Opel Ampera-e: rijdt een elektrische rage

Opel Ampera-e, elektrisch en 520 km van autonomieOpel Ampera-e, elektrisch en 520 km van autonomieOpel Ampera-e, elektrisch en 520 km van autonomieOpel Ampera-e, elektrisch en 520 km van autonomie

Na California (Verenigde Staten), Oslo (Noorwegen) is de belangrijkste markt elektrische auto's, En dat is precies waar we zijn het besturen van de Opel Ampera-e. de Ampera-e verkocht in Noorwegen sinds December 2016 en zal naar Duitsland, Nederland en Zwitserland komen, maar is nog niet de datum van marketing bekend in andere markten, zoals Spanje, waar prijs nog niet gedefinieerd (zal dicht bij een BMW i3). In tegenstelling tot de vorige Opel Ampera, dat was een extended-range elektrische, de nieuwe Ampera-e Het is een puur elektrische auto, maar met een batterij met hoge capaciteit die u toelaat om te standaardiseren 520 km autonomie in de cyclus NEDC (New European Driving Cycle). By the way, het is kleiner dan de vorige Opel Ampera, aangezien het deel uitmaakt van B-segment, met 4,16 meter lang, 5 plaatsen en 381 liter bagageruimte.

Het vermogen van lithium-ion de Ampera-e Het is 60 kWh met een gewicht van 430 kg. ze zijn geproduceerd door LG (Zoals de Renault Zoe) En bevinden zich onder de bodemplaat, die volledig vlak en daardoor het zwaartepunt zeer laag. kenmerken vloeistofkoeling en garantie van 8 jaar of 160.000 km. Zoals voor het opladen gebruikelijke plug 6 km van autonomie verdient elke 30 minuten opladen (In het ergste geval), hoewel keer beter bij het gebruik van een paal optionele laadkarakteristiek Wanddoos aanbod Opel in de verkoop, evenals snelladers en openbare laders 50 kW (tot 150 km van autonomie voor elke 30 minuten opladen). Zowel het opladen als preclimatización en conditie van de auto worden vanuit een toepassing op de telefoon, waar navenant zien de laadstations en plan routes. Ook kunt u de last die publiek laders, slechts tot opladen tot 40% van de capaciteit van de batterij om minder te betalen programmeren.

Ampera-eOpel Ampera-e: bewegende

Over het gedrag van Ampera-e, is een instant, sterk en zeer de moeite waard zeer aangename auto om te rijden, met een grote respons. Niet verrassend, de motor levert 204 pk en 36,7 MKG. doorkomt 0-50 km / h in 3,2 seconden, van 0 tot 100 km / h in 7,3 seconden, en bereikt maximum snelheid van 150 km / h (156 marker), autolimited om de batterij te sparen. de tractie Er wordt op de voorwielen, zodat op bepaalde tijdstippen, zoals inhalen, moet het stuur stevig dankzij hoog koppel, vooral als u stap op het gaspedaal bij het wisselen van rijstrook, zoals in sommige voorwielaandrijving sport. Toch is het elektronisch beheer maakt de komst van de macht is progressief genoeg voor de vooras niet verliest tractie afgescheurd en is van ongeveer 60 km / h wanneer "ontketent" een grotere hoeveelheid stuwkracht. Wat betreft de tractiecontrole (uitschakelbaar), voert een zeer precies werken zowel gladde wegen en krappe bochten als we overdrijven met het gaspedaal. Ondanks de grootte inhoud Ampera-e en gewicht van 1691 kg, stabiliteit, efficiëntie en gevoel van veiligheid curve hoog. de stuurprecisie en een evenwichtige schorsingen het bereiken van een zeer opmerkelijk om een ​​elektrische auto dynamische prestaties.

de Ampera-e features verschillende rijprogramma. Een selector change (by-wire type) kan activeren L modus dat heeft veel stoppen versnelling (regenereren energie) en praktisch U hoeft niet om de remmen te gebruiken, volstaat het om het gaspedaal om de mate van vertraging, wat neerkomt op een volledige stop zonodig bij te moduleren. Dat wil zeggen, zoals in de BMW i3, zo niet te versnellen, de auto "weerhoudt" en Het komt volledig tot stilstand, met een laatste stop zeer zacht en comfortabel voor de bewoners. De mate van regeneratief remmen kan verder worden vergroot door een nok links van het stuurwiel, een functie die we alleen hebben gezien in de Ampera-e en erg handig. De andere gebruiksmodus is de Run Modus D, meer conventioneel want het blijft erg weinig om te stoppen met versnellen, zodat je nodig hebt om de remmen te gebruiken of, bij gebreke daarvan, de cam wiel. Tot slot, het heeft een Sport-knop die enigszins verhoogt de gashendel antwoord en hardheid richting.

Ampera-eonder de beveiligingssystemen de Ampera-e onder meer de active lane keeping assistant, het roteren van het wiel autonoom geleid door gegevens van de voorste camera (lees de lijnen op de weg) voetgangers detectie met automatisch remmen (Ook op basis van de camera aan de voorkant of de radar voorkant), bericht Rear Cross Traffic, controle dode hoek, systeem OnStar en platte banden, synthetische stof zelfdichtende viskeus materiaal.

de Ampera-e Evenmin valt kort in termen van comfort en uitrusting connectiviteit, met de mogelijkheid van vier verwarmde zetels lederen bekleding, verwarmbaar stuurwiel, vier USB poorten, inductieoplader voor de telefoon, Carplay Apple, Android Auto en apparatuur Bose-geluidssysteem. De binnenruimte is zeer goed, hoewel het missen van het dak verwerkt in de achterste zitplaatsen en er zijn tal van harde kunststoffen. Het onderscheidt zich positief Digitale controle box, die kan worden geconfigureerd met Drie verschillende ontwerpen (Met meer of minder hoeveelheid informatie) en een aanraakscherm waarvan het centrum menu's zijn zeer compleet en modern design. Het is een elektrische auto voorkeuren en heeft ons erg teleurgesteld, alleen overtroffen autonomie voor exclusieve en krachtig Tesla, veel duurder.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Opel Ampera-E: 150 km met het opladen van 30 minuten

Opel Ampera-e: zo zal eindelijk deze elektrisch nieuwe

Paris Motor Show 2016: Opel Ampera-e, nu zuiver elektrische