Renault Talisman gedrag, waardoor straight

Renault Talisman: dynamisch gedragRenault Talisman: dynamisch gedragRenault Talisman: dynamisch gedragRenault Talisman: dynamisch gedrag

Ik kan weinig van de Renault Talisman vertellen kan niet bevestigen het stuursysteem naar alle vier wielen 4Control en Piloted suspensie (beide elementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden). Maar ik verzeker u dat degenen die niet dragen zijn een ander verhaal. Je moet eerst een aantal feiten en is voorzien van verse auto. één, Lengte: 4.85 meter een orgaan 2/3 1/3 vlakglas gebied echter Het is niet te zwaar: Tussen 1387 en 1518 kilo als motor, afhankelijk van het merk, onbezet en opties. andere, een slag van 281 cm. Ik herinner me ook het platform is dezelfde als die welke door de renault kadjar, Espace en ook de dreigende Renault Mégane, element gebruikelijk in zeer verschillende auto's en omvatten daarom bepaalde eigenaardigheden waarvan ik zal spreken wanneer we voor het detail komt het interieur. Dus, laten we rechts in beeld wat voor soort magie verbergt de Renault Talisman in versies 4Control-wat inhoudt dat het aanpakken van de Zen eindigt, die optioneel is voor 1500 euro of Initiale Paris, standaard) om bochten zonder de geringste inspanning en een verslinden effectiviteit ongebruikelijke.

Vierwielbesturing in Renault Talisman

Renault TalismanZeker jij de werkingsprincipe als Renault begrijpt de vierwielbesturing uw systeem 4Control, aanwezig op het merk sinds 2007 in de Renault Laguna, maar vatten dat, afhankelijk van de snelheid, de wielen van de achteras draaien fase of in tegenfase. Het resultaat is in die Laguna, in de nieuwe Espace of de nieuwe Talisman, is echt wonderbaarlijk. Het systeem zelf is relatief "makkelijk": Een elektromotor met de bijbehorende zuiger "duwt of "strip" in dwarsrichting van de banden die de rotatiehoek van de achterwielen te wijzigen. E doet de rest en wetten suspensie geloodst passen, indien nodig, ook de rijmodus geselecteerd door de inrichting multi-Sense: er vier vooraf gedefinieerde programma's die zowel parameters chassis als de andere elementen van de raad van bestuur, zoals massage stoelen of indoor verlichting; zijn deze: Comfort, Sport, Eco en Neutral. Daarnaast is er een manier individu waarbij de bestuurder kan instellen "zijn Renault Talisman".

Terugkerend naar de operatie zelf interessant punt welke snelheden en met welke amplitude en de oriëntatiehoek van de achterwielen, parameters ook afhankelijk van de vooraf gekozen rijstand worden gewijzigd: 50 km / h in comfortbedrijf bij 60 km / h in neutrale en 80 km / h in sport manier Ze kunnen draaien slaan boven 3,5 graad in tegenstelling tot de voorwaartse richting, waardoor grote wendbaarheid. Uit deze snelheden, zij hetzelfde als de voorzijde met een amplitude tot een mate toevoegen reactiesnelheid. Het systeem is altijd actief, dat betekent voor de genoemde snelheden is er ook een wijziging in de oriëntatie van de achterwielen te overwinnen, soms genereren ietwat vreemd gevoel. Maar nu, laat ons gaan, en een weg.

Renault TalismanDe grote projectie op de grond, het resultaat van die slag en grote spoorbreedte, voorziet monolithische P bij een hoge snelheid dat een Renault Talisman die echter Het biedt behendigheid ongepaste reacties voor een auto van zijn grootte. Het effect is een zeer vlakke spin, een reactieve en zeer scherp vooreind, maar op zijn beurt absoluut natuurlijk Zodra je hun reacties hebben geassimileerd. Allemaal met slechts een draai van de pols om een ​​charme die lijkt te krimpen tussen bochten en lange rechte stukken groeien voelen. Onberispelijk in dit verband. Bovendien zijn er geen behoefte aan meer dan honderd meter afstanden en contact op te vangen en te voorkomen "zetten" meer adres juiste. Maar niet alles is goud wat er blinkt onder de suggestieve Renault Talisman, auto die comfort en dynamiek zou vereisen, althans in dezelfde verhouding.

Sterker nog, de schorsing geloodst onderwerp veel goeds voor Renault Talisman. Zoals gezegd werkt nauw samen met de 4Control systeem om de hardheid van elk wiel van de reacties van de wagen aan te passen, maar de Renault Talisman Hij heeft niet dat gevoel van vliegend tapijt je zou verwachten van een auto van de geest, echt, bourgeois. De sensaties Bij deze zeer vergelijkbaar met de Espace, die ook een achteras met weinig absorptievermogen en enigszins droog in reactie op bump voelen en verweerd asfalt geval gebruikelijk welke rijmodus waarin we reizen, of tussen sport en comfort is een duidelijk verschil in amplitude van lichaamsbewegingen. Skoda Superb denk dat een Volkswagen Passat of Ford Mondeo auto's aanbieden van de beste gevoelens in dit opzicht, maar niet aanraken van perfectie geen gebrek aan comfort impliceren: voor milieu en kwaliteit, de Renault Talisman vertrokken teleurgesteld.

U kunt ook geïnteresseerd

Renault Talisman 1.6 dCi 160 EDC, de beste motorgamma

Renault Talisman, de prijzen voor Spanje

Renault Talisman Beter dan de Volkswagen Passat?

Renault Talisman: vijf dingen die je wilt

Renault Talisman Sport Tourer, dit is de bekende versie