Vergelijking: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4×4

Vergelijking: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4Vergelijking: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4Vergelijking: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4Vergelijking: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4

Filosofisch, het kopen van een auto is meestal een maatregel genomen naar aanleiding van omstandigheden net zo gevarieerd als de mensen moeten beslissen. De realiteit is echter veel eenvoudiger. Deze beslissing eindigt als gewoon een kwestie van bijwonen ons hoofd en ons hart. BMW X3 xDrive 20d 190 pk, en de Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4 197, illustreren goed ofwel product concept. omdat terwijl een hoog percentage van de kopers van BMW maken met maatschappelijke relevantie die inhoudt dat het brengen van een auto van dit merk, die worden bepaald door de Hyundai waarde meer de uitvoerbaarheid van uw product. Maar niet events, en wat elke auto desgranemos levering in ruil voor wat je betaalt anticiperen.

Vergelijking: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4

5 of 7 zitplaatsen

Te beginnen met de verpakking, niet in te voeren om esthetische, zeer subjectieve aspecten, maar wat is verborgen onder hun "wrappers" te waarderen. In deze zin, en hoewel beide modellen praktisch zijn externe optreden Calcan, Hyundai makers zou meer fantasie hebben genomen om de binnenste definitie uw model. En is dat Santa Fe biedt tot zeven zetels, terwijl BMW voldoet aan vijf. Bovendien is in de voorstoelen in de middelste rij inzittenden aanvullende 5 centimeter lang, die genoteerd voor lange reizen.

En dat is niet alleen zo zijn voordelen. Hyundai heeft ook lengteverstelling van de tweede rij zetels. Een belangrijk detail, aangezien het modulaire interieur ruimte, afhankelijk van de behoeften van specifieke belasting. Ja, de Interior modulariteit, Het heeft invloed op het meten van het vermogen van de stam.

In dit opzicht en Als we de zeven zetels gebruiken, de laadruimte ligt op slechts 140 liter capaciteit. maar als we negeren de plaatsen de stam, zal die capaciteit variëren tussen de 550 en 760 liter, afhankelijk van de positie voor of achter de tweede rij stoelen. In de BMW alles is het makkelijker. Met behulp van de vijf zetels, de stam kan maximaal 455 liter te houden bagage.

Zoals te zien, zowel in termen van leefbaarheid, zoals laadvermogen en modulariteit, de Koreaanse model verwoest zijn Duitse rivaal.

Vergelijking: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4

gemengde gevoelens

Bij het analyseren van de dynamische secties, maar de Duitse model herstelt grond wanneer het rolt op asfalt. En is dat hoewel het een iets kleinere motor, 1.995 kubieke cm3 in vergelijking met 2.200 van zijn rivaal, en zijn Macht is ook lager in 7 pk, de X3 leidt naar Santa Fe in efficiency. En wij niet alleen betekenen voor de iets betere prestaties, maar omdat het frame is voorzien van een set-up duidelijk gericht op efficiency. opvallen de firma schorsing, waardoor de BMW te maken biedt de zeer nabije stemming om een ​​traditionele sedan, of we verhuizen van eenvoudige weg lay-out, of de meest gedraaid.

Santa Fe is veel meer bourgeois in deze zin, aangezien hun ophangingen zijn weddenschappen meer voor comfort dan voor het gedrag. Maar deze reactie is niet verkeerd geïnterpreteerd, want hoewel traagheden zijn beter zichtbaar en ondersteuning veranderingen opgelost in een enigszins trager, het algemene gedrag wordt ook geleid door een progressieve en zeer eenvoudig te controlereacties. Bovendien, ondanks het gewicht overwinnen X3, de haak met Hyundai krachtige rem apparatuur, die ook weet te overtreffen BMW bij snelheden tussen 70 en 130 km / h.

Als de analyse we nemen op het gebied van "off-road" Santa Fe is meer aangepast. En in dit gebied hebben ze een beslissende invloed op het zachte suspensies, beter te absorberen en onregelmatigheden geven minder rebounds wielen en derhalve grotere onnauwkeurigheid in de baan. ook hun beter grenzen TT, en AWD dat het centrale differentieel vergrendelt, een verschil maken op het Duitse model. Met andere woorden, nieuw punt voor de Koreaanse model.

Vergelijking: BMW X3 xDrive20d vs Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 4x4

De 'peel' is de 'stripping'

Laten we nu eens kijken naar wat elk merk geeft ons in ruil voor wat je betaalt. En in dit deel is het opnieuw de Koreaanse model dat opvalt, met een veel gunstiger verhouding dan zijn rivaal. En is dat ondanks kost 1.554 euro minder, Het heeft een apparatuur veel meer complete serie. Elementen zoals knie-airbags en achterzijde alarm rijstrook, achteruitkijkcamera, parkeersensoren aan de achterzijde, koplampen adaptieve xenon, zelfnivellerende achtervering, lederen bekleding en verwarmde voorste en achterste zitplaatsen, schuifdak, browser, lichtmetalen velgen 19" of inbraakalarm, maken deel uit van die bepaling in de BMW moet betalen. In feite en apparatuur om de seriële BMW aan te passen aan Hyundai, Duitse wij verplicht worden rond 6700 euro extra betalen. En dat cijfer hoger zal zijn dan 16.000 als u uw X3 "look" zo fris als de foto's van het verhaal willen.

Kortom, zullen we niet ontkennen de waarde van de BMW X3 op sociaal gebied of hogere restwaarde, maar met behulp van het hoofd, de meer evenwichtige en redelijke optie is de Koreaanse model, het aanbieden van meer dan zijn rivaal onder welke is u betaalt.