Test: Skoda Fabia 1.2 TSI, meer inhoud

Fabia 1.2 TSIFabia 1.2 TSIFabia 1.2 TSIFabia 1.2 TSI

Afgezien van de RS-versies, heeft de Skoda Fabia altijd behoorde tot de groep van de auto's die je in eerste instantie zou kopen voor een rationele redenen. Prijs, breedte of de kwaliteit van de mechanische Ze hebben een aantal van zijn meest krachtige argumenten voor jaren. Echter, had noch esthetiek noch rijden zo succesvol als in de laatste generatie, vooral in het geval van de motorisering 1.2 TSI 110 pk, die het is, tot nu toe, de meest krachtige van de range.

Wil je meer emotionele? Niet een kogel, maar beweegt met volledige solvabiliteit en zeer laag verbruik. Hoewel in een benzinemotor, gerealiseerde cijfers dicht bij een diesel als de omstandigheden gunstig zijn. de 1.2 TSI Het is in deze stap de macht (er is een lager 90 pk), een van de grootste attracties van dit Skoda Fabia, als Het is helder voor de verplaatsing, niet alleen voor de kleine dorst het is, maar voor zijn goede prestaties en uitstekende verfijning. Het is zeer progressief en lineair voor turbo en reactieve gehele bedrijfsband. Van slechts 1.400 tpm is het heel sterk om de kleine te duwen Skoda Fabia zonder enige luiheid, en komen met vreugde draait tot 4.500 rpm, op welk punt de stuwkracht blijft, maar groeit niet, zodat in het bovenste gedeelte van cuentavueltas mist het teken dat u zou willen. Toch is het volledig bevredigend, in het bijzonder te zien dat zei een laag stroomverbruik blijft tegen zeer redelijke niveaus, zelfs wanneer de vraag hogere prestaties of we niet bezighouden beide "winning van aardolie" elke druppel brandstof. Turbo reactie is meer directe hoe hoger het motortoerental waarbij we vooral overtroffen 4000 rpm, maar nooit te lang te wachten.

het toevoegen van de blij werking van de motor, de rijcomfort en correctheid van controles, wat zich vertaalt in een de uitstraling van kwaliteit, We hebben geresulteerd in een wenselijke auto te rijden. Zelfs zijn gedrag, afgezien van een evenwichtige schorsing ratings hetgeen een opmerkelijke balans tussen comfort en wendbaarheid, is het niveau van wat je kunt vinden in zijn segment, niet sportieve sensaties, maar door de dynamische efficiëntie. Bereikt zulke goede compromis dat past bij alle eisen zonder dat van een rustige "eco driving"Profiterend van de goede levering van koppel vanaf zeer paar ronden, om een "tijdrit" door een stuk van kronkelende berg. In het laatste geval wordt de nauwkeurigheid van richting gewaardeerd, zelfs zonder dat het te snel misschien om de schijn op te slaan conservatieve model van de toekomst en de afstand hem RS-, gecombineerd met een Exquisite rijden verandering en een zeer voorspelbare reacties en neutrale frame dat uiteindelijk het geven van een veel vertrouwen. Elektronische hulpmiddelen zijn onder andere functie "autoblocante" elektronische XDS +, die van invloed is zeer positief voor het behoud van het pad van de front-end als we versnellen op volle ondersteuning of het vertrek van krappe bochten, en aanzienlijk verbetert de tractie, maar zonder al te veel gezien of voelen opdringerige, dankzij een succesvolle tuning . Zo is de marge van agility-en security- stijgt zonder al te veel zorgvuldige dosering gaspedaal zorgen, omdat de auto vlot verteerd motorvermogen.

Fabia 1.2 TSI 2015

In het interieur vinden we een Ontwerp Iets eenvoudige, maar zeer functioneel, getint met specifieke inserties in de bovenkant geven meer persoonlijkheid en kleur. De zitplaatsen zijn ruim en comfortabel, en het interieur afmetingen en toegang tot de achterste zitplaatsen. Equipment hoogtepunten Voorzijde Assist-systeem (automatisch remmen stad en merken dat we cirkelen heel dicht bij de voorligger) de mogelijkheid van het opnemen keyless deuropening -de boot knop serie- en panoramisch glazen dak, of de optie om dit element van een andere kleur dan de rest van het lichaam te schilderen. Hoewel de lijst van extra's is vrij compleet, Je kunt er niet toe brengen xenon koplampen, of geïntegreerd navigatiesysteem, hoewel het mogelijk is om een ​​mobiele telefoon aan te sluiten via MirrorLink systeem en repliceren uw scherm in de auto, die het gebruik van verschillende toepassingen, met inbegrip van een browser. Aan de andere kant moet het scherm van de telefoon blijven en niet in de slaapstand gezet, moeten we houden ook de stroomkabel is aangesloten op te laden, zodat u een opwarmertje. En als een bonus, zullen nieuwe toepassingen ontstaan ​​en regelmatige updates voor het systeem te houden. In ieder geval, heeft nog wat ruimte voor verbetering te zijn in een vroeg stadium van de lancering, maar het heeft zeker een groot potentieel, het opent een wereld van mogelijkheden voor ontwikkelaars "apps"Omdat het een verbinding vormt tussen de telefoon-met sensoren, versnellingsmeters, GPS ...- en elektronische systemen en auto-data.

Daarom zijn we geconfronteerd met een Skoda Fabia meer volwassen dan ooit dat niet alleen vervoert voelt goed gemaakt auto, maar ook het laat u genieten van het rijden zonder bloot geen grote zwakte van wat we vandaag een auto nodig. In het kort, Dit is echt een model te overwegen in zijn segment.