Test: BMW 218d Gran Tourer, de passagiers eerst

Test: BMW 218d Gran Tourer, de passagiers eerstTest: BMW 218d Gran Tourer, de passagiers eerstTest: BMW 218d Gran Tourer, de passagiers eerstTest: BMW 218d Gran Tourer, de passagiers eerst

de Jonge gezinnen zijn de doelgroep Dit Grote Tourer, minivan 4,56 m lang, en anderen kunnen worden beschouwd als rivaal modellen zoals Volkswagen Touran, 5008, Renault Grand Scenic, Citroën Grote Picasso of Toyota Verso. Ze hebben allemaal gemeen met de BMW, de mogelijkheid tot het opnemen van een derde zitrij. Juist aan de vorm van het achterste gebied en de grootte, die actief Gran Tourer onderscheiden. Met betrekking tot deze, het Grand Tourer is 21 cm langer, waarvan 11 voor het verhogen van de wielbasis en de overhang 10. Grand Tourer is ook 5 cm hoger.

BMW 2 Series Gran Tourer, probeer het met HighwayDeze veranderingen laten Gran Tourer meer langsruimte en maximaal vijf centimeter adicionales- meer bagageruimte. Ze zijn ongeveer 70 extra liters, gezien zowel als vijf zetels. Een soortgelijke motor en uitrusting, Grand Tourer vertegenwoordigt meer dan 2.050 euro Active Tourer.

Motoren en gemeenschappelijke basis

BMW 2 Series Gran TourerBeide delen ze dezelfde basis en natuurlijk motoren. Dus de drie Diesel gemeenschappelijk. De 150 pk sterke 2.0-versie van de 218d vertegenwoordigt de kracht stap meer hoog waarmee het is verkrijgbaar met voorwielaandrijving Grote Tourer en is altijd een veilige gok. De meest krachtige versie beschikbaar bij BMW van deze motor is de 220d, die 190 pk versie en alleen deze minivan vandaag in verband met automatische transmissie en vierwielaandrijving heeft. Bijnaam xDrive daarvoor. Later zal het ook voorwielaandrijving, de enige optie, als in de 218d, 216d van. Deze versie heeft een driecilinder 1,5 liter 116 HP. Ook gebruikelijk zijn benzine, de 218i versie 220i 136 pk en 192 pk. Vandaag het Grand Tourer heeft niet de 231 pk 225i.

Traditioneel is een van de aspecten waarin BMW altijd heeft uitgeblonken in hun manier van het uitzicht op de weg. Echter, deze constante verdeling van de concepten waarmee deze minivans worden gepresenteerd tegen BMW auto's zelfs van invloed op dit.

BMW 2 Series Gran Tourer: een nieuwe wereld

Samen met de Active Tourer en de nieuwe X1, vormt de familie minivan modellen met motoren dwars gelegen, namelijk georiënteerd zodat de cilinder loodrecht op de rijrichting. Deze oplossing is de gebruikelijke voorwielaandrijving auto's, evenals al deze nieuwe BMW en heeft voordelen ten opzichte van de rug. Onder hen is de mogelijkheid om kleine ruimtes te gebruiken om ze te zetten, zodat wat wordt geprofiteerd is de bewoonbaarheid in verhouding tot de grootte auto's. Een auto voorwielaandrijving gebruikt ook minder onderdelen en vermindert fabricagekosten. Ook in deze modellen tractie-tegenover het station, het achterwiel motrices- gewichtsverdeling "onevenwichtig", omdat er niet meer symmetrisch verdeeld als beide assen.

Gebruik deze middelen moet geen zijn probleem-zijn er een groot aantal auto's op de markt die gebruik maken van en dynamisch werken heel goed, maar in het geval van deze Grote Tourer getest dingen niet lijken te passen zoals het hoort Ik kan echt niet worden verweten alles voelt deze technische middelen en misschien is het de combinatie van vering en overmatig bokwielen.

