BMW 330e: het testen van een zeer sportieve en efficiënte 3-serie

We testten de nieuwe BMW 330e een heel bijzondere Series 3We testten de nieuwe BMW 330e een heel bijzondere Series 3We testten de nieuwe BMW 330e een heel bijzondere Series 3We testten de nieuwe BMW 330e een heel bijzondere Series 3

De BMW 330e kan worden gezien als een 3-serie zo bijzonder ... bijna als een M3. De sleutel in deze hybride plug d.w.z. plus een viercilinder benzine en 2 liter, een tweede motor, elektrische en 65 kW en ingebed in de automatische transmissie. Zijn energie komt in aanvulling op een batterij die onder de koffervloer.

BMW 330eAlleen dat elektriciteit, BMW 330e kan bewegen als een zuiver elektrische draagstoel Onder bepaalde omstandigheden, steeds met lage vermogensbehoefte, een gemeten versnelling of snelheid tot 125 km / h. Ook, natuurlijk, kunt u werken terwijl de 2-liter supercharged 184 pk (aanbiedingen CV joint 252 Totaal), Dus de BMW 330e is goed in staat bereiken prestaties vergelijkbaar met andere modellen van het gamma engined zes-cilinder ...! de 0 tot 100 km / h die lid zal onze Technical Center stuwen in 6,2 seconden, terwijl het inhalen van 80 tot 120 km / h in slechts 4,1 lost seconden. Bovendien, voelt behendig, Hoewel het gewicht is hoog: de drie reeksen vier-cilinder dieselmotor met zwaardere verblijven ... en 1.600 kg deze 330e brengt een groot deel van de 1.700 kg.

Een ander voordeel van deze BMW 3-serie zo bijzonder maakt is dat het hebben van de motor werk Het vermogen wordt uiteraard vermindert het brandstofverbruik. Echter, bij normaal gebruik, als we rekening houden met de kosten van zowel energie, benzine en elektriciteit, de kosten per kilometer van 330e wordt zeer vergelijkbaar met een 330i, bijvoorbeeld. Omdat het gemeten onze Technical Center, saloon besteedt 8,1 l / 100 km in de stad en 6,7 l / 100 km snelweg.

BMW 330e: elektriciteit aan de macht

Wat nooit heeft dat andere genoemde BMW 330i is de mogelijkheid om uitsluitend te werken met elektriciteit, niet langer opgewekt door de beweging van de auto als conventionele hybride kinetische energie die wordt opgeslagen in de lithium-ion, net als een Toyota Prius, bijvoorbeeld, maar doe het ook met stroom ontvangen via een kabel conventioneel netwerk. dus, in slechts drie uur (Zes met een stekker van lage stroomsterkte), BMW opladen van de batterij alle, toestaan ​​dat om vervolgens energie te doen tussen de 30 en 40 km tegen een kostprijs veel lager dat als we benzine gebruikt in deze reis: een 4,05 euro / 100 km. We hebben ook gezien hoe in 1 uur aangesloten thuis, het geeft vervolgens gedurende ten minste 11 km in elektrische, tijdens het verplaatsen modus Save slaat niet alleen elektriciteit maar ook gegenereerd sneller dan kunnen worden gebruikt.

Als we in staat zijn om alle tours alleen getankt elektriciteit, waardoor de benzinemotor "reserve" te doen, de BMW 330e dan in staat zijn om lagere kosten per kilometer BMW 318d economische en 320d krijgen... hoewel de auto prijs is ook veel hoger: de 45.300 euro van BMW 330e contrasteren met de 35.000 euro 318d of 37.900 de 320d EfficientDynamics Edition. Kosten eigenlijk meer nog dan een 330i.

Wij nodigen u uit om te proberen de nieuwe BMW 3 Serie bereik Klik hier, het is heel makkelijk

al binnen, deze BMW 330 en biedt een dashboard als de andere 3-serie, behalve voor de uitvoering ervan of eDrive knop: Er wordt gekozen uit auto (PBX definieert welke het energieverbruik) Max (Electric only) en Save (Elektriciteit reserves). Het scherm kan worden gezien hoe het hybridesysteem werkt verbruik van beide motoren en energiestroom tussen componenten. de bewoonbaarheid, ondertussen, niet varieert met de elektrificatieDit 330e is zo goed vier plaatsen als een goed compact. Net onder de batterij, verliest bijna 100 liter bagageruimte.

Uiteindelijk is de BMW 330e is interessant als overname doelwit, niet alleen voor de lage kosten per kilometer wanneer u toegang tot vaak een stekker, maar ook voor de zeer goede prestatie als we opladen van de batterij. En het is ook interessant voor de voordelen verbonden aan hun staat hulpprogramma bastaard: Mogelijke toegang tot stedelijke gebieden beperkt tot het verkeer, parkeerplaatsen of de kosten ORA circulatie door carpoolstroken zelfs met een enkele bewoner, onder anderen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Zo zal de komende 3-serie en de nieuwe BMW motoren

BMW zal een elektrische X3 lanceren

Zo zal de toekomst BMW X3