Subaru Levorg 1.6 GT-S: we proberen een unieke familie

Een test Subaru Levorg 1,6 GT-SEen test Subaru Levorg 1,6 GT-SEen test Subaru Levorg 1,6 GT-SEen test Subaru Levorg 1,6 GT-S

De Subaru Levorg vervangt de Subaru Legacy, erven enkele technische functies, maar nu pas is voorzien in vertrouwde lichaam, waarvan de naam staat voor Revolution Legacy Touring. Het heeft afmetingen straddles de compacte en middelste zalen, zoals meet 4,69 meter lang, en ontvangt sommige sporten kenmerken van de WRX STI, koeling stopcontact op de motorkap, smallere grille, LED koplampen voor of side skirts.

Subaru Levorg: grote capaciteit

goed algehele afwerking en klassieke sfeer in de Subaru Levorg, welke functies een sportieve rijpositie met analoge klokken, aluminium trapas, multifunctioneel stuurwiel, touchscreen en goed gegroepeerde controles. Biedt een comfortabele zithoek, iets korts bank, en wat speling in alle plaatsen, maar Het staat boven zijn gemiddelde bagageruimte: 465 liter op het laadvlak en een extra 45 onder de vloer. Bovendien kan het eenvoudig worden uitgebreid met neergeklapte achterste rugleuningen. Ja, afziet van het reservewiel, toevlucht te nemen tot onpraktische noodpakket.

De Subaru Levorg Het is alleen verkrijgbaar met 1.6 Turbo benzinemotor 177 pk, vervanging atmosferische veteranen 2,0, gekoppeld aan een continu variabele 6 vergrendelingen en stuurwiel peddels. Ontwikkelt maximum koppel van 25,5 mkg een snelheid van 1800 rpm, waardoor een goede duw van beneden, hoewel Het toont een "turbo-effect" midrange. Bereikt een briljante prestatie niveau, maar lastra wielaandrijving consumptie geleidelijk gelopen opgewekt wurgen, Het is erg moeilijk om een ​​gemiddelde van 9 liter / 100 km in de reële uitgaven te verliezen, vooral als we activeren het commando SI-Drive, het wijzigen van de motor parameters en verandering.

Subaru Levorg: goed dynamisch gedrag

Getoond Subaru Levorg zeer snel overstag gaan wegen, geholpen door een vrij stevig schorsing, speciaal samengedrukt, waarbij alleen ze ongemakkelijk bij het rijden op zeer gebroken land.

Subaru LevorgDit is zeker verschillende sporten met familie roeping, hoewel Hij zou er goed aan hebben gezeten met Boxer Dieselmotor uitgavenbeperkende. Het is zeer leuk om te rijden, goed blijkt reactie op een regime en maakt het mogelijk profiteren van de CVT. De prijs van de Executive Plus-versie, 31.900 euro, kan niet worden beschouwd als een geschenk, maar we waarderen de volledige uitrusting altijd inbegrepen in de standaard uitrusting.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Subaru Levorg, een atypische familie

Subaru BRZ 2017

Subaru Outback vs VW Passat Alltrack