We testten de nieuwe VW Polo 2017: zeer dicht bij de Golf!

Volkswagen Polo 2017: We testten de vernieuwde hulpprogrammaVolkswagen Polo 2017: We testten de vernieuwde hulpprogrammaVolkswagen Polo 2017: We testten de vernieuwde hulpprogrammaVolkswagen Polo 2017: We testten de vernieuwde hulpprogramma

Het is niet de naam te wijzigen, maar het is een geheel nieuw model op basis van de MQB platform groep A0delen met de nieuwe Seat Ibiza. de nieuwe generatie van de Volkswagen Polo Het belooft een groot commercieel succes, want het is Golf dichter in grootte, kwaliteit, technologie en apparatuur. Dit is de zesde generatie van een model dat meer dan 14 miljoen stuks verkocht sinds 1975, en op de markt van medio najaar next.

Nieuwe Volkswagen Polo: ruim en luchtig

de nieuwe Volkswagen Polo2017 significant groeit over het bewerken van de vijfde generatie sinds Het meet 4.05 meter lang (81 mm) 1,75 m brede (69 mm) en 1.45 m hoog (-7 mm), met een wielbasis van 2,56 meter (18 mm), waardoor een ontwerp zeer ruim interieur, met kofferbak van 349 liter, zeer winstgevend manieren om de last te verlichten. De achterbanken bieden ook een gemakkelijke toegang en hebben genoeg beenruimte en veel meer breedte dan het vorige model. binnen de Nieuwe Volkswagen Polo benadrukt de kwaliteit van de materialen gebruikt in de passagiersruimte, met een pluizige passagiersruimte en ventilatie groot touchscreen dat kan worden gebruikt Nieuwe applicaties om te communiceren met smartphones (Mirror Link, carplay Apple en Android Auto).

de Volkswagen Polo 2017 zal beschikken over nieuwste technologieën in rijhulpsystemen, zoals waarschuwingssysteem onvrijwillige verandering rijstroken, het waarschuwingssysteem vermoeidheid, voetgangers herkenningssysteem met een noodstop, adaptive cruise control, assistent autonoom rijden in files, nieuwe parkeersensoren, achter camerascherm vijf tot acht duim en parkeerrem conventioneel.

VW Polo 2017Nieuwe Volkswagen Polo: economische motoren

De mechanische bereik zal omvatten benzinemotoren, diesel en aardgas CNG met handmatige en automatische transmissie DSG met dubbele koppeling. dus, benzine, zal het bod te beginnen Tricilíndrico 1.0 TSI versies van 65, 75, 95 en 115 CV vermogen; de eerste twee uitsluitend handvakje en de laatste twee met schakelbak of 7-traps DSG. De meest krachtige versie zal bestaan ​​uit de 2.0 TSI 200 pk. VW heeft niet aangekondigd of zij de nieuwe 150 pk 1.5 TSI zal aanbieden met cilinder afsluiten, hoewel het waarschijnlijk om later te komen. engined Diesel zal slechts twee varianten, beide met 1.6 TDI, versies van 80 en 90 CV, de eerste met handmatige of DSG en 90 CV, exclusief de 7-traps DSG.

Nieuwe Volkswagen Polo: zeer wendbaar

Volkswagen PoloIn ons eerste contact aan boord VW Polo 2017, We hebben alleen hadden de gelegenheid om de 1.0 TSI 115 pk sterke variant kort rijden, erg mooi, energiek en makkelijk te besturen. Te allen tijde Het voelt licht, wendbaar en zendt vertrouwen van de bestuurder. Tot 3.500 toeren per minuut is vrij rustig; boven dit regime luider, zonder fanfare of trillingen. Gemakkelijk opduikt tot 5.500 toeren per minuut en het werkelijke verbruik, dynamische test, niet meer dan 6,5 l / 100 km.

Dynamisch het voelt als een compact model segment C, nieuwe dimensies Volkswagen Polo -Meer breedte en de afstand tussen ejes- u ​​deze categorie nadert. de suspensies, stevig maar niet ongemakkelijk, effectieve controle van de oscillaties van het lichaam, terwijl een nauwkeurige besturing kunt u de auto registreert en in bochten met een maximaal gebruiksgemak, altijd het vervoeren van een veel vertrouwen aan de bestuurder.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

De VW Polo, de auto vervaardigd in Spanje ... en op handen zijnde nieuwe generatie!

Zo zal de nieuwe Skoda Fabia en Volkswagen Polo 2017

Alle nieuwe plannen en de toekomst van Volkswagen auto's