100.000 km test met de Renault Megane dCi 1.6: Doel missen!

100.000 km test met de Renault Megane 1.6 dCi, de beste foto's100.000 km test met de Renault Megane 1.6 dCi, de beste foto's100.000 km test met de Renault Megane 1.6 dCi, de beste foto's100.000 km test met de Renault Megane 1.6 dCi, de beste foto's

Zes of zeven jaar is om een ​​normale bestuurder te nemen om te reizen met zijn auto, 100.000 km. In iets meer dan één zijn we erin geslaagd om de zes cijfers op de teller te bereiken onze Renault Megane 1.6 dCi-motor met 130 pk. Absoluut standaard, zonder enige speciale voorbereiding dan die van het geven van een wielen 'all weather', deze auto C-segment compact vervaardigd in Palencia heeft bewezen te geven aan een uitstekende kwaliteit, ver boven alle verwachtingen in vele aspecten.

Dit is wat er gebeurd is in relatie tot zijn robuustheid en betrouwbaarheid. buiten dat We hebben geen enkele invloed geregistreerd iets dat niet gebruikelijk in onze tests van de lange duration, gelijkmatige slijtage deze Mégane lager waren dan verwacht. Bewijs hiervan is dat er onder de verbruikt door gebruik uitsluitend artikelen We hebben vereist bandenwissel en één remblokken. In dit verband, merken we op dat dempers nog steeds volledig bruikbaar, hoewel logisch beginnen beschuldigen kilometer alleen bij het verlaten van de snelwegen. Echter, is het onderstel aangetoond uitstekend te zijn voor stabiliteit en zeer comfortabel voor lange reizen. Dit wordt ook beide bijdragen rijpositie -sommige van onze testers vijftig beter zicht door de achterste Interieur-, de zitcomfort pluizige ligeros- vooral comfortabel voor passagiers, de afmetingen of het grote aantal kleine gaatjes om kleine voorwerpen te storten ...

Renault Megane dCi 130 pk 1.6 100.000 kmde Renault Megane Het is ook gevonden zeer geschikt voor vele kilometers reizen per respons van de motor, zo krachtig dat gemakkelijk wint snelheid, maar ook een soepel en zacht. Uiteindelijk is de zeer mooie qualifier is de meest gebruikt om te verwijzen naar deze mechanische.

zelfs going fast consumptie is zeer bevredigend geweest: Het bewijs hiervan is dat, met cruise 150-160 km / h snelheidsmeter, bedroeg ongeveer 6-6,5 l / 100 km; plaatsing gemiddeld, om dergelijke bewegingen bij zeer hoge snelheden, 5,6 l / 100 km. Met meer ingetogen tempo, nauwelijks meer dan 5 l / 100 km is constant geweest. Zeer zuinig rijden, ongeveer 100 km / h, is het mogelijk om de reis computer vertrekken rond 4 l / 100 km.

Renault Mégane 1.6 dCi, aan boord van technologie

de technologische bijdrage aan boord te zitten is een ander constant door verschillende gebruikers geweest. Onder de rijhulpsystemen-van de bodem naar de testeenheid, het niveau zen reeds attent onvrijwillige verandering rijstroken automatische waarschuwingslichten of versnellen signalen herkenning verkeers- , een van de meest gewaardeerd door de gebruikers is de cruise control snelheid is "intelligent" Inbegrepen in de verpakking Veiligheid van beschikbaar voor onze unit. Dit pakket impliceert eveneens alert veiligheidsafstand en kracht remmen.

Renault Megane dCi 130 pk 1.6 100.000 kmRegulator kruissnelheid radar Mégane Hiermee kunt u een zeer ontspannen rijden uit te voeren, omdat het in staat is om te "zien" de auto's voor ons Het werkt beter dan veel andere concurrenten, waaronder gebogen en te onderhouden, op verschillende niveaus dat de bestuurder kiest, de afstand tot deze voertuigen. Het resultaat zou hoog tot zeer goed als de snelheid was te trekken, in plaats van oscilleren rond de set: een situatie die kleine variaties in snelheid verliezen sommige tarief samenvoegt, dan is het verhogen van het, op zoek naar de geselecteerde.

Voer vele kilometers in de nacht ook heeft ons toegelaten om af te wegen en positief evalueren het verstrekken van LED-koplampen, in het bijzonder effectief Zij werden eens goed geregeld.

Echter, de R-link 2, het multimediasysteem basis van het verticale aanraakscherm 8,7", heeft het element dat nieuwsgierigheid gewekt geweest in veel gebruikers Renault Megane. Eisen, ja, wat gewenning met het beheer ervan, gezien de enorme hoeveelheid beschikbare functies en vereist het navigeren tussen de schermen. Ja, zodra gebruikte, pure functionaliteit ... Omdat ze het klimaat kunnen reguleren, kiezen geluidsbronnen en het beheer, het verstrekken van maximaal verschillende "omgevingen" reguleren binnenverlichting, zelfs de keuze van de kleur ervan; koppeling telefoons met verschillende besturingssystemen, navigeren bestemming gidsen en de mogelijkheid om snel tussenstops in te voeren of genieten van de voordelen van de verschillende geïntegreerd in deze "tablet" dashboard toepassingen.

Renault Mégane 1.6 dCi 130 pkJa, dit functionele scherm is gevoelig in termen van zichtbaarheid als de zon schijnt direct op het of als we niet voorzichtig genoeg zijn voor het milieu stof run roughshod -all Interface wordt het over telefoons, tablets of automotive displays casu fabrikant, zijn stof vast. van hier de informatie of de positie van het head-up display en presentatie van informatie wordt ook ingesteld, gekoppeld aan de rijmodus gekozen, die kan worden uitgevoerd op het scherm van de apparatuur achter het stuur.

Zo, en na een "long life" met hem, en zoals ik al zei onze regisseur Juan Carlos Payo na het maken van hem de laatste run van kilometers, de Renault Megane is aangetoond dat als een auto "sterk aanbevolen".