve voordelen: gereguleerd parkeren, toegang tot de stad onder protocol antipollution, etc. Technisch gezien ook de cAutomatisch ambio is een grote argument troost, Zo veel als de traditionele handmatige verandering Ateca veronderstelde hoge gladheid en precisie.

Toyota C-HR versus Ateca SeatToyota C-HR vs 1,4 EcoTSI Ateca Seat: sensaties

maar in road sensaties zijn zeer verschillend. Toyota C-HR vraagt ​​je gevoelig, zacht en bescheiden met het gaspedaal blijven, maar de setting en de omstandigheden niet altijd mogelijk te maken. Onder middelgrote en sterke versnelling, de mechanische respons van C-HR bezoedelt zijn tot nu toe veel geweldige prestaties en respons. Toyota is niet een snelle auto, Evenmin moeten zijn, maar er zijn situaties die zelfs U kunt het gevoel dat het niet te wandelen. En de wisselkoers, de benzinemotor over-een revolutie veel zonder dat overeenkomt met de versnelling verkregen.

PRESTATIESAteca Seat 1.4 EcoTSIToyota C-HR
Acel. 0-100 km / h8,63 s11.66 s
Acel. 0-1000 meter30.40 s33.37 s
Inhalen 80-120 km / h8,21 s8.56 s
Loudness 100 km / h67 dB66 dB
Loudness 120 km / h68,8 dB69,1 dB
Remmen van 140 km / h68,9 m73,3 m
Weight scale1.382 kg1.488 kg

Geen behoefte om uit te leggen hoe de conventionele mechanische groep werkt Ateca Seat, maar benadrukken dat de voordelen ervan zijn licht en zeer aangenaam uw antwoord in elke situatie. gedrag Ateca dit ook gebruikelijk is, voelen en houding, en zeer goede resultaten, stabiliteit, efficiëntie, veiligheid en comfort. De C-HR genormaliseerd veel en voor een goed gevoel en het gedrag van Toyota hybriden. Geen enthousiasme van Ateca dynamische bochtenverlichting, maar je voelt solide loopvlak, nauwkeurig begeleide patching en zeer comfortabel. Er is gewoon iets dat je vertelt dat het een verschillende auto: je touch (hybride) rem.

In het kort, Seat wint deze vergelijking de Ateca om punten. resulteert in een SUV vollediger en veelzijdig, maar ook in alle onderdelen voldoen aan de goede noot. de Toyota C-HR is een SUV meer specifieke, ja dat maakt de stad de ideale omgeving voor efficiency en rijeigenschappen.

KORTINGEN (MAYO 2017)Ateca Seat 1,4 EcoTSI (van 26.150 tot 31.350 euro)Toyota C-HR (tussen 24750 en 29000 euro)

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Seat Álora: de nieuwe 7-zits SUV?

Toyota C-HR vs Kia Niro: de beste hybride SUV?

We testten de Karoq: de Skoda Ateca