Test: BMW 116d M Sport 5p, tricilíndrico luchtsporten

Test: BMW 116d M Sport 5p, tricilíndrico luchtsportenTest: BMW 116d M Sport 5p, tricilíndrico luchtsportenTest: BMW 116d M Sport 5p, tricilíndrico luchtsportenTest: BMW 116d M Sport 5p, tricilíndrico luchtsporten

BMW 1 Serie, prijs, foto's, informatie en videowanneer 2004 BMW Hij brak in het compacte segment met Series 1, Hij deed het op zijn manier, met een auto duidelijk gericht dynamiek; vandaar de Achterzijde gemonteerde motor langsrichting maximum gecentreerd achter de vooras, die, hoewel grotendeels beperkt haar bewoonbaarheid bood een uniek gedrag, terwijl het opzetten van een auto vol karakter.

vandaag, Hij heeft een aantal van die essentie verloren, ten gunste van een evenwichtiger in andere gedeelten, zonder afstand te doen van de fundamentele DNA aandrijving / langsgeplaatste motor. Ze lopen nieuwe tijden, waarin efficiency en uitvoerbaarheid zijn prioriteiten. Daarom is in deze actualisering van de tweede generatie, die werd geboren in 2012 en, zoals gewoonlijk, het verjongt halverwege haar commerciële leven, kom verbazingwekkende nieuwe voorstellen.

Een nieuw hart

MOTORWAY test wordt een BMW 1 Serie

Degene die het meest opvalt is dat de driecilinder 1,5 motoren, zowel benzine als diesel met 116i en 109 pk 116d 116 gaat ons hier. Er is zelfs een versie EfficienteDynamics 116d Edition, (Ook van 26.100 €) Bij een pomp loskoppelbare afkoelen de specifieke regeling van de druk in de verbrandingskamers, grid actieve ventilatie en andere maatregelen Efficientedynamics zijn broers (energieterugwinning remmen deactivering toebehoren elektrische besturing , Stop&Startende nog steeds actief enigszins bruusk, rijmodus "Eco Pro" en geoptimaliseerde luchtstroom voor, koplampen en afzuigkap) rok, krijgt een gemiddeld verbruik van gehomologeerd 3,4 l / 100 km met een niveau van uitstoot 89 g / km.

BMW 116dEen drijfgas we kennen Series 2 Active Tourer en de nieuwe Mini, met: common-rail injectoren elektromagnetische injecties tot 2.500 bar en een turbocompressor met variabele geometrie die een snellere respons belooft. lopend verwonderlijk zeer aangenaam zijn genot om te gebruiken. Dus dat lijkt niet om deze architectuur te hebben, op zoek naar meer als wat we gewend zijn in een vier-cilinder, zonder die vervelende trillingen typisch voor deze motoren. Iets dat ook in grote mate bijdraagt beroemde en herzien automatische transmissie door koppelomvormer Steptronic 8 speed (2396 €) onze testunit, die een vibratie aan de hefboom overbrengt. Iets dat zeker niet zal gebeuren in de 6-snelheid handleiding, die als noviteit automatisch verlagen past een slag van versneller voor de voet vrijgeven van de koppeling mogelijk de snelheid van de motor en de as aanpassen primaire doos; binnenhalen sportief aangedreven achteras verstoppingen na een scherpe daling vermeden.

