Vergelijking: Audi Q5 Hybrid vs Lexus NX 300h en de Volvo V60 Plug-in Hybrid

Vergelijking: Audi Q5 Hybrid Lexus NX 300h & & V60 Plug-in HybridVergelijking: Audi Q5 Hybrid Lexus NX 300h & & V60 Plug-in HybridVergelijking: Audi Q5 Hybrid Lexus NX 300h & & V60 Plug-in HybridVergelijking: Audi Q5 Hybrid Lexus NX 300h & & V60 Plug-in Hybrid

Verre van specifieke modellen als de eerste hybriden, vandaag zijn een andere versie van de vele reeksen. Voor haar geschiedenis en ervaring, Toyota / Lexus Het heeft de standaard van het onderwerp te worden. sinds haar eerste Prius (1997) Toyota hij heeft "patent" de hybride voertuig, het combineren van een benzinemotor ander elektrisch. Met de elektrische motor die in staat van het zetten van alleen het verplaatsen van de auto; in principe bewegen in de stad bij lage snelheid voor een paar honderd meter en ondersteuning thermische motor versnelling, de hybriden de ervaren Japanse fabrikant Zij hebben hun geloofwaardigheid verdiend door krijgen benzineverbruik gelijk aan de beste diesel modellen vergelijkbaar.

Audi Q5 Hybridmet een tweede elektromotor gekoppeld met de achteras Lexus Hij draaide zijn hybriden modellen met specifieke eigenschappen 4x4 en hij gebruikte het voor te stellen die eerste SUV hybride: RX 400h. Dit is de configuratie die het presenteert nieuwe NX 300h (Er is ook een 4x2 met een elektromotor), die combineert 2.5 benzinemotor 155 pk, met twee elektrische: Een krachtige vooruit 143 hp zeer participerende alleen of ondersteuning van de verbrandingsmotor (gecombineerde maximale vermogen 197 pk) en een achterzijde 68 hp met zeer specifieke variabelen: de start van de mars, laag sterke versnelling of verlies van motorische vaardigheden vooras.

Met een capaciteit van Elektrische voortstuwing slechts tot 1,5 kilometer en tot 60 km / h eenvoudig te gebruiken, NX 300h maakt zijn energie-efficiëntie een echte prestatie, vooral in de stad, ook rekening houdend met de projectie van een prachtig voertuig vergelijkbare grootte en capaciteit.

recept Audi in de Q5 Hybrid passes voeg een compact (en niet erg krachtig) elektromotor de automatische transmissie (in plaats van de koppelomvormer), die zonder constructieve aanpassingen ten opzichte van een Q5 quattro, de bastaard heeft niet meer met De permanente vierwielaandrijving. de Q5 als een hoofdmotor 2.0 TFSI benzine 211 pk, ontvangstdrager 54 elektrische CV (power Maxim gecombineerde 245 pk).

V60 Plug-in HybridNet als in de Lexus, Het heeft ook voldoende elektrisch vermogen om alleen te rijden de Q5 3 kilometer en tot 60 km / h, maar nergens in de buurt is zo eenvoudig noch waarschijnlijk krijgen zoals in het Japanse model. Verwijzend Lexus de Q5 voel me erg weinig deelname aan de elektromotor: Net op het moment dat u begint heel voorzichtig mars ter ondersteuning inparkeren of wanneer u zeer sterk versnellen.

In dit verband, Q5 Hybrid is de auto meer conventionele en zelfs all benadering lijkt niet te zijn, zoals in de Lexus, op maat alles voorrang te geven aan een laag stroomverbruik. Motoren en versnellingsbakken spreken van een zeer verschillende filosofieën. de Audi Q5 Hybrid is een auto veel meer temperamentvolle en motor sport de Lexus, en het lijkt om hun hybridisatie een willen plus macht zonder het afvuren van de consumptie, geen vermindering van de deelname benzinemotor met de elektrisch om het brandstofverbruik te verminderen. Gewoon vergelijken wat er met elkaar en wat ze verbruiken (de Lexus NX stad half in de Audi Q5) om te controleren hoe verschillend hun aanpak.

