Volkswagen Golf GTI Clubsport, pure traditie

Volkswagen Golf GTI Clubsport, de voorwielaandrijving Golf sterkerVolkswagen Golf GTI Clubsport, de voorwielaandrijving Golf sterkerVolkswagen Golf GTI Clubsport, de voorwielaandrijving Golf sterkerVolkswagen Golf GTI Clubsport, de voorwielaandrijving Golf sterker

Het was niet tot 2016, toen de Volkswagen Golf GTI voldoet quarantaine, om deze interessante ontwikkeling Bestseller VW, misschien wel een van de laatste mechanische evoluties van de zevende generatie hebben. De Volkswagen Golf GTI Clubsport niet teleur op de gebruikelijke aanbod pad 'meer' dan de standaard GTI, met de huidige opbrengst 220 en 230 pk. Bijvoorbeeld, de GTI Edition 35 2011 verhoogde zijn maximum vermogen van 210-235 pk. Nou, de Volkswagen Golf GTI 265 pk Clubsport aangekondigd maximaal vermogen 'permanente', maar zijn functie 'boost' maakt wanneer je vloer het gaspedaal, dat aantal tot 290 pk verhoogd voor ongeveer 10 seconden, om meteen bieden een aantal ongebruikelijke kenmerken in een voorwielaandrijving. En iets dergelijks gebeurt met het maximale koppel stijgt 35,7-38,8 MKG.

De Volkswagen Golf GTI Clubsport Golf is niet het meeste voordeel in de markt, omdat de dure Volkswagen Golf R 4Motion vierwielaandrijving verhoogt het maximale vermogen 300 pk, dankzij de verbeterde hechting, lage officiële acceleratie 0-100 5 seconden in de versie met automatische DSG. Maar ja het is tussen twee-wheel drive, wat bijdraagt ​​aan een arsenaal van versies Volkswagen Golf zeer briljante prestaties in waardoor ook de Volkswagen Golf GTD 184 pk onder meer (7,2 seconden in de 0-100) en vanaf vervolgens de hybride Volkswagen Golf GTE welke nummers 204 hp tussen thermische en elektrische aandrijving.

Op basis van de GTI Prestatie (230 pk), de Clubsport gelijk zijn aan de specifieke afmetingen van de krachtige remschijven (340 mm voor en 310 achter), alsmede Een mechanisch sperdifferentieel, hoewel in dit geval de hydraulische slotbeheersysteem waardoor slip tussen 0 en 100 procent, in het bijzonder gezien de toegenomen beschikbare vermogen. transmissie, dezelfde wijzigingen, handmatig of automatisch wordt gebruikt, wordt de normale GTI, tamelijk nauwe relaties met elkaar, maar met een lange roll 6e versnelling waardoor de lage motor draait op juridische snelheden. De bodemvrijheid van het lichaam, 15 mm minder dan normaal golf, is identiek aan de andere GTI, maar niet veringsinstellingen bijzonder geloodst demping. Gekenmerkt door een prominente achterspoiler op het dak en de deur vergadering, de Volkswagen Golf GTI Clubsport is ook kenmerkend in haar neus, wanneer een specifieke aerodynamische bumpers bepaalt een hogere verticale stuwkracht. Aan beide uiteinden van de spoiler, luchtkanalen paar direct aan het wiel loopt maar onderdrukt turbulentie. Het is niet alleen cosmetisch gegevens, omdat het effect van een grotere 'verliefd' op asfalt bepaalt grip en als loopwielen 19', een lagere slip van de wielen in de bochten, gelijk aan stuurimpulsen.

De aantrekkingskracht van zijn lichaam 3/5 deuren, de Volkswagen Golf GTI Clubsport voegt Interieur met veel apparatuur en luxe presentatie. Het stuurwiel, onderaan afgevlakt, wordt gewikkeld stick; en alcantara kuipstoelen en doek (kan geheel huid) zijn zeer comfortabel en veilig terwijl perfect bochtenwerk.

Als een esthetisch detail dat is een knipoog naar de oorspronkelijke GTI 1976, de flanken van het lichaam dragen een lagere bekleding in zwart, in dit geval het label Clubsport. De wagen draagt ​​ook eigen banden: de standaard 18 "(met banden 225 / 40-18) en gesmeed, de laatste detail waarmee slaat 3,5 kg in elke band. Eventueel zijn gesmede wielen 19 "maar met een grotere breedte dan de GTI Prestatie (8" in plaats van 7,5"), en banden van 235 / 35-19 in plaats van de 225 / 35-19.

Volkswagen Golf GTI gedrag Clubsport

Dit alles is in theorie tijdens het rijden de Volkswagen Golf GTI Clubsport, vooral als dit gebeurt in het circuit en is hard rollen, zoals is gebeurd in dit touchdown gehouden op het Portugese circuit van Portimao in de Algarve. Gezien de relatieve afstand van marketing, het was alleen beschikbaar drie eenheden, een met de efficiënte DSG-automaat, en allemaal uitgerust met optionele velgen 19". Om te zeggen dat de effectiviteit van de auto, zijn ongelooflijke flexibiliteit om bochten te voeren en onvermoeibare remmen veel zwaarder dan de bestuurder (althans voor wie deze handtekening) is een understatement. Het is duidelijk, de VW chassis en transmissie technici geweest met hun aanrakingen, om de uitdaging van de nieuwe functies. Maar in een paar extra rondjes in Portimao tempo over road en het gebruik van de langste marsen, Volkswagen Golf GTI krachtige Clubsport toonde ook aan dat het te behandelen en met een aanzienlijke mate van comfort; een soort racewagen waar u de familie kunt nemen. VW heeft niet aangekondigd prijzen, maar de cijfer waarschijnlijk zal rond de 37.000 euro wanneer het aankomt in de showrooms in 2016.

Technische gegevens Volkswagen Golf GTI Clubsport

Motor / transmissie

Type: 4-cilinder 1984 cm3, directe inspuiting en drukvulling

Opbrengst: 265 pk (290 pk boost) bij 5350 tpm. Max. 35,7 (38,8 boost) 1700 MKG

Transmissie: voorwielaandrijving. Handgeschakelde 6V / 6V automatische DSG

montuur

Body: 3 of 5 deuren

Banden: 225 / 40-18. Optioneel 235 / 35-19

Gewicht: 1.375 / 1.395 kg

features

Vel. Maximaal: 250 km / h

Acel. 0-100 5.9 s.

Verbruik: 7.0 / 6.9 l / 100 km

Emissies: 162/159 g / km CO2