Audi RS7 Sportback vs Porsche Panamera Turbo, wat is beter?

Een test RS7 Sportback Audi en Porsche Panamera TurboEen test RS7 Sportback Audi en Porsche Panamera TurboEen test RS7 Sportback Audi en Porsche Panamera TurboEen test RS7 Sportback Audi en Porsche Panamera Turbo

Stel, je bent voor een boksen zwaargewicht: Aan één zijde van de ring, de "roockie" Porsche Panamera Turbo van 2071 kg, met 550 pk en een verwoestende "blow" met zijn achterrichting; aan de andere kant, 2.042 kg de "veteraan" Audi RS7 Sportback Prestatie die verdedigt zijn titel nieuwe uitlaat Akrapovic en 605 CV.

Ik denk dat ik nog nooit gedaan dergelijke controlepersoon. Het was een gevecht tot het einde, dat is besloten op punten, omdat niemand KO iedereen heeft verlaten. En dat de Porsche Panamera kwam klaar om te gooien op het doek oudste Audi RS7, maar erkennen dat verdedigde heel goed. Ingostadt model had zeer betrouwbaar wapens, omdat ze een meer macht in de prestatie versie en iets minder gewicht. Dit heeft het mogelijk binnen gemaakt voordelen de twee auto's hebben de honderdste geweest. de Audi de winnaar in dit duel voltreffers waarbij slechts rekening wordt gehouden met de motor in de eerste meters, kracht en snelheid van verandering. Maar, zoals ik al eerder zei, dat de overwinning door honderdsten, als blijkt dat het verschil in 0-100 km / h 0,01 sec. en vertrek kilometer vanuit stilstand, het verschil is 0,13 seconden.

PRESTATIESAudi RS7 Sportback PrestatiePorsche Panamera Turbo
Acel. 0-100 km / h3.42 s3,43 s
Acel. 0-1000 meter20.94 s21.07 s
Inhalen 80-120 km / h in D2,12 s2,19 s
Loudness 120 km / h67,4 dBA68,5 dBA
Remmen van 140 km / h70,3 m65,5 m
Weight scale2.042 kg2.071 kg

de terugvorderingen ze zou iets gedecanteerd zijn aan de zijkant van de ring Audi, omdat het een verandering met een iets korter ontwikkelingen. Echter, hier wordt het saldo nog geëgaliseerd en zelfs een aantal records te verslaan Porsche. Misschien omdat het debuut van de nieuwe dubbele koppeling versnellingsbak 8-speed. De waarheid is dat het een mechanisch element ik meer verwacht in deze gloednieuwe Panamera. Hoewel de nieuwe sedan Stuttgart me zo veel vanaf het eerste moment, is onder de indruk misschien omdat ik verwachtte meer van het.

Audi RS7 Sportback vs Porsche Panamera TurboPorsche Panamera Turbo en Audi RS7 Sportback, details en meer details

First things first. Wanneer overbrug je voor de eerste keer Deze generatie van de Porsche Panamera, alle andere auto's gaan veel lijken. Het interieur is gewoon spectaculair. We kunnen niet in details, omdat we een heel boek nodig zou hebben. Maar vermelding verdient de verbazingwekkende Central interactieve weergave met de bestuurder, die groter en sneller dan een van onze binnenlandse tablet. Uiterlijk liet ook zij de Panamera veel aantrekkelijker en eleganter dan zijn voorganger. Het lijkt lichter en stijlvolle, met een spectaculaire verdediging en sommige functies beginnen te kijken meer als zijn broer 911 RS7 Het is ook zeer opvallend vanaf de buitenkant, ook veel mensen die de voorkeur geven aan de leiding Porsche, maar het erkent dat de waardering van het interieur is duidelijk gunstig is voor de Panamera. Er is geen discussie mogelijk. Porsche heeft een klap op de tafel gegeven en heeft de lat ver ligt boven al zijn concurrentie.

VERBRUIKAudi RS7 Sportback PrestatiePorsche Panamera Turbo
verbruik stad14.45 l / 100 km14.11 l / 100 km
consumptie Highway8.63 l / 100 km8,90 l / 100 km
gemiddeld verbruik10.96 l / 100 km10.98 l / 100 km

Voor spieren hebben beide dezelfde hormonen gebruikt. De twee hebben een V8 4 liter biturbo. terwijl de Panamera Turbo heeft 550 pk, de RS7 verhoogt de opbrengst aan de 605 pk sterke variant in zijn prestaties. Hoewel Porsche motor is vernieuwd en lichter, ik heb liever de levering Audi V8, merk je meer vreugde en koppel over een breder regime. En de aankondiging van de maximum koppel, dat veel, tussen 1750 en 6000 rpm. Met andere woorden, het gehele systeem is het maximale koppel. Dat heeft veel te maken met de Akrapovic uitlaat optie U kunt monteren de RS7 Prestatie. Het is een optie die nodig is wanneer de auto verantwoordelijk is, maar die wordt geactiveerd hier, alvorens deze aan de klant. Het kost 8815 euro, Het is gemaakt van titanium vermindert het gewicht van de auto op 8 kg en laatste lijnen koolstofvezel. Verschaft metaalkatalysatoren en drie stil, het centrale huisgedeelte X (X-buis), die de macht verhoogt en verbetert het geluid. Systeemkleppen ontworpen openen en sluiten volgens de standaard elektronica. Dat wil zeggen als de belangrijkste katalysator onveranderd blijft, is het niet nodig om de ECU herprogrammeren. de prestatieverbetering gesproken deze ontsnapping is ongeveer 9-10 pk, 14-15 mkg koppel, naast de vermindering van het gewicht.

