Suzuki Swift 2017: Test en de prijs van de nieuwe Japanse nutsbedrijf

Suzuki Swift 2017: Een stijlvolle utiliteitstestSuzuki Swift 2017: Een stijlvolle utiliteitstestSuzuki Swift 2017: Een stijlvolle utiliteitstestSuzuki Swift 2017: Een stijlvolle utiliteitstest

Gloednieuw, maar onmiskenbaar gierzwaluw. de nieuw generatie de utilitarist Grote Japanse merk Suzuki evolueert aantrekkelijk imago dat hem altijd heeft erkend Swift, maar deze keer vanuit een nieuw platform die grotendeels bepalend is vooruitgang in alle aspecten van het model. voor nieuwe Swift, het Japanse merk heeft ontwikkeld, een nieuwe platform, het hoofddoel verminderen het gewicht en derhalve de efficiëntie en dynamiek van de auto. Het was de duurste en de grootste uitdaging van het project. Met het nieuwe platform, Suzuki Hij beweert dat het gewicht van te hebben verlaagd Swift 120 kilo, schandalig gezien de gewichten waarin we bewegen. de Nieuwe Suzuki Swift 2017 keurt een minimumgewicht van 840 kg, versies.

de Suzuki Swift 2017 maatregelen Ze zijn zeer vergelijkbaar zijn, maar niet de proporties. nog ver 4 meter heeft het B-segment gestandaardiseerd; Nieuwe Swift van 3,84 meter en Altijd 5 deuren zelfs snijden lengte 1 cm en de hoogte is ook verlaagd een half centimeter en is verbreed 4. De wielbasis is 2 cm groter. Al deze heroverweging verschijnen betere niveaus van bewoonbaarheid, van bijzonder voordeel dat de achterbank. Er is ook een verbetering van 25 procent van de capaciteit romp, die accrediteert 265 liter.

Suzuki Swift 2017

de paragraaf of rijden dynamische Het neemt ook gebruik maken van al deze nieuwe nummers. Lichter en battle, kwaliteit en rollend houding lijkt te zijn gestegen categorie in de nieuwe gierzwaluw. Het is een auto die veel mechanica brengt en je treden voorzichtig als progressief sneller en veiliger reacties bochten richting en ondersteuning. features twee benzinemotoren (1,0 BoosterJet en 1,2 DualJet), zoveel wisselkoers (Automatisch) en transmissie (4x2 en 4x4) Niet alle combinaties die op onze markt komen.

de motor 1.0 BoosterJet is een 111 pk turbo tricilíndrio (Al weten we dat de Baleno en S-Cross), dat in verband met een 5-versnellingsbak, resulteert in een paar sportieve versie met geen gevoelens. Is een mechanisch zeer zacht en mooi snel reageert hij met veel gezag. versnelt 0 tot 100 km / in 10,6 seconden. Met de GLX afwerking, kan deze motor rekenen op SHV systeem (Smart hybride voertuig door Suzuki), een omkeerbare alternator die ook dienst doet als elektrische aandrijving drijfgas. met een Vermogen 4 CV, de dynamo kunt beginnen met het zelf (door te slepen door de benzinemotor band zelf) de tijd van de lancering van de auto, een push een paar seconden alvorens de verbrandingsmotor en de hoofdmotor. ook in versnellingsfasen, de dynamo heeft een stuwkracht op tijd heeft de vermindering "pieken" hogere consumptie kortstondige brandstof. De gemiddelde consumptie zonder SHV systeem 4,6 l / 100 km en 4,3 mee.

Suzuki Swift, hybridesysteem

deze systeem "mini hybride" Het heeft zijn eigen Lithium-ion batterij, Herladen dezelfde omkeerbare alternator principe gebruik te maken van de vertraging en remfasen. Hoewel de SHV's elektrisch systeem niet ervoor zorgen dat u reist als een hybride Toyota, b.v. Suzuki Hij heeft bereikt homologeren in Spanje als hybride voertuig en daarom gierzwaluw met dit systeem zou profiteren van de voordelen die deze voertuigen krijgen onder protocollen van antipollution en andere voordelen van gereguleerde parkeerplaatsen.

De andere mechanische optie in het Suzuki Swift 2017 dit is atmosferische 1.2 motor 90 pk, we kunnen proberen een automatische omschakeling CVT (11,9 s 0-100 km / h). De combinatie geeft veel plezier en comfort rijden, gewoon bepaald door de typische slippen effect van een dergelijke wijziging. Deze mechanische met GLX afwerking kan tevens de hybridesysteem.

Aan het stuur van de nieuwe Suzuki Swift, de kwaliteit binnenland waargenomen Ook lijkt het beter dan het vorige model. de nieuwe generatie integreert meer apparatuur en implementeert veel van de nieuwste beveiligingssystemen. het systeem DSB Het maakt gebruik van sensoren die het verkeer dat ons voorafgaat en stelt analyseren aankondigingen akoestisch om te waarschuwen voor de aanpak van een auto. Deze mededelingen kunnen uitgegroeid tot een remmen automatisch Wanneer het systeem een aanrijding. Deze sensoren de adaptive cruise control Het wordt ook gebruikt om te stoppen en opnieuw te versnellen automatisch afhankelijk van het verkeer hebben we in onze lane. de nieuw gierzwaluw U kunt ook de Rail verlies alert, anti-vermoeidheid en geautomatiseerde uitwisseling van korte / lange lichten. De prijzen van de nieuwe Suzuki Swift boot uit 15.250 euro (1.2 DualJet, 4x2 handgeschakelde versnellingsbak), wat zal worden verdisconteerd promotionele korting 2.000 euro en 1.000 in het geval van financiën door middel van diensten Suzuki. laat april begint merchandising in ons land.