Honda Civic Type R, is de snelste GTI?

Test Honda Civic Type RTest Honda Civic Type RTest Honda Civic Type RTest Honda Civic Type R

de nieuwe Honda Civic Type R is niet een normale auto, overduidelijk ja, maar het voelt ook om te rijden. Het heeft heel wat in vergelijking met de laatste aan de binnenkant veranderd, maar de sport-concept is hetzelfde. Wanneer er een ernstige verandering in de helling icoon auto fans accepteren. BMW M3 mag nooit veranderen in M4 en maak turbo of turbo Porsche wil al haar 911 en nog niet hebben, in beide gevallen zijn ze zeer goede auto's die hun voorgangers te overtreffen in alle hebben gemaakt. Er zullen altijd "heimwee" met gevoelens of mechanisch geluid, maar geen andere keuze dan zich over te geven aan het bewijs. Een Type R, die niet bij 8.500 toeren per minuut snijdt is niet waardig van wordt genoemd Type R? Gezien en geproefd zoals ik zeg ja, dat is en zelfs overtreft hem. Laten we eens zien waarom.

Het vorige Honda Civic Type R had de beste kader van haar categorie, tenminste wat betreft sportiviteit. echter Ik kon niets doen tegen zijn rivalen, alle turbocharged, meer vermogen en betere prestaties. Nutteloos om te gaan door sneller curve tussen de curve en dan als je je hoofd curve scheuren. Nu sturen uitstoot meer dan ooit, Honda Type R hebben het concept doorgestuurd de nieuwe eisen, zonder het opgeven van de hele VTEC karakter die heeft vele volgelingen. Gebruik van een 2-liter aluminium met variabele inlaat en uitlaat, wijzigen van de tijd en de hoogte (niet altijd theoretische openingen). Dit meer controle kunt u een lot, van drukvulling, die ook profiteert van een elektronisch spoelventiel, waarmee er meer drukregeling inductie nemen. Het resultaat is 310 pk bij 6.500 toeren per minuut met het snijden van de 7.000 ronden! en een maximum koppel van 40,8 mkg van 2500 rpm; dat wil zeggen dat Honda heeft 1.500 ronden van die mythische 8.500 vorige rpm opgeofferd ten gunste van een veel sneller, krachtiger en minder Gastón voller motor, maar het blijft erg top komen, waar al dol op VTEC technologie wil zijn. Laat de intercooler lucht / lucht of oliekoeler voor verandering niet missen. De 6-versnellingsbak heeft een nauwere relatie dan normaal, korte runs hefboom (40 mm) en een vleugje wedstrijden waaraan nodigt u uit om voor altijd spelen. Het verschil is zelfremmend spiraalvormige met een goed uitgebalanceerd voor dagelijks en sportief gebruik idioot, waarmee Honda zeggen dat ze vielen 3 seconden Nurburgring.

Het CIVC kader Type R heeft alles wat je nodig hebt om te leven tussen curves. Het is moeilijk als een tafel, maar dit is niet verwonderlijk want voordat het zo was. Het verhoogt paden, versterkt en verlicht de draagarmen en achterkant ontkoppelt de spil, die naast grotere dwarskrachten vermindert weerstaan "effect" autoblocante op het stuurwiel. Achter verhardt de torsiestaaf H. keurt een real-time adaptieve dempers, dat binnen milliseconden hardheid beiden invering en variëren elk wiel onafhankelijk aan te passen aan de verschillende fasen van de versnelling, remmen of gekromd, het selecteren van de functie R + verhardt 30 procent.