Wellicht om dit lek, RS7 Prestatie Hij heeft op de touwen verzoekster aangevoerde Panamera Turbo. verandering Audi is een automatische Tiptronic, maar het werkt goed met 8 versnellingen en verhoudingen wat strakker. in Porsche Ze hebben vrijgegeven van de 8-speed dubbele koppeling met eindelijk het verbruik te verminderen, die openlaat de duizelingwekkende (de 8e van Audi's zoals de Porsche 7e). Geen probleem, want het koppel is zo brutaal op beide auto's, dat is nauwelijks merkbaar. Maar wat ik vond is dat dit Porsche PDK is meer burgerlijke dan verwacht. Het is niet leek op de automatische medewerkers lang voordat verbeteren.

TIME CIRCUITAudi RS7 Sportback PrestatiePorsche Panamera Turbo
INTA schakeling1: 11.981: 10.44

(*) Het circuit Behandeling van INTA (National Institute of Aerospace Technology) is gelegen in Torrejon de Ardoz (Madrid). Deze track is naast het gebruik van de snelweg en Automobile tijdschriften in de afgelopen jaren om het dynamische gedrag en de wendbaarheid van een sportwagen te controleren. Dit kleine circuit heeft een lengte van 1764 meter.

Audi RS7 Sportback vs Porsche Panamera TurboMaar waar ja het heeft Porsche een "gehaakte" vierhoek rivaal is de achterrichting. Dit is een element dat zagen we voor het eerst op de 911 Turbo van de vorige generatie en wordt geleidelijk opleggen aan de dynamische kwaliteiten te verbeteren. De waarheid is dat het een beslissende factor bij het verbeteren van sportprestaties. De prijs is niet buitensporig (2335 euro) en omvat een variabele richting afhankelijk van de snelheid in het front. Dit achterrichting werkt bij lage snelheden -tot 50 m / h- wielen draaien in tegengestelde richting aan de voorzijde, met een maximum van 2,8 graden. In in dezelfde richting alle andere snelheden draaien, dit zorgt voor flexibeler traag en sneller evenwicht (alsof het minder gevecht gehad) (alsof het meer strijd gehad). Alle combineren in de Porsche met pneumatische adaptieve ophanging. In deze generatie het luchtvolume in de kamers 60% hogere capaciteit en hardheid variatie en respons hoger. De realiteit is dat het resultaat is onovertroffen. Let op het chassis is stijf als een plank, maar zonder passagiers ze krijgt. De luchtvering ook de bekende voordelen van niveauregeling. Samen met het normale niveau zijn ze ook verkrijgbaar het hoge niveau en het lage niveau. Het hoge niveau verhoogt het chassis 20 mm te vermijden, bijvoorbeeld het voorspatbord in contact met de grond bij de ingangen ondergrondse garages. Wanneer het lage niveau actief is, wordt de hoogte van de vooras verlaagd met 28 mm en de achteras 20 mm prestaties bij hoge snelheden te verbeteren.

Geconfronteerd met dit arsenaal aan stoten, de Audi verdedigt de Dynamic Plus pakket (14.880 euro) Het is inclusief de keramische remschijven, de dynamisch adres (alleen vooruit Uiteraard varieert afhankelijk stuurwiel rotatiesnelheid), de verlenging van maximumsnelheid 305 km / h, de RS sportonderstel plus met DRC (Dynamic Ride Control, waarmee de verbinding tussen inregelkleppen controleert), het selectieve belichtingskamer, sensoren en GPS, dynamisch bochtenlicht, dynamische knipperlichten en koplampen LED Matrix.

Audi RS7 Sportback vs Porsche Panamera TurboMet deze optie plus de ontsnapping, de prijs van Audi Het is gelijk aan die van Porsche dat niet nodig zou hebben keramische remmen om de schalen dynamisch evenwicht te spreken. En is dat Porsche heeft ons gestopt 65 meter afstand van 140 km / h tot 0, een wonder voor een auto van bijna 2,1 ton. Ze werden ook niet uitgeput in onze test circuit, iets wat ja toevallig RS7 met keramische remmen. Ze mogen niet in zeer goede vorm, want we hadden geen remmen en kon geen goede record.

De Porsche presteerden beter in het circuit vooral dankzij de vermelde remmen en achterrichting. Echter, de laatste niet zo goed als ze zouden willen werken. Ik vond het zeer opdringerig op tijden en gevarieerde pad in slow zones meer dan nodig. Dit dwong te veel corrigeren en dus tijd verliezen. Anders zou het gedrag Panamera Turbo Het is geweldig met een neiging tot overstuur versnelling dat maakt je nog te allen tijde dat u op een zijn gemonteerd Porsche (Vergeet niet dat deze Panamera, net als zijn rivaal, is een AWD). De Audi was voorspelbaarder in dit opzicht, maar met een zeer onderstuur karakter. Niet tevergeefs zijn gewicht op de vooras is groter dan de Porsche. Het ergste wat minder wiel in contact met het asfalt en sommige uitgeput remmen, was de draaiende haak die hem gedaald tot het doek in de laatste aanval. En er is een verschil van ongeveer 1,5 seconden is een lange tijd tussen twee auto's die op afstand in de strijd hebben gehouden.

U kunt ook geïnteresseerd

- Porsche Panamera 2017 testte de sportiefste saloon

- Truck Antonio Albacete vs Audi RS7 Sportback