Suzuki Baleno 2016 rijden en geven u de prijzen

Suzuki Baleno 2016Suzuki Baleno 2016Suzuki Baleno 2016Suzuki Baleno 2016

de Suzuki Baleno 2016 Het ging in première op de Autosalon van Genève en kan nu worden gekocht op de Spaanse markt. Met het begin van het verkoopseizoen, we de twee motoren aangeboden getest.

deze Suzuki Baleno Het behoort tot het B-segment dat vlakbij het C-segment, maar die in 3.995 meter lang. Dat betekent niet het 4 meter hoog, want in India, een land waar het wordt vervaardigd en die een belangrijke markt is, wordt een hogere belasting betalen, zo goed voor hen om iets kortere verblijven lengte. De Suzuki Baleno bevindt zich een inkeping boven zijn kleine broertje, de Suzuki Swift, die het mogelijk maakt om een ​​meer royale interieurruimte en een stam met bieden 355 liter capaciteit (de onderste lade verwijderd). Dankzij het nieuwe platform dat gebruik maakt van de voordelen van een lager gewicht 1000 kg (100 kg minder dan Suzuki Swift) En een verbetering in het gedrag, de laatste dankzij winsten in torsiestijfheid.

Als we verhuizen naar het model, vonden we een afgewerkt correcte, ze staan ​​niet bekend om het gebruik van hoogwaardige materialen. De passagiersstoel is comfortabel en maakt het mogelijk diepte-instelling en de hoogte, niet de passagier, die niet in hoogte verstelbaar en kan iets goed voor een persoon van formaat zijn. De rij achterbank meer dan voldoende ruimte voor de benen, maar ook het dak te dicht bij het hoofd, vooral voor grotere passagiers zijn.

Instrumentatie box Suzuki Baleno 2016 heeft een mooie kleurrijke achtergrond in zicht en dat ongewone opties zoals auto's als de displays G's krachten, vermogen en koppel en beheersprocedures benzinemotor met elektrische inrichting ISG (Integrated Starter Generator) De laatste bij versie SHV's, het systeem micro-hybridisatie.

De beschikbare afwerkingen worden genoemd GL, GLE en GLX.

de Suzuki Baleno GL (Alleen beschikbaar met de 90 pk) heeft wielen 15 inch, elektrisch verwarmde buitenspiegels, bandenspanningsmeter, airconditioning, LED-dagrijverlichting soort, automatische koplampen, boordcomputer en MP3 radio, onder anderen. voltooiing GLE, ondertussen, voegt 16-inch wielen met het bovenstaande.

De hoogste voltooiing is het model GLX, heeft getrokken chromen accenten op de deur en de deurlijsten, mistlampen geïntegreerd in de buitenspiegels knipperende lichten, browser, achteruitrijcamera, touch screen 7 inch, diepte verstelbaar stuurwiel (voor de rest alleen hoog), cruise control en adaptieve cruisecontrol Predictive Brake Control (RBS).

We testten motoren Suzuki Baleno 2016

Suzuki Baleno 2016

de Suzuki Baleno Het is beschikbaar in de Spaanse markt in verband met twee benzinemotoren, een 1.2 Dualjet atmosferische viercilinder 90 CV vermogen (verkrijgbaar met optie SHV's micro-hybridisatie ISG) En tricilíndrico 1.0 Boosterjet turbocharged 111 pk. In ons land worden beide motoren aangeboden gekoppeld met schakelbak vijftraps, behalve bij Suzuki Baleno 1,0 Boosterjet met GLX (hoogste) eindigt, met automatische transmissie hydraulische omzetter type (bijvoorbeeld ook genoemd converter koppel) met zes versnellingen.

We waren in staat om de Suzuki Baleno 1.2 Dualjet SHV's en Suzuki Baleno 1.0 Boosterjet, beide gekoppeld aan de handgeschakelde versnellingsbak vijf snelheden te testen, omdat het merk geen turbo unit heeft verstrekt met automatische transmissie.

Het modelsysteem micro-hybridisatie ISG Het heeft een elektrische inrichting ondersteunt de benzinemotor tijdens het accelereren, zowel tijdens de eerste meters van gescheurde als tijdens de versnelling sneller. Elektriciteit wordt geproduceerd door de energie die vrijkomt bij de motor roerende loslaten van het gaspedaal en tijdens het remmen. Een kleine lithium-ionbatterij (capaciteit 3 kWh) Is verantwoordelijk voor het opslaan van energie.

de respons Suzuki Baleno 1.2 Dualjet SHV Het is leuk, maar de 90 pk en een koppel beperkt maken steilere hellingen vereisen omlaag naar de derde versnelling te klimmen zonder drijfgas 'komt er op neer'. Ja, de consumptie, 5,1 l / km gecombineerde cyclus tijdens onze test maken het een interessante optie. Deze versie zou me fit meer voor degenen die meer stedelijke maken, maar niet uit af en toe stukken snelweg en vierbaansweg. Miss transmissie CVT (continu variabele) soort, die zelf is beschikbaar in verschillende gekoppeld aan deze mechanische veilig en kan bijdragen aan de verwachte zachtheid door dergelijke versies markten.

de Suzuki 1.0 Boosterjet strekt zich beter marsen en gaat niet zo geforceerd als de minst krachtige. Uiteraard toenemende verbruik in de gecombineerde cyclus en in een 6 l / 100 km volgens onze test aandrijving, een figuur in de marge van het segment met deze motor. De totale respons van deze motor is veel beter dan de vorige, die voor diegenen die reizen met de auto of voor degenen die willen een auto snellere acceleratie en inhaalmanoeuvres optie het interessanter maakt.

Prijzen Suzuki Baleno 2016

Suzuki Baleno 1.2 GL - 12.655 euro

Suzuki Baleno 1.2 GLX SHV - 15.255 euro

Suzuki Baleno 1.0 GLE - 13.755 euro

Suzuki Baleno 1.0 GLX - 15.555 euro

Suzuki Baleno 1.0 GLX AUT - 17.055 euro

* Extra voor metallic lak: 284,71 euro

* Prijzen zijn exclusief collegegeld noch descuentes derivaten Pive Plan 8.

Grootte, prijs en vermogen worden opgevat als alternatief voor auto's zoals de Opel Corsa, Renault Clio, de Mazda 2, Seat Ibiza of Kia Rio.

U kunt ook geïnteresseerd

Suzuki Baleno 2016

Feitelijk verbruik Suzuki

Suzuki auto's komen in 2016