BMW 2 Series Gran Tourer: dynamische

BMW 2 Series Gran TourerWe waren in staat om het te testen diesel versie medium macht Grote Tourer met Steptronic verandering, met uitzonderlijk goede resultaten. De 218d Gran Tourer aan het hoofd van de drager van zeven stoelen in versnelling of herstelvermogen, zelfs wanneer een van zijn rivalen paar gelijkaardige mogendheid niet eens met 160 pk of meer. de Merit is de motor van lichtheid -gewicht vergelijkbaar met het gemiddelde van vergelijkbare auto, maar waarschijnlijk meer hoeveelheid aluminium en composietmaterialen in hun lichaam dat hen-; daarvoor twee liter heeft een groot gemak te winnen round. Ook onderhoudt een permanent push, ook bij grote waarden van 1500 rpm tot 4000 enigszins voorbij. Het is dan ook zeer elastisch. Voeg toe aan de bovenstaande zachtheid in de manier waarop ze draaien en niet luidruchtig, want alleen koud geklets van een Diesel wordt waargenomen.

De kers op deze prachtige prestaties en rijeigenschappen daarom zet de verbruik: zo laag is dat niet alleen vergelijkbare auto's in geval van twijfel, maar ofwel de weg of de stad, hun administratie die eraan vergelijking met veel kleinere en minder krachtige auto's. Een van de middelen die helpen bij de motor te bereiken een dergelijke laag verbruik ze zijn, ongeacht niet een paar aerodynamische bronnen -assets sommige, zoals gemotoriseerde gordijnen die de snelheid en temperatuur motor- gesloten een Auto Start Stop dat voor het eerst in een BMW, we begrijpen hoe waardevol ook voor de manier waarop het werkt. Kan de dwarsgeplaatste motor configuratie, maar de waarheid is dat deactivering is onmiddellijk nadat de motor stoppen en starten, zachter dan andere modellen.

ook overtuigend als werken 'sail' de 8-speed Steptronic, een verandering die slechts weinig pasta vindt om te komen tot een grotere omzetter slipkoppel voorzien, bijvoorbeeld de uitvoer van een aanslag; of niet hebben van nokken in verband met het wiel om de versnelling in zijn meest 'economische' variant, die 2396 euro als een optie vertegenwoordigt selecteren. Deze gadgets, nuttig in kortingen op de rem te ondersteunen is opgenomen in de sport-variant (2.567 euro). Bovendien Dit vak geeft, door hoe het werkt, bijna ongemerkt door de bestuurder.

BMW 2 Series Gran Tourer: Gedrag

BMW 2 Series Gran Tourerde gevoelens als we niet formidabel hoge capaciteit wegen en in mensen met een krappere bochten en rechte. Dan gaat het Grand Tourer zijn sterkte met die tonen 225/45 R18 wielen sensorische -ook verantwoordelijk voor de hoge geluidsniveaus rodadura- gemonteerd op 18 "wielen. Aldus krijgt de bestuurder de eis die de afwijking van de getekende, temeer daar kuilen overvloedig, vooral als ze zich voordoen ter ondersteuning van een bocht. Onverstoorbaar in Grand Tourer is niet in die omstandigheden en misschien aan het werk van de stijve ophanging gemak zou geen kwaad-en het is mogelijk om te kiezen-point meer wielen 205/55 R17 Wie weet of zelfs de rand reeks 16 "- dat de hoeveelheid rubber profileren.

Aan de andere kant, als is het logisch om zijn technische configuratie, verschijnt er een vreemd gevoel in dit model in een BMW: de verlies van tractie op de vooras als we de richting sluiten om een ​​curve te plotten of te versnellen veel, terwijl wij draaien. Dan het Grand Tourer, zelfs wanneer de elektronische werken aanzienlijk bij tot de situatie te corrigeren, heeft de neiging om de weg te openen. Het doet meer dan andere vergelijkbare minivans, maar meer dan enige andere BMW bekend. In ieder geval, ook in dit formaat meer vertrouwd de achteras voelt zeer participatieve, veel minder dan de Active Tourer, geen twijfel over bestaan, moet enige kracht de strijd om te groeien 11 cm, model bleek aanzienlijk meer behendig.

