Test: Toyota Yaris Hybrid, kleinschalige economie

Test: Toyota Yaris Hybrid, kleinschalige economieTest: Toyota Yaris Hybrid, kleinschalige economieTest: Toyota Yaris Hybrid, kleinschalige economieTest: Toyota Yaris Hybrid, kleinschalige economie

Duizend nieuwe stukken en een diepe rebranding drie jaar na de wijziging van de generatie. Niet nieuw, maar het lijkt. Enkele van de verbeteringen zijn gericht op het bereiken van een innerlijke verschijning van superieure kwaliteit hoewel je nog steeds mijn hand op het stuur te maken aan de reis- computer te bedienen. anderen bereiken betere prestaties en comfort. Body, zei hij Toyota is 20 procent stijver -achieved door de hernieuwde elementen en de meeste punten van Weld, elektrische besturing is beoordeeld en ook is gekozen voor een nieuwe zachtere vering gecombineerd met enigszins steviger kussens. Tot nu toe, zo gemakkelijk. Op de hybride versie geen grote mechanische of zijn twee motoren of batterijen communiceren wijzigingen, tenzij voldoet nu aan Euro VI en de officiële verbruik gedaald tot 3,3 l / 100 km gemiddeld (75 g / km CO2) in versies uitgerust met 15-inch wielen, dat wil zeggen in de afwerking en Active City.

De andere realiteit is dat, na het passeren van onze Technisch Centrum Yaris Hybrid ons verbruik iets hoger dan wat we werden gebruikt heeft verlaten: in de stad is gestegen halve liter van 100 km en op de route heeft 3/10 verbruikt. Ik heb heel duidelijk wat hem verhinderd, in het beste geval, overeenkomen met de bijzondere verslagen van de vorige model wanneer aërodynamica niet in absolute termen is veranderd en, hoewel weinig, deze bijgewerkte versie weegt minder dan voorheen. Hoe dan ook, die niet weg iedereen neemt de Yaris Hybrid is het voorrecht om een ​​van de meest gewilde modellen voor het rijden onder intense stedelijke activiteit. Het is, of beter gezegd, wat blijft er om verschillende redenen. door de gladheid van de controles in het algemeen, al iets typisch voor het merk. Door de stilte en rijplezier dat streeft in deze omstandigheden gecirculeerd een hybride assemblage accumuleert meter meter elektrische modus, maar ook om zijn verfijnde combinatie van mode, de bijna onmerkbare heerlijke start de warmte motor, de afwezigheid van trillingen en elastische respons. Of de hoge reactiesnelheid in deze delen van de stad en de ring snelheid, in het bijzonder tussen 20 en 80 km / h wanneer de overvloedige elektrische koppel Het maakt de Yaris Hybrid is net zo wendbaar als een goede turbodiesel van soortgelijke macht.

More 'elektrische'

Een van de verbeteringen die ik kon voelen dat, een of andere manier, ik noemde descuadra gezien de verschillen in verbruik gevonden, is dat het nu veel meer "elektrisch" als voorheen: de batterij is hetzelfde en ladingstromen zijn nog steeds erg snel om altijd elektrische ondersteuning, zowel in de snelweg of stad. Maar nu heb je een breder scala van reizen op het gas te laten de Yaris Hybrid u wilt en u van plan bent om uw batterijen te gebruiken als energiebron zonder tussenkomst van de EV-knop, die alleen toegestaan ​​onder bepaalde niveau van de batterij is opgeladen en snelheid. Dus je hoeft niet veel gevoeligheid nodig hebt op je rechtervoet om te voorkomen dat de verbrandingsmotor wordt geactiveerd en wie krijgt steun in die korte en specifieke oefeningen waarbij een significante snelheidsverandering niet lijdt, en waar de 61 pk de elektromotor kan worden opgelost zonder problemen. Mera herprogrammering na uren en uren spelen gedrag en niet per se door middel van simulatie analyse, maar gezien de ervaring blijft cumuleren met de Prius in de stedelijke strengheid, hybride geëxtrapoleerd naar de rest van het huis.

Dat gezegd hebbende, Ik wed dat het percentage van de kilometers "elektrisch" een rondleiding door de stad is nu hoger dan het uitgaande model, zodat de enige variabele die los is dat als de Ga naar Euro VI is ook in deze hybride verhoogde gasreiniging in rekening zijn gebracht ten koste van hogere brandstofverbruik. En dit kan betekenen re-nemen is goed voor de bijna 2.500 euro van verschil met de diesel versie is niet langer afgeschreven -voor, was de Hybrid die was minder te besteden, maar de kosten per kilometer met name in stedelijke gebruik het is nu vergelijkbaar tussen de twee versies.

Toch is de Yaris Hybrid is geen gebrek aan argumenten om een ​​product van groot belang in zijn categorie blijven, met een prijs van overname-niet te vergeten de waarde van een wijziging auto- ook zeer concurrerend en redelijk complete uitrusting serie. Brede, verbeterde rijkwaliteit-voor mijn smaak, het lichaam krijgt een tikkeltje suelta-, circuleert ook weg met grote verdienste, zowel mechanisch als per chassis, hoewel zijn bepaald type aandrijvingstransmissie eens heerlijk te stelen om te gebruiken tot tijd en de praktijk dit toestaat "aclimates" het versnellingsproces van lange perioden bij draaiende motor continu verandert hoog voorkomen. Ja, we verwachten nog steeds een betere handrem om het gevoel van een zuivere hydraulische krijgen.

binnenkort

versnelling. Zorgt voor een goede eerste reactie capaciteit en heel snel in de stad, maar wanneer de automatische drive-a electrónico- stabiliseert het motortoerental, de versnelling vertraagt.

verandering. Soft zolang er maar de geringste sleepboot, maar de speciale toets benadeelt dergelijke uitzendingen comfort en plezier op opnieuw wordt opgestart of intense acceleratie.

Frenada. Verbetering van de figuren meer dan acceptabel voor de soort en hoeveelheid van het wiel, maar de pedaal is nog steeds moeilijk te doseren in de eerste centimeters van de reis.

Consumptie. Hoger dan de vorige model getest, in het bijzonder in de stad, nu een senior liter. Toch blijft het een auto die weinig onder alle omstandigheden besteedt.

Inhalen. De verandering is weer protagonist in deze oefening waarbij beide motoren duwen het team. De resultaten zijn goed in de tijd, maar niet beide stuwkracht waarneming.

leefbaarheid. Laat de afmetingen niet veranderen: de beste maat is de beenruimte op de achterbank, waar de hoogte kan zich aan de passagiers van een bepaalde hoogte in verlegenheid te brengen.

Vermogen en koppel. We hebben gemerkt dat het onmogelijk is om hun prestaties te meten op onze dyno, maar de 101 pk moet er zijn wanneer onze versnellingen officiële cijfers zijn verbeterd. Stel eerst van de hoogste elasticiteit.

sonoriteit. de comfortabele rodador bij constante snelheid of irriterende Yaris in bepaalde versnelling of herstel processen: We moeten twee processen te onderscheiden.

romp. Vrij groot zijn, is het niet zeer regelmatig breed maar kan worden ingedeeld in twee grote vlakken afzonderlijke klompjes de grootheden organiseren.