Toyota C-HR: Test en de prijzen voor Spanje

Toyota C-HR: onze test foto'sToyota C-HR: onze test foto'sToyota C-HR: onze test foto'sToyota C-HR: onze test foto's

de nieuwe Toyota C-HR Het lijkt erop dat uit een manga comic te komen. In feite is het ontwerp van de nieuwe SUV compact van Toyota niet veel anders dan de Hall eerste concepten (Paris 2014 en Frankfurt 2015) dat de definitieve vandaag voorbode C-HR. Toyota ambtenaren zeggen dat ze niet willen dat de C-HR het was een "ik heb ook" of "I meer" in de drukke segment compacte SUV. Ze wilden iets heel anders, een model, in zijn woorden te stellen, "aan de regels van het spel veranderen". En het lijkt erop dat zal niet onopgemerkt blijven.

Toyota C-HR: SUV gemaakt compact coupe

de ontwerp HR is de C-breaker. maatregelen 4,36 meter lang, als een Nissan Qashqai, soortgelijke breedte, maar lager 4 centimeter (1,56 m) dat de afzonderlijke qashqai. de Toyota C-HR Hij insinueert is een coupe door zijn vorm en ook de achterdeuren verbergen handgrepen verbergen (er zijn zeer hoog voor kinderen) in het C-kolomlichaam. Binnen is het een evenwichtig breed over hun maatregelen, zelfs op de achterbank, voor sensaties (weinig licht), kan het niet zo lijkt. de 377 kubieke liter laars kit reparapinchazos, onder het gemiddelde tussen de compacte SUV (430 liter populaire Qashqai).

Het stuurwiel, Toyota C-HR Het is net zo spectaculair als de buitenkant. Als chauffeur voel je je huiswerk geïntegreerd in een omgeving die meer dan een echte coupe model wilde. Stoelen, stuurwiel, toestel, trapas, alle grote aanwezigheid en aanraking. Het ontwerp is zeer krachtig en zeer hoge waargenomen kwaliteit. Dashboard, deuren en de middenconsole hebben een afgewerkt duotone, drie mogelijke combinaties. de sfeer binnenland is zeer geraffineerd, ook door de beschikbare apparatuur en de mechanica binnen. Stoelen het dashboard een Centraal touchscreen 8 inch die brengt vrijwel alle auto handling equipment. Voor de presentatie, materialen en afwerkingen als een premium product.

Toyota C-HR

Toyota C-HR, mechanische Prius

de Toyota C-HR Het is ontwikkeld op tnga platform voor het eerst gebruikt door de nieuwe Toyota Prius. Hoewel de flexibiliteit die het platform mogelijk maakt, heeft geleid tot een variant die de kenmerken van een past C-HR dynamisch in tegenstelling tot een Prius. In feite is de Toyota C-HR Het zal worden verkocht in sommige markten met een motor 1.2 Turbo 116 pk (Ook in Oekraïne met de 2.0 van 144 pk), maar de core versie worden verkocht in Spanje Het zal gebruik maken van de 122 pk hybride motor gecombineerd we weten dat de Prius. Alleen is het aangeboden voorwielaandrijving en het niet een versie van vierwielaandrijving verwacht, zoals het geval is in andere hybride SUV Toyota RAV4 (EEL 4x4 RAV4 heeft twee elektromotoren).

Vanuit het oogpunt van efficiëntie, Toyota hybride C-HR is een model stad die verrast met zijn brandstofverbruik en General welkom rijden. Combineert een motor 1.8 VVT-i Atkinson cyclus 98 pk (Andere tijden distributievolume een conventionele motor) en andere 72 elektrische CV, aangedreven door een nikkel-hydride. Met deze mechanica, C-HR voor de vele keren dat hij in staat is om broodje exclusief op stad elektrische modus (En tijdig weg). Homoloog een stedelijke verbruik 3,3 l / 100 km en we hebben we gedreven door de hoofdstad Madrid spitsuur op hun computer spotten kousen 4,3 l / 100 km. Op de weg, hun voordelen zijn onderworpen aan hun 122 hp gecombineerde (uit 0 tot 100 km / h in 11 seconden), Zodat de dynamiek niet kan bijhouden wat uw sportieve misschien kunt u voorstelt. Verder is de conditionering van koersen hoofdzakelijk via Toyota in hun hybriden, een planetair tandwielstelsel dat, als een soort verandering traploze ze waren (CVT) zendt een slip effect toen we matig sterke versnellen (het lijkt niet corresponderselo de benzinemotor met versnelling verkregen Revolutionair) dat de respons en rijeigenschappen dof.

Toyota C-HR

Toyota C-HR: een sport rustig

De werking van dit type transmissie is verbeterd en aangepast, in het algemeen, goed aan de gladde en regelmatige rij- en gematigde snelheden, zeker een intrinsieke geleiding in de auto filosofie van de Prius. En in de C-HR in veel alledaagse momenten, maar niet zo veel andere tijden, die waarin C-HR ontwaakt andere stimuli. In feite, zijn dynamische aanraking nodigt uit om te worden gereden, wanneer u aanraakt, beslist sneller dan zoals je zou doen op een Prius of Auris en zelfs hij stelt u een Sport rijmodus, in aanvulling op de Eco, Normal en Electrical. de Toyota C-HR Het heeft een stevige tred, een vleugje richting snel, snelle reacties en de grote kwaliteit van bacheo. Je voelt je in eerste instantie een comfortabele sport en gericht op het chassis, auto solide en strenge bochten sporen van een keer. Het nemen van hem snel, duurt het ergste correcties tweede curve of uitgezet met u een beetje meer richting te sluiten, je voelt je verschillende traagheidsmomenten en participatie van de stabiliteit controle. zijn aanraken van remmen Ook heeft gestandaardiseerd veel opzichten de Prius boven, maar het is ook normaal als we soepeler rijden.

Toyota C-HR: Apparatuur en prijzen

Toyota Hij heeft het bereik van de C-HR verwoord in drie afwerkingen: Actief (24.250 €), Advance (24.990 €) en Dinamic Plus (28.500 €). Aan het einde van november van dit jaar zal worden geleverd aan de 200 eenheden Launch Edition, die ging over de verkoop internet en vanaf januari normale eenheden.

de Toyota C-HR Het is uitgerust met alle apparatuur die standaardiseert het segment. Veiligheid, heeft een systeem Pre-Crash in staat om de auto te stoppen alleen als je een crash of botsing, die ofwel vermijdt of vermindert de schade te anticiperen. de controle van reis type is adaptieve, die vertraagt ​​en snelheden aan de auto voor ons aan te passen. U kunt een systeem signaalherkenning, geautomatiseerde veranderende lichten korte / lange of waarschuwing en Lane Departure correctie. Tot slot, Toyota Het beschikt over een team hoge geluidskwaliteit kwaliteit, En 576-watt 9-speaker. Het werd ontwikkeld met JBL en aangepast aan de vorm, materialen en afmetingen C-HR.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Toyota Yaris Hybrid: 24 uur rijden

Prius Plug-in: hulpprogramma bastaard

Toyota Mirai: We testten de waterstofauto