Ook het lawaai van deze tricilíndrico hoger is dan normaal, terwijl onze sonometer dicteert dat op, Levend is de premie van al zijn rivalen. De vermogensafgifte is zacht en zeer lineaire, met prijzenswaardige elasticiteit slechts 1,5 liter diesel. Vergeleken met zijn voorganger, versnelt iets minder, maar nog steeds boven het gemiddelde, en geeft iets meer te herstellen. Cubic baas! En verrassend, varieert nauwelijks consumptie. Bovendien verhoogt lichtjes, vooral op de weg.

dynamiek M

BMW 116dPer rack, hoewel het niet langer dat als sportieve karakter van de eerste generatie van deze auto's is nog toe te staan veel plezier aan je stuur. Onder de bijdragen van afmaken 'M Sport' de testeenheid een sterkere demping, met kortere veren, die lager 10 mm de hoogte van het lichaam op de grond, die samen met de 18 "wielen met brede banden profiel 40 voor en 35 achter kunnen leid ons om te denken dat we hebben een configuratie waarin veel comfort verloren gaat. En ja, het is waar dat demping respons is zeer stevig maar niet droog reacties om de inzittenden te straffen.

Dus "rubber" ondersteunt een goede snelheid in bochten, maar waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor het accentueren uw understeery karakter, die snel het de neiging om de weg te openen uit de bocht toen we snelheid voorbij ingevoerd. Iets dat gemakkelijk kan worden gecorrigeerd bij het optillen van het gas af en zelfs bij het remmen, maar nogmaals dus "rubber" blijft ook enige flexibiliteit aan het einde, dat als we niet precies te zijn in onze bewegingen helpt ons niet te veel om de hoeken te ronden.

Zonder al opnemen afstanden, Wij vonden de remmen, zodat uw aanraking als macht metering, maar de elektrische besturing blijft overtuigd. We bespraken in het verleden zijn gebrek aan nauwkeurigheid en kunstmatige aanraking, Ik voegde zich bij haar al snel gedwongen om continu correcties, die wordt geaccentueerd in de M Sport en de Servotronic, nu standaard te maken. Het is jammer, want met een betere start punt hoger zou scoren in deze sectie.

Ontworpen voor de bestuurder

in zijn cabine de zijn dit kleine wijzigingen, met een goede kwaliteit materialen en een uitstekende rijpositie die het mogelijk maakt veel lager bank en breng zeer rechte benen. Vooral in versies met automatische. Leefbaarheid is niet zijn sterkste punt, maar dankzij een flinke strijd -2,69 meter- biedt meer ruimte dan verwacht. Het is , bepaalt grotere breedte op de achterbank, Hoewel beenruimte is in het midden en zowel de toegang en verlaat de cabine wordt belemmerd door de vorm van de achterdeuren en dat de zijde van de deur uitsteekt boven het vlak van de rugleuning. De stam is gemiddeld, maar het is zeer voordelig voor de rechte lijn, hoewel het laadvlak een stap onder het toegangspunt.

meer gevoed

Een andere paragraaf waarin meer wordt verbetering waargenomen in apparatuur, met elementen serie- die voorheen optioneel of niet overwogen, zoals airconditioning, de LED-koplampen, de licht- en regensensoren en screen 6.5 " onder anderen. de prijs is ook lager in veel van de opties, die, zoals gebruikelijk, maken een bijna eindeloze lijst.

Er is een basisversie die kunt u kiezen uit vier extra afwerkingen. Alle kamers zijn voorzien veranderingen in de decoratie zowel binnen als buiten de auto. de voordeel, door 1.300 € voegt ook 17 "wielen, cruise control met remfunctie en parkeersensoren achter, elementen die ook aanwezig zijn in de volgende uitvoeringen aan. de stedelijk en sport omvatten een investering van 2.600 €, met uitgebreide pakket verlichting, stoffering gemengde stof / leder in de eerste en sport zetels voor de tweede. De meest uitgebreide en duur is het M Sport (3.600 €) proef met sportzetels in stof / Alcantara, trim in hoogglans binnen, sportieve demping, bumper en dorpels M en M stuurwiel onder andere dingen.

Met het, plus de automatische verandering stijgt hun tarief van € 33.146, dus al vast te zitten terwijl de uitgaven moeten kiezen voor de 118d 150 pk, dat 2.200 € meer Het stelt ons in staat tot een niveau van prestaties en verfijning, aanzienlijk hoger te genieten.