Elke zichzelf respecterende R GTI en hebben verschillende rijmodi beweegt in een normale toestand of sport. In het geval van de Civic Type R zijn natuurlijke staat is sportief en met + R verandert dimensie. Zijn hardheid en sport reacties vergelijkbaar met die van zien alleen Renault Megane Trophy en Michelin SportCup2, en de rest als modellen van meer bourgeois aanraking, ongeacht hoe snel ze zijn. Seat Leon Cupra is een zeer snel en gemakkelijk te rijden, de Type R is al even, maar ook maakt je voortdurend weet dat je het dragen van een racewagen, met de voor- en nadelen van dien; Het is een harde schijf. Verbindt zich ertoe om het gezegde dat niet steken als schurft toe te passen, want het is voor een klant die juist streeft naar een bepaalde gevoelens en waarden boven alles, die u zeer gelukkig zal maken. Zo droog gat briefje op de nek, heeft een slechte draaicirkel en achterspoiler ergert zicht ... maar je zult niet schelen. Het klinkt leuk en het lijkt erop dat de afvoerklep wordt opgeslagen in het handschoenenkastje, omdat je constant luisteren naar werken alsof het een WRC. Tabel er druk uitoefenen op het rempedaal of gaspedaal plus watertemperatuur, turbodruk, oliedruk en olietemperatuur, en G krachtmeter. Als u wilt kunt u rondetijden te meten, acceleratie van 0 naar 100 km / h of 400 meter en waarschuwt u typt leds kleuren optimale tijd F1 schakelen.

De motor trekt van onderen zo zacht of krachtig als je het vraagt. Als u te versnellen diepte geeft de indruk dat er weinig laag, het gevoel uitgelokt door zijn uitstekende tractie want als je kijkt naar de kilometerteller je je realiseert dat je een stuk hardlopen. De front-end is zeer gehoorzaam en tenzij frenes zal later zelden de top missen. Ik hou van je richting als de Megane RS Trophy, tot nu toe mijn referentie. Aan de achterzijde kosten die u verdreven en toch is erg snel, de snelste compacte dat door onze tijdwaarneming in Inta is gepasseerd. Het was 5/10 sneller dan de Leon Cupra, tot nu toe de koning van compacte A. continentaal SportContact6 die standaard ik veel gewild. Er moet rekening mee houden dat de zelfborgende werk zorgt er altijd voor dat de band harder dan normaal en in dit geval zeer goed doorstaan ​​ruwe behandeling en continue circuit werken, en bieden een goede voordelen. Als u het rollen bent circuit kan u van dienst zijn, maar je zal altijd beter gaan met een Michelin SportCup of een Continental ContiForceContact; en omdat je wijzigen, kunt u de remmen een beetje meer over sport dan standaard pillen te verbeteren. Onze unit remmen bereikt omdat enkele kilometers ik had een situatie die werd opgelost met de passage van kilometers en ik was niet een probleem in het circuit.

Het interieur is mooi, met Geweldige zitplaatsen en vele extra's. Voor ruimte is het de grootste van zijn rivalen ook de grootste stam van het segment. Veranderingen achter de twee zitplaatsen goedkeuring, dus hij verdient amplitude hoewel hij niet meer geweest te houden de 3 plaatsen normale Civic; 3-deurs als hij beter had begrepen. Leven met Honda Civic Type R is een genot voor de zintuigen en dat betekent dat als je niet gepassioneerd over deze kan uiteindelijk ziek van. Het is niet vervelend, niet moeilijk, noch zeer indiscreet als je kijkt naar de passie in uw omgeving nodig, maar mag niet hetzelfde gevoel. Als je goed kijkt zijn uitrusting en het aangeboden veel sportiviteit, de 34.500 € dat de kosten niet lijkt me een stuk (€ 37.000 als u kiest voor de GT eindigen onze eenheid). Internet test om hun rivalen te stellen en je zult zien dat het einde is wie heeft de beste prijs. Je denkt misschien dat ik vond, maar je bent niet verkeerd, ik hield. Ik zie zijn esthetische overdreven agressief, maar dat is als persoonlijke smaak. De waarheid is dat hoe meer je rijdt minder je schelen hoe het buiten is, omdat de liefde. Honda heeft een geweldige job gedaan in alle secties. Als u wilt dagen volgen en gaan werken vergeet niet veranderen deze adaptieve dempers en vering gaat geweldig.

U kunt ook geïnteresseerd

Vergelijking: RCZ Rvs Seat Leon Cupra 280

Vergelijking: Seat Leon Cupra Seat Leon Cupra 280 vs 265

Honda Civic Type R vs Seat Leon Cupra

Márquez, Pedrosa, Bou en Monteiro aan het stuur van de nieuwe Honda Civic Type R