BlueHDI 3008 Peugeot 120: superprueba alle metingen

Peugeot 3008 SUV en efficiënterPeugeot 3008 SUV en efficiënterPeugeot 3008 SUV en efficiënterPeugeot 3008 SUV en efficiënter

de nieuwe Peuegot 3008 dit is 100% waardig wordt beschouwd als een SUV door het ontwerp, een hoge zitpositie, evolueert het concept i-cokpit origineel, evenwichtig en het gedrag van de economische weg en rijden sensaties die dicht bij wat we van een prestigieus merk zou verwachten. Ook eventueel kunt u opnemen Pack Motricity bestaande uit tractieregeling Grip Control and M + S (300 euro) banden, zou zijn veelzijdigheid te verbeteren in staat zijn om het asfalt te verlaten met een aantal extra garantie.

Met uitzondering van de naam, alles is nieuw in het Peugeot 3008. In feite is het gemaakt van een ander platform, EMP2, meest geavanceerde en meer hoeveelheid licht. Het resultaat is een vrijwel identiek gewicht van de eerste generatie 3008 ondanks hoeveel het gegroeid (van 4,37 naar 4,45 m). Dit maakte het mogelijk om te winnen gemaakt veel binnenruimte, 4 cm breed aan de achterzijde, weg been terug (4 cm achter de bestuurder en de passagier na 9) en 25 liter van de romp, hoewel beïnvloed door het zonnedak, Nieuwe Peugeot 3008 Hij heeft verticale bewoonbaarheid verloren, die kunnen de achterste passagiers groter dan 1,85 meter te irriteren en laat je in het nadeel te zijn overvloedige concurrentie, vooral als het duurt zonnedak. weg van de voorstellen zoals de Honda CRV: Toch zal hij de rol van functionele auto die wordt verondersteld zowel ruimte als bagage capaciteit, met 500 liter onder het gordijn wordt geplaatst op de rechter helft van de categorie te vervullen maar vooral anderen als de Hyundai Tucson en de Nissan Qashqai.

Interieur 3008De bestuurdersplaats de 3008 evolueert de originele i-cockpit vrijgegeven vier jaar geleden in de 208 met instrumentatie gelegen op een hogere verdieping dan het wiel en dit kleine en lager dan gebruikelijk. Maar nu ook afgeplat aan het bovenste gedeelte, en dit zal problemen voorkomen dat het zien instrumentatie. Daarnaast, dit keer zal de bestuurder het gevoel van het gaan helemaal los van de bijbehorende door de prominente middenconsole dat tenzij we nemen uitstekende voorwerpen in de bekerhouders, zal niet interfereren met het besturen van de verandering en ja hebben nodigt uit tot de elleboog rusten tijdens het rijden.

Sensations aan boord van de Peugeot 3008

Dat krachtige centrale denken DS 5 bereikt isoleren van de bestuurder, gelegen in een ruimte die doet denken aan commerciële vliegtuigen, met zitplaatsen omgeven door veel toetsen en knoppen die een prachtige indruk van geavanceerde technologie. In die zin wordt vereenvoudigd met de centrale multifunctionele display met sneltoetsen dat toegang tot de verschillende submenu's te vergemakkelijken.

vindt de rijpositie in de 3008 het is makkelijk. Indien het stuurwiel diepte-instelling vijf cm diep en vier hoog, voeg zitting eigen bestuurdersstoel die optioneel 1300 euro elektrisch verstelbare kan hebben, een fijn verleiden zowel massage- kleine mensen als de andere boven het gemiddelde kan comfortabel. In de achterbank, zoals gebruikelijk is in de categorie, kunnen er drie passagiers, hoewel het centrale plein niet gewoon zitten in een minder comfortabele bank-high en nauw aan de kant, maar zal veel ruimte voor de voeten niet en binnenvallen van de ruimte van die. Dus, vier mensen zullen comfortabeler dan alsof het een vijfde passagier.

Van haar kant, de voeringen anders in zicht, de deuren, de middenconsole, de bovenste dashboard en het stuurwiel bieden goede gevoel van kwaliteit, Terwijl het onderste deel van het dashboard en de deuren ons een minder prettig om een ​​beetje versleten plastic gevoel te geven. Deze aangename algemene gevoelens worden versterkt door een uitstekende geluidsisolatie. Terwijl hun geluid bij stationair enigszins verhoogd is, aërodynamica zorgt ervoor dat als je verhoging van de snelheid minder luidruchtig dan zijn rivalen, welke argumenten van 3008, evenals het goede gevoel van de stuurknuppels versterkt. Dus zijn glad koppeling en het stuurwiel en rempedaal, en de versnellingshendel hebben een stevige aanraking, degenen die willen gebruiken in het dagelijks leven.

