Test: Fiat 500X 140 pk sterke 2.0 Multijet 4×4 auto. Cross Plus

Fiat 500X 140 pk sterke 2.0 Multijet 4x4 auto. Cross PlusFiat 500X 140 pk sterke 2.0 Multijet 4x4 auto. Cross PlusFiat 500X 140 pk sterke 2.0 Multijet 4x4 auto. Cross PlusFiat 500X 140 pk sterke 2.0 Multijet 4x4 auto. Cross Plus

Fiat had de moeilijke taak van het omzetten een basis Jeep Renegade in een charmant en geurende kleine SUV 500. En inderdaad, hij is geslaagd. bijna drie auto's in één, Fiat markeert nu zijn X in een nieuw model met een zeer uitgebreid antwoord elk gebruik, maar ook met een ambitieuze reeks instellingen, met name in de 4x4-versie, misschien past ook te groot voor de huidige markt.

En is dat een te maken Fiat 500X 4x4 alleen vindt u een hebben 2,0-liter turbodiesel motor en 140 pk; slechts een Cross achternaam zeer Campero, het aanbieden van speciale bumpers, bewakers, dakrails en 2 cm hoog om de extra verdieping; en alleen ook een eXclusivo 9-traps automaat, ondertekend door ZF en vandaag alleen zien goed bij Honda en Land Rover. Misschien wel, als je kijkt naar de categorie, al deze display verlegenheid brengt u naar een kleine stedelijke SUV. Maar, rustig, zal er een massa Fiat 500X, die zij aanvalt de markt en 4x2 versies, motoren 1.3, 1.4 en 1.6, meer stedelijke afwerkingen en prijzen vanaf minder dan € 17.000.

Fiat 500X motor 2.0 Multijet 140 CV

Deze configuratie van de all-wheel drive Fiat 500X kunt u nu proberen dus vrijwel alleen in het segment, maar het is ook de formule die ons in staat stelt om te ontdekken hoe ver een moeilijke algemene prestatie van vandaag te zien in zijn klasse. Het is duidelijk dat, om te beginnen, Fiat besloten om terug te keren naar de mode-segment met een klap van gezag. want als In 2005 opende hij de categorie met meer bescheiden dan Fiat Sedici Gecoproduceerd Suzuki (SX4 en twin), nu de inzet is ambitieuzer. de ondersteund door een Jeep specialist en ingelijst in de Italiaanse groep Fiat wil vandaag door te gaan met zowel de sleepboot heeft een afdichting 500, bijna een merk nu meer dan een model te worden. ¿Het klinkt niet als Mini?

Is het een Jeep Renegade?

aldus wijzen op de bovenkant van het segment, de Fiat 500X nu structuur van architectuur "Small Wide" gebruikt door Fiat in zijn Grande Punto en 500L, maar het evolueerde door de nieuwe gezamenlijke ontwikkeling en Jeep Renegade. Niets te doen ... Gij zult noch het een noch het andere, maar erg verrassend is het afstappen van de laatste en spring op de nieuwe Fiat. Ja, ze delen veel van het interieur en de knoppen, maar waar de Jeep voelen een SUV zich meer te richten 'all-terrain', Meer lichaamsgewicht en flexibeler ophanging en trage respons, Fiat 500X zien de start een SUV pure weg, lichte en snelle bewegingen over met een zeer solide gevoel en meer insluiting chassis. ongetwijfeld, grote werkgroep differentiatie.

Eerste Fiat 500X: een sport

We al hebben, dus een eerste auto begint om ons te laten zien Fiat 500X: bijna een sport. Het is moeilijk, en niet alleen veer en demper (overigens 50 procent stijvere suspensie in 4x4 versies door hun meer gewicht), maar ook de motor en zitting. Hier bijna lijkt te wijzen op een altijd agressief Nissan Juke waarmee je een aantrekkelijk duel te hebben. Zeer gezeten op snelwegen, iets rebotón om onregelmatigheden vast, maar met een beheersbare droogte (er zijn mensen enorme laag profiel banden en banden 18 inch Grijpen, ja, zoals zeepokken!), Is het ook wendbare wendingen en uitstekende remmen, een frontend die kleeft perfect ... en dat bijna 1.600 kg, Fiat 500X dit is niet echt een vedergewicht, en zijn zeer geavanceerde automatische transmissie gebeurt ook als de sportiefste markt.

