Test: Mercedes C 220 Bluetec 7G-Tronic, is de algemene saloon?

Mercedes C 220 Bluetec 7G-tronicMercedes C 220 Bluetec 7G-tronicMercedes C 220 Bluetec 7G-tronicMercedes C 220 Bluetec 7G-tronic

Geen twijfel, Het is een 4-cilinder. Conventionele touch en akoestiek 220 CDI, nu omgedoopt tot BlueTEC voor zijn nieuwe emissies schoonmaken van technologie en voor zijn en Euro6, het is praktisch de enige beperking voel ik de nieuwe Mercedes Class C. Begrepen, natuurlijk, zoals onderscheidende factor bij grote sedans merk. Niet een Klasse E mount ook niet zelfvoldaan, het doet, maar vandaag, hier, is de enige diesel optie. Nor 6-cilinder benzine ... voor nu zijn. De rest wordt reeds gemeten kortom zeer korte afstand. Dus als de luchtvering werd steeds exclusief hogere segment (zelfs vergeten over het in Audi A4 en BMW 3 Serie), Kunnen Vandaag is de nieuwe Mercedes C-Klasse uitrusten 1.600 €, het verhogen van het rijcomfort normen nooit vermoed bij de gemiddelde sedan, en ja, niet te verbergen, waar tot nu toe alleen kwam in zijn tijd Citroen C5 met zijn unieke hydropneumatische visie.

voer vervolgens de nieuwe Mercedes C-Klasse en sluit deuren, draai ramen, een zitting (20 mm lager dan voordat u ook de verjonging nu Mercedes voelen) en de ervaren kwaliteit van sommige materialen zorgvuldig afgewerkt. Ik heb moeite, ik niet langer hun rivalen Audi A4 en BMW 3 Serie gezicht (met die overigens, had doorgebracht jaar op sleeptouw), maar zelfs vinden zulke goede uitvoering op een huidige Mercedes E-Klasse. Airconditioning zelfs actief recirculatie bij het invoeren van een tunnel voor het inademen van schadelijke gassen, terwijl posities om het milieu te beschermen, kunt u de ionisator en geurverspreider ... een Mercedes klasse S. Ambition met C. vragen

Klasse S schaal

Mercedes C 220 Bluetec 7G-tronic

Wat niet in twijfel waard is en dat de nieuwe Mercedes Class S aanwezig was bij de regeneratie projecten Klasse C, en zowel in design en in de technologie en, natuurlijk, de architectuur. In feite, zowel aandeel modulaire platform, Mercedes van longitudinale motoren, die eindigt niet slechts tot het bevorderen van de lagere klassen, maar overigens onderscheidt nog input van Mercedes, alle reeds gevonden met dwarsgeplaatste motor en andere basis. De nieuwe Mercedes C-Klasse is zeker de grote begunstigde.

Als ik geloofde dat moderne 'semi Coupe' Mercedes CLA die hij heeft begaan in zijn tijd, en nu zie en voel dit Mercedes Class C is op een ander niveau ... nu Klasse E eigenlijk bijna bedreigd. Hij komt zelfs dicht in grootte, met groeien tot 10 centimeter lang te vestigen dan dat CLA vandaag, en uitrekken van de strijd ook 8 cm. Vanaf dan ook, het gaat nu een Klasse C Mercedes heel anders, met veel meer evenwicht en verpakkingen en apparatuur ooit gezien in het segment, waarin de nieuwe stereoscopische camera ... ook de klasse S. al standaard hoogtepunten, met alle het belangrijkste is comfort, biedt een botsingsvermijdingssysteem staat het stoppen van de kooi zelf op minder dan 50 km / h, en alert vermoeidheid 9 airbags, controle bandenspanning, LED-koplampen, actieve motorkap, lichtsensoren en regen of zelfs praktisch detectie stoel in de voorste passagiersstoel automatisch verbreken van de airbag.

De schenking wordt dan ook veel hoger dan gebruikelijk voor Audi, BMW en Mercedes zelf, en vandaag de dag zelf, rechtvaardigt steeds hoger percentage start van klasse C. voegt ook opties en kan bijna science fiction klasse C te configureren: tot 60 km / h kan de auto te volgen aan de voorkant. C klasse innovatief maar zonder, natuurlijk, een klassieke C-klasse. Wed nu de exclusieve lijn voor de traditionele ronde ster op de motorkap, reizen in hun licht verbeterd maar vertoonden nog achterbank (Geen ruimte, maar Audi A4 of BMW 3 Serie doorgaan met meer been breedte en afstand te bieden) en, bovenal, geniet van uw comfort op de weg. Comfort C.

high-class

Gezien dat in deze nieuwe technologie en interieur Mercedes C Klasse sprongen twee generaties: als oude bladeren om Audi A4 en BMW 3 Series ... kondigde al een ingrijpende renovatie in 2015. Maar ook een techniek ... Klasse S. de hand weer terug naar zijn platform en gebruik van aluminium, bijna 50 procent van het totaal. Toegegeven, in de schaal, zien we niet minder dan 100 kg door Mercedes aangekondigd, maar de grotere omvang en de enorme apparatuur wordt lichter.