Hoe lanceerde de Peugeot 3008?

In die omstandigheden is het wanneer we het prachtige karakter van de nieuwe Peugeot 3008 waarderen. Snel rijdende auto bijna twintig cijfers krachtige paarden (geverifieerd 10,1 seconden 0-100 km / h en 32 seconden de 1000 m reizen), Hoewel hun vermogen om de snelheid te halen is dan de beste, blijft in een anonieme middelpunt van de categorie, zoals gebeurt met de consumptie, geconditioneerd door zowel een lange zesde versnelling, van bijna 57 km / h.

Peugeot 3008Het meest opvallend is de remming van de Peugeot 3008. Need bijna 2 meter lager dan het categoriegemiddelde te stoppen met de auto tijdens het remmen op de grens vanaf 140 km / h en pedaal biedt stevige, comfortabel en aangenaam, gemakkelijk aan te raken doseren. Natuurlijk, in dit opzicht zijn er verschillen afhankelijk van of u de Pack Motricity of niet hebt geïnstalleerd, zoals was ons geval laat zien hoe een auto is fundamenteel weg.

Asfalt de 3008 onderscheidt zich door zijn veercomfort in stap bacheo passerende voetgangers of hoge snelheid reductors -mérito grote omtrek aangebrachte wielen 18 "wielen onregelmatigheden nagenoeg opgeslokt door verder trekken in de bodem en helling en de impact van het voorwiel om de onregelmatigheid te vallen. hun gedrag Het biedt geen overmatig overhellen en werkt samen met het adres onmiddellijk gehoorzamen aan de commando's gegeven door het handwiel. In ieder geval, hoewel het gas op een curve gesneden kan ons helpen de weg te voltooien, het is geen sportwagen, maar geldt voor bijna alles, met een evenwicht bereikt tussen efficiëntie en comfort. Zou het waar zijn eens uit het asfalt af en toe iets dat zal worden vergemakkelijkt door een goede vering reist, 310 mm in zowel treinen en een bodemvrijheid van 185 mm, zonder dat heldere zelf is in lijn met de categorie- hoewel we moeten niet vergeten dat 3008 is een SUV geboren voor het asfalt auto die u kunt reizen op wegen en bospaden, maar niet alle zuivere land ... dat zou een gedrag veel beperkter weg te hebben. Dus, kun je beter niet wagen in grote moeilijkheden die maximale tractie.

Het is duur, de Peugeot 3008?

Met een startprijs in de volgende motor tot 25.000 euro inclusief officiële discontovoet, de 3008 is ook in lijn met de concurrentie op het vlak van de prijs. dus in slechts een duizend euro kunnen we een lange dozijn alternatieven waaronder Kia Sportage, Nissan Qashqai, Kadjar Renault, Toyota RAV4, Ateca Seat ... die een idee geven van de verscheidenheid van de keuze die door de categorie SUV geeft. Voordat ze dit Peugeot biedt een andere buitenkant, een baanbrekend interieur en een de mechanische correctie heerlijke in dit geval, de Allure vergezeld door een opmerkelijke afwerking apparatuur en een heleboel opties die kunnen bieden een premie lucht door middel van massage voorstoelen, elektrische deur opening enigszins traag in het begin van de Drive-en rijhulpsystemen tot de laatste. Ontbreken, ja, elementen, zoals een knie-airbag en een controle cruise op afstand iets meer moderne, bijzaken met de uitstekende smaak die 3008, een auto echte SUV, dat is laat, het lijkt en toont de looptijd van Peugeot om zijn product lijn te verhogen.

Peugeot 3008 1.6 120 pk BlueHDI, gegevens (metingen Technical Center Highway)

TECHNISCHE GEGEVENSPeugeot 3008 1.6 120 pk BlueHDI
motor1560 cm3 / 4 cilinders
De echte macht122,8 pk bij 3740 tpm
Real maximumkoppel32,7 mkg bij 1500-4000 tpm
Acceleratie 0-100 km / h10.12 sec
Acceleration 0-400 m17.2 sec
Versnelling 0-1000 m32 sec
Weight scale1.532 kg
maximumsnelheid180 km / h
Real gemiddeld verbruik5,8 l / 100 km
werkelijke gebruik op de weg5.4 l / 100 km
Real stedelijke consumptie6.3 l / 100
romp500 liters
Breedte / na145/142 cm
prijs28.900 euro
korting1.700 euro

(*) Meer technische details hier.

U kunt ook geïnteresseerd

Zo is de 3008 serie

3008 keurt de test met vlag en wimpel EuroNcap

Dit is de nieuwe Ford Kuga