BMW 2 Series Gran Tourer: Interior

Om de achterste zitplaatsen niets bereiken onderscheidt het Grand Tourer Active. Dit veronderstelt dat we vinden niveaus van leefbaarheid in de eerste niet veel anders dan die van een X1 rij en vergeleken met die van zijn rivalen, ontmoet een goedgekeurd.

De uitzondering op deze nota is de langsruimte die gezien in de tweede rij en -Hoogte niet cambian- breedte, het aspect, waarbij Grand Tourer gaat om de uitstaande. Het doet er weinig dat de zetels van de tweede rij ontwikkeld of vertraagd tot het maximum te overwegen, volgens laadruimte of de derde rij nodig; of de wens bevoorrechtend inzittenden op de tweede rij. Tussen de twee posities 13 cm toedienbare naar believen. Hetzelfde geldt voor de helling van de rug van de tweede rij ten minste zeven posities tussen de rechte hoek en stompe ze kunnen nemen. Deze files kunnen handmatig worden gevouwen, met ingebouwde er bovenop of met de drukknoppen aan de zijkanten van de romp, op enkele kleine motoren die commando vrijgeven. Zij worden in drieën gevouwen delen een bijna vlakke geven onderstaande stam. De bestuurdersplaats nagenoeg benadert die van elke andere toeristische BMW, in relatieve nabijheid van de bodem van de zitbanken en weinig zacht. Het is een gemeenschappelijke noemer van alle plaatsen van Gran Tourer, zoals trottoirs zo kort. In het algemeen el bestuurder kan een succesvolle integratie in dit model te bereiken, Hoewel de afmeting van de zuil de ruit of deur steunt overmatig mengen in de kijkhoek bijvoorbeeld toegang krijgen tot een rotonde.

de derde rij die werkelijke reden geeft voor dit model. De twee zittingen die vorm en dat, zoals gebruikelijk bij soortgelijke auto niet gemakkelijk bereikt door het toegangsgat beschikbare krukje. Ook te dicht bij de grond voor een volwassene plus er is niet veel afstand tot het plafond, maar die zetels toegeven dat de mogelijkheid van het installeren van kinderzitjes daar. Dezelfde situatie bestaat in drie plaatsen in de centrale bank, met gebied uit meer ongemakkelijk hardheid dan de zijde en een kleine tunnel aan zijn voeten.

BMW 2 Series Gran Tourer: apparatuur

de apparatuur en verzamelt voldoende seriële ingaan op de veelzijdigheid zonder verdere behoefte aan opties, bijvoorbeeld, de derde zitrij (902 euro, met 600 tot 700 rivalen) in het geval ze nodig zijn maximaal zeven zitplaatsen. Dus zijn standaardpakket dat de verschillende compartimenten verdeeld rond de cabine omvat, achter de achterbank deelbaar verhoudingen 40/20/40, de lengteverstelling van de beide delen waarin de tweede rij geconfigureerd of gemotoriseerde achterklep overigens deze opening met vijf verschillende hoogtes en de hoogste, niet diep: 182 m. Het helpt zoals Lane Departure Warning, de aanpak van de voetganger indicatie signalen en rem opties in de stad zijn Driving Assistant.

U kunt kiezen tussen opzeggingen als Advantage (1.800 euro), inclusief volledige LED-koplampen en parkeersensoren aan de achterzijde; de Luxe (zoals foto's, 4.900 euro) met chromen inzetstukken en hout, lederen bekleding, stoelverwarming en lichtmetalen velgen 17 "; of Sport (3.500 euro), met sportstoelen of stoffering zwart dak. Er is ook een niveau M Sport (5.400 euro).