Vergelijking: Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 vs. Peugeot 308 1.2 e-THP 130 PureTech

Vergelijking: Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 vs. Peugeot 308 1.2 e-THP 130 PureTechVergelijking: Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 vs. Peugeot 308 1.2 e-THP 130 PureTechVergelijking: Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 vs. Peugeot 308 1.2 e-THP 130 PureTechVergelijking: Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 vs. Peugeot 308 1.2 e-THP 130 PureTech

Wie zou zeggen dat driecilindermotoren, in eerste instantie geboren uitstoot te verminderen, ze zou bieden op hetzelfde moment true sportieve karakter? We zagen het eerst met de 1.0 Ecoboost Ford Focus, en nu komt de Peugeot 308 met 1.2 PureTech nog meer klinkende. Door zijn manier van duwen, geven de indruk van het hebben van veel meer cavalerie aankondigen, misschien omdat je verwacht twee "vervelend" milieuvriendelijke motoren en in plaats daarvan, u aangenaam verrassen met een meest overtuigende prestaties. Kort na gebruik je komt de twijfel als ze de meest krachtige mechanische logisch, want met deze is meer dan genoeg, zelfs voor de lol het rijden op bochtige wegen, iets wat een zonde zou zijn om niet te doen gezien de hoog startniveau hun rekken. Om het af te maken, lage gewicht van de motoren doet niets anders dan ten goede aan de front-end, dat is precies en zeer gehoorzaam aan onze commando's, het bereiken van in absolute termen, effectiever dan de meest krachtige versies, laat staan ​​het gezicht van de zwaarste Diesel gedrag.

Een oogje op de optionele apparatuur en de dynamische esthetische intenties bevestigd. Aan de ene kant, een opvallende 18-inch banden in Focus, met suggestieve rode remklauwen gehuisvest binnen die tot een buitensporten pakket op maat (Bumpers, dorpels, rode klemmen); aan de andere kant, Sport 'knop op de Peugeot 308 die, wanneer ingedrukt, engine processen geluid om het meer sportief te maken, Rood wordt de achtergrondverlichting van het instrumentenpaneel, de stuurinrichting verhardt en wijzigt gasrespons. Op hetzelfde moment, de Franse ter beschikking stelt informatie over het vermogen, koppel en de turbodruk wij gebruiken te allen tijde en een grafische weergave van de laterale en longitudinale versnellingen. Interessant.

Ford Focus EcoBoost vs Peugeot 308 PureTechContent consumptie en assumable

En ondanks alles, moeten we niet vergeten dat de vruchten van "downsizing"We hebben te maken met aandrijflijnen die kan worden bereikt zeer tevreden, maar toch weg van een diesel, maar draaglijk consumptie. Echter, om te bereiken 6 liter geregistreerd door onze Technical Center weg moeten bereid zijn om zuinig rijden te maken, om sommige inspanning van onze kant en het maken van het exclusieve gebruik van het onderste gedeelte van de teller, die genoeg koppel om heeft "slepen" bekwaam. In beide gevallen zijn de verbruikscijfers zijn zeer vergelijkbaar, hoewel het waar is dat Peugeot heeft een verrassend antwoord een paar ronden en het is perfect bruikbaar vanaf slechts 1.000 toeren per minuut, die veel van de stedelijke behendigheid geeft. Het is stomp en nauwelijks turbo lag, maar bij misbruik van de eerste 2000 rpm af trilling die op het interieur. Niet zo in de Focus, maar ook de mogelijkheid van het gebruik van zowel cuentavueltas gebied naast stationair draaien, omdat de stuwkracht er is veel zwakker dan zijn rivaal, waardoor meer gebruik te veranderen. Door de manier waarop ze de elementen macht, Focus 1.0 Ecoboost denken aan een volumetrische compressor motor met turbo plaats omdat het zo geleidelijk dat geen "schop" tot 2.000-2.500 rondes, maar 4.000 rpm begint te rekken wanneer een onverwachte woede, compensatie machtsbasis een lager koppel als gevolg van de kleinere verplaatsing. Als de vraag komt zowel zijn volledig bevredigend, leuk voor gladheid en lineariteit, en in staat om te gaan met vrijwel elke situatie die zich voordoet, ondanks lang ontwikkelingen wijzigen waarmee ze worden verstrekt, die bijna zijn Diesel.

Ga zeer snel met Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 vereist meer vaardigheid, omdat hun Sports reacties op de limiet Ze zijn veeleisender (ESP meer voor die driver), maar Het is een genot voor directheid, nauwkeurigheid en zelfvertrouwen waarmee gehoorzaamt elk aanduiding van de richting. De schorsing is steviger dan de Peugeot, maar niet ongemakkelijk, en het lichaam is meer onderhevig. de Peugeot 308, Ondertussen, presenteert ook een voorbeeldige dynamisch evenwicht, met een hoog rendement en een achterste curve waarmee sluit de twists veel verder dan de overgrote meerderheid van de gebruikers nodig heeft, maar zonder vermindering rijeigenschappen. lichter en met zeer weinig inertiën merkbaar, maar de instelling van de schorsingen, meer gericht op comfort, laat het lichaam swing meer en minder nauwkeurig in bepaalde momenten, bijvoorbeeld wanneer een aantal opeenvolgende golven van asfalt. Bovendien is in zeer gebroken wegen of als u over een dilatatievoeg in de drager passeert, beweegt al meer dan de Ford Focus, dat Het heeft een verfijnde multilink achterwielophanging. In ieder geval, zowel zet de lat zeer hoog.

Hoewel het lijkt erop dat alle deugden zijn, het feit is dat je ook een aantal haken en ogen kan zetten. Is verbeterde camera omkeren van de Peugeot 308, zoals in donkere plaatsen nauwelijks iets op het scherm -ocurre hetzelfde in andere modellen van PSA-en Stop / Start-systeem te onderscheiden, de motor zendt een trilling te stoppen. Noch de bundel optimaal hun korte afstand, ondanks leiding type. Wat betreft de Focus, manoeuvreren is wat omslachtig voor haar bij hogere en lagere zichtbaarheid van de rotatie milieu, behalve dat iets groters extern. En op het gebied van touchscreens, zelfs als goed opgelost, die zij nodig hebben wat aandacht voor het management, wat kan leiden tot afleiding.

De Peugeot 308 is ruimer in het algemeen en levert hogere prestaties, hoewel de Ford Focus, met strakker prijs en zeer bevredigend, zal net als de meeste liefhebbers van sportief rijden, dankzij de sterke karakter van de motor en een meer reactieve achterzijde.