Aangezien dit nu ook een C-Klasse Mercedes geavanceerde nieuwe vooras en 4-arm waar traditionele McPherson met pensioen en, voor nu, rijd niet, noch haar tegenstanders ... niet een klasse E. verliest hij bijna een halve meter in diameter draaien, maar met een directe seriële en variabele overbrenging stuurinrichting, Nu tour voordat daarom hun verminderde 2,1 omwentelingen van het wiel (voorheen 2,75) kan meer dan een rotonde aan uw aanpassing make-up. Dus, behalve haast 180 graden bochten, voel je je nog beter wendbaarheid, naast hogere verfijning een as isoleert betere ophanging en stuurinrichting, transmitiéndote altijd groter filteren onvolkomenheden asfalt.

Mercedes C 220 Bluetec 7G-tronic

Na het eerste contact met de nieuwe Mercedes C-, bijna 2 maanden, en we zijn ongekende kwaliteit rijden met extra luchtvering waarderen, zodat we vandaag zien waar naar waar evolutie wordt standaard geleverd. Er is een eerste niveau van het schieten van comfort, maar koos dit moment om de tussenleiding configuratie Avantgarde: Altijd, zoals voorheen en dempers alleen mechanisch modificeren van de getarreerd volgens stoten en rollen, en 15 mm verlaagde chassis. Meer dan genoeg.

Zonder de kwaliteit van de luchtvering, de Mercedes C-Klasse biedt meer kwaliteit loopvlak die niet Audi A4 of BMW 3 Serie en ondanks enigszins droge compressie optioneel velg 18 inch (ongeveer voorband en achter 225/45 245/40) beperkt niet het comfort, Ook het geven van zeer goede wendbaarheidZo regel de volgende sportonderstel met stijvere moron.

Wees duidelijk dat het een Mercedes klasse C, dus verwacht niet dat de dynamiek en lichtheid (hier, ja, 100 kg verschil) van een BMW 3 Serie: Mercedes blijft het vrijgeven van meer het lichaam uitbreiding. Movement, aan de andere kant, transpires altijd vooraf te informeren en een heleboel progressiviteit van alle reacties. Zeer veilig, Vandaag zie je niet het einde, hetzij in Audi A4, zo veel balans als deze klasse C. Onverstoorbaar en aplomadísimo op snelle wegen, is dan heel scherpzinnige op adres (hoewel ik het meeste mis terugkeer in extreme verbonden), bestaande uit remmen en onroerende al een keer gedragen zonder, op hetzelfde moment, om een ​​dergelijke prestatie ESP nodig als de Audi A4. Harmonische met C.

mini consumptie

Muchorefinamiento in de nieuwe Mercedes C-Klasse en dat we terugkeren naar het begin, niet verborgen de vier cilinders, waaronder noch is het vandaag Deze 220 BlueTEC een akoestische referentie. Je voelt versnelling tast zowel iets concert schorsing, walsen en isolatie ... totdat je vergeet dat je niet van plan in een Audi A8 of klasse S en je dan te krijgen op een BMW 320d wat je zelfs minder finesse waar te nemen in de snatch en nog veel meer trillingen.

Enorme respons, Mercedes C 220 BlueTEC ook bijna net zo snel als de BMW 320D altijd onmiddellijke Ondanks zijn grotere gewicht. Met grote duw van 1.500 rpm en zeer geleidelijk in de strekte zijn associatie met de 7G-Tronic automatische Plus 7-snelheid is ook voortreffelijk. Weggegooid dubbele koppeling 7G-DCT uitgevoerd onder klasse A en CLA 220 CDI niet getrouwd abrupte klasse C, de koppelomvormer heeft de vereiste zachtheid hier.

Mercedes eigen, True, deze wijziging niet de snelheid opeenvolgende of gestrekt (niet toegestaan ​​om bijna 4.000 rpm ... of de handmatige modus stijgt) of, vooral de geweldige wijze van aandrijving traagheid vertragingen BMW ZF referentie (nou ja, en Rolls-Royce, Jaguar, Land Rover ...), maar het verrast door een zeer intelligent beheer, waar, in aanvulling op zoek naar maximale efficiëntie, verzorgt ook een voordeel: je zult zien hoe veel vooruitgang behoudt, bijvoorbeeld stijgt tot nooit verlaten opknoping en te anticiperen op een plotselinge vraag naar versnelling. Faalt niet. Het beste ding is dat, zelfs zo, verbruik van de C 220 BlueTEC zijn prachtig ... in bijna een halve liter TDI Multitronic A4 2.0 en bijna 0,3 l / 100 km ver onvergelijkbare BMW 320D te overwinnen. Het was omdat het ontbrak een Mercedes sedan die uiteindelijk bewijzen dat cochazo vandaag geschreven aan het segment zonder twijfel C.