Lexus NX 300h interieurde laatste om zijn geloofsbrieven aanwezig is geweest volvo. En verrassingen met het idee van bastaard het heeft. Na minder overtuigend PSA voorstel, volvo Hij heeft ook gekozen voor Dieselmotor als krachtbron, indien iemand vanzelf lichte en efficiënte blok 5-cylinder 2.5 215 CV het werken met een conventionele automatische. op achteras plaatst een 70 pk elektromotor. Afzonderlijk of gecombineerd (Volvo niet het totale vermogen, dat niet overeenkomt met het toevoegen van het maximum van beide motoren hun maximale niet overeen op hetzelfde punt te kondigen) zeer participatieve in de dynamiek van de auto, alsmede het verlenen van de V60 AWD, we kunnen dwingen (AWD-toets) Op blijvend omhoog 150 km / h. Maar wat onderscheidt V60 van zijn rivalen is haar krachtige batterij (10 keer grotere capaciteit dan de Audi), die ook u kunt laden in een 220-volt stopcontact en ga omhoog 50 kilometer (In theorie) zuiver elektrische stand en tot 125 km / h.

Op deze manier, Volvo ons kennismaken met de elektrische wereld, specifiek wie het is gewoon dagelijks met een bereik van ongeveer 30 km en heeft een toetreding plug en tussen 3,5 en 7,5 uur (Afhankelijk van de kabel lijn) naar huis te verlaten met een volle accu.

in de praktijk

Als mechanische alternatieven en gericht op de uitgaven van fossiele brandstof en schadelijke uitlaatgassen te verminderen, de volvo Het is niet alleen het model verbruiken minder in hybride modus, het niveau ook prestatie is zeer hoog. En ook gebruikt hij zijn elektrische aandrijving om de toonhoogte dynamiek op een gladde ondergrond te verbeteren.

als elektrische auto Het is op een ander niveau, alsmede bastaard Het is het model zelf kan slaan meer kinetische energie remmen en vertragingen en retornarte weer meer meters elektrische actieradius, Naast exploiteerbare hogere snelheden circulerende buiten de stad. de zwaargewicht van V60 Het is meer een theoretisch probleem. In plaats daarvan is het de vraag kleine koffer blijft een gebruik royale batterij.

Het interieur van Lexus minder of niet geconditioneerd en hoewel de NX niet de puur elektrisch vermogen V60, als bastaard voor vele malen als dat zo is. Met weinig betrokkenheid van uw kant, de Lexus NX Hij is in staat naar beneden rollen vele malen elektrisch in de stad en over de weg jam. Bovendien zijn de mechanische combinatie is het sterk verfijnd, door zachtheid, lawaai en lineariteit zijn soort verandering CVT, dat ja, sterke versnellingen simuleert een uitglijden beslaan operatie aangenaamste overall tot nu toe.

onrustig Audi Q5 in die zeer weinig u het gevoel dat uw vermogen en, als je met je graphics, controleer uw warmte motor is net losgekoppeld in vertragingen of staand. Niet langer de auto met minder vermogen ratio en je je afvraagt ​​of voor zo weinig moeite waard hoge investeringskosten. Als u zich inzetten om de oorzaak, zijn er versies TDI efficiënter en als wat je wilt is een stimulerend middel benzinemotor versie 225 pk TFSI Quattro is zo snel, niet veel meer consumeren en kost minder dan € 15.000.

de startprijs van de Lexus hybride lijkt niet. Of handelsbeleid of omdat het merk heeft vele jaren monetariseren van deze technologie, NX 300h heeft de voordelen van een hybride en ik zie geen nadelen is het niet vreemd verandering en, net als alle andere hybrides, weten wat er gebeurt met de levensduur van de batterijen.

Video: zo testen ze SNELWEG