Smart Forfour ED: We testten de Smart vierzitter elektrische en …

Smart Forfour rijden de verwachte EDSmart Forfour rijden de verwachte EDSmart Forfour rijden de verwachte EDSmart Forfour rijden de verwachte ED

Na drie generaties van elektrische Smart vaak -een beperkt tot de markten zeer concretos- vierde generatie elektrische Smart Forfour debuut in het lichaam. Aanbiedingen, zoals de naam al doet vermoeden, vierzitter, dankzij een langwerpige platform van Fortwo, twee extra zitplaatsen. De achterkant van de Smart Forfour kan twee configuraties aannemen, de meest praktische waarvan aanbiedingen trottoirs omkeerbaar, zodat wanneer laadplatform kan dienen de stam breiden.

De achterbanken Elektrische Smart Forfour zijn comfortabeler dan ze lijkt

Ondanks zijn korte esthetische, De achterbanken bieden meer comfort dan je zou denken, hoewel de kleine omvang van Smart Forfour (3,5 meter lengte), U kunt niet verwachten dat het comfort van een sedan, al was het maar voor de functie. Het voorste banquettes laat voldoende beenruimte van de achterpassagiers behalve dat de batterijen leeg zij een deel van de ruimte claimen. In ieder geval, niets dramatisch tenzij in vergelijking met prachtige voorstoelen: ze zijn zeer goed onderhouden, zijn identiek aan de Smart Fortwo en niet druk. De presentatie en de kwaliteit van materialen zijn beter dan je kunt verwachten voor een stadsauto. Het is waar dat een ding is de grimmige afmetingen van Smart en Daimler wil andere aspecten van rigor verwaarlozen, ondanks de ongegeneerde presentatie.

De Smart Forfour is een goede elektrische rodador

Terwijl de Smart Fortwo ED die op dezelfde dag dat we dachten dat zou kunnen rijden had geprobeerd om hun reacties in de Smart Forfour ED zoeten het lijkt niet te hebben willen de spreekwoordelijke behendigheid Smart verliezen.

We hebben de twee formaten Smart elektrische auto uitgevoerd

Maakt gebruik van de natuurlijke stabiliteit als je gaat weg, die zeer goed doet, dankzij zeer redelijke versnellingen. De maximale snelheid wordt beperkt tot 130 km / h te vermijden afbrekende de drie modules van de lithiumbatterij enkele kilometers, maar tot 100 km / h gasrespons is zeer waardig, vooral onmiddellijke. Alle omgeven in een rustige omgeving, die niet of rol- of aerodynamica, en natuurlijk de elektromotor niet staan. Het wordt gevoeld de moeite bij het verkrijgen van de versnelling op lage snelheden niet het schrille geluid van de elektronische lading van gehoord "golven" de gelijkstroom van de accu. Andere geluiden, zoals winsten snelheid, zijn verantwoordelijk voor het masker en neem ons verpakt in een opmerkelijke stilte. In theorie, om daar te genieten van dit voor 155 kilometer verklaren autonomie. vijf kilometer autonomie van de Smart Fortwo, de tweezitter compacte lichaam dat 115 kilo lichter verloren. de elektromotor is identiek aan die omvat Fortwo ED 60 kilowatt, equivalent aan 81 paarden, maar met een meer onmiddellijke respons dan een conventionele verbrandingsmotor zou verkrijgen.

Een rem voelt steeds "natuurlijk" elke generatie van elektriciteit die een te maken lichte besturing, die veel informatie niet aanbiedt, maar meer dan genoeg om vooruitgang op de weg, plus een goede kwaliteit filter behalve grote kuilen, krijgen ze een Goed geschoten, veel verbeterd ten opzichte van vorige generaties van Smart. De mogelijkheid van een rijke uitrusting (er zijn drie uitrustingsniveaus, passie, eerste en proxy), de multimedia weergave centrum aanraking van goede grootte (7 inch) en heldere afbeeldingen of het instrumentenpaneel met een multifunctioneel kleurenscherm, stelt een omgeving luxe stedeling. De prijs zal pas bekend zijn na 10 maart in Spanje, maar zal rond de 23.000 euro voor elke vorm van steun aan de elektrische auto's toe te passen. het aanbieden van drie verschillende uitrustingsniveaus die er zijn, zijn passie, eerste en proxy dan ook onthuld.

U kunt ook geïnteresseerd

Nissan inzet op extended-range elektrische

China wil een revolutie op de goedkope elektrische auto's