Fiat 500X Test 2.0 Multijet 140 CV

Ik zal niet ontkennen dat de werking van de nieuwe automatische 9-snelheid is over het algemeen meer dan voldoende, maar geen van beiden dat, hoewel geleverd door ZF, de Fiat-groep mist nog steeds de spijker in zijn beheer en de controle, reclame en zelfs belangrijke nieuwe software aanpassingen. Zowel koud als aan hoge eisen, iets langzame veranderingen, ook met lichte slippen resulteerde in steeds merkbaar cabeceos lichaam, bijvoorbeeld een Land Rover Discovery Sport die rijdt ook. Ja, altijd de motor te houden dan 1500 rpm, waarbij de 2.0 Multijet 140 pk verlaat zijn opmerkelijke kracht en trillingen te pronken, krijgen solvabiliteit overgang naar een Fiat 500X Uploaden volgens ritme verrassend levendigheid reacties geeft, zoals ook gebeurt in de Juke, een set bestaande uit een korte wielbasis, hoge lichaamstemperatuur, lange band en een stevige ophanging.

Ik vind zo levend, dat uiteindelijk vergeet de 'Sport Mode' met zijn commando `Mood Selector ' console, zoiets als het DNA van Alfa Romeo. True, op dat moment levert snellere koppel om een ​​achterste trein vanaf daar bevat net als hun bewegingen (door de manier, als een technische nieuwsgierigheid, gevormd door een eenvoudige en effectieve as McPherson naar WRC rijden) en flatteert met meter krachten 'G 'en turbodruk. Maar het is ook waar dat te gespannen reacties, veel erger gedoseerd motor / verandering reactie. en nerveuzer zijn goed voor Fiat 500X karakter dat ik denk niet dat een verzoek concept.

Tweede Fiat 500X: een SUV

We hebben gezien dat het kan zijn, dus een sportieve SUV, misschien zelfs een beetje gedwongen, dus zet ons op het juiste spoor en toneelstukken roteren van de selector stand ditmaal 'Traction', exclusief het Kruis varianten in plaats van 'All Weather' aangeboden door 4x2 varianten. Dat is waar de tweede auto naar voren dat transformeert deze Fiat 500X: een hele snelweg.

de lamellenkoppeling er wordt meer actief om ervoor te zorgen effectieve AWD en ondanks deze suspensie stevigheid dan een antwoord boven het gemiddelde verrassend gemalen, gecementeerd in een buffer die weliswaar nog enigszins te droog en reizen (we gemeten 2,5 cm minder dan Jeep Renegade) het werkt goed, ook gepaard met de gevoel van grote stevigheid en robuustheid dat deze Fiat 500X zendt. En, natuurlijk, ook door een hoogte van 18 cm en invalshoeken en uitlaat (22 en 33º hier) dan zijn concurrenten. Uiteraard hoef je niet sloten, Descent Control of 21 cm van de Trailhawk versies van de Jeep Renegade (een ander goed werk van differentiatie), maar hun vaardigheden verder dan het rationeel gebruik je kunt geven in het veld, omdat, zoals gebruikelijk, wordt de limiet in de praktijk hun pure asfalt banden te zetten.

En, ook hier, net aan het einde het verlaten van de Fiat 500X een 'Traction' mode dat het een eigen gedachte verandering kaart bijna tot TRIALERAS waarom alleen Ik waag me bijna een Jeep Wrangler. Strek beide tot 4 cerradísimas eerste marsen snijden, je lijkt om te gaan met die overdreven Regimes bijna altijd beginnen met een reducerend: zeer sterk, weinig vooruitgang. Naarmate de Sport-stand, daar heb je toegevoegde waarde als je het nodig hebt, maar ik blijf en zeker in hun derde rijmodus 'Auto'.

Fiat 500X 2.0 Multijet 140 CV

Derde Fiat 500X: een leuke SUV

En dat is waar je een derde Fiat 500X vindt en omgevormd tot een aangename stedelijke SUV ... en niet zo urban. Dat in dat gladheid en u gebruik maken van de deugden van een ZF verandering begint altijd in de 2e versnelling (1e je moet dwingen die effect) en onmiddellijk verbindt 3e, 4e, 5e ... om comfortabel te schieten in de 9e en op slechts 90 km / h; dat in deze Fiat 500X aanpast aan de grond door het verkeer, maar waar meestal koppel de achterzijde om de efficiëntie te winnen en altijd voorrang met een rollende opmerkelijke kwaliteit en goede isolatie mars ondanks de 2.0 Multijet motor en veteraan is niet vandaag of akoestische referentie, of geraffineerde verbruik tegen nieuwe blokken 1.6 Diesel: het heeft uitgegeven aan gemiddeld 6,6 l / 100 km. En die waar u naar straatjes met een goede zichtbaarheid ondanks zijn dikke A-stijlen en, vooral, met een goede wendbaarheid, ondersteund door een snelle richting die, ja, kan nauwkeuriger in het middelpunt krijgen.

Maar op dit punt, ¿Hoe zit het met Fiat 500? Als u uw binnenmilieu Grafias in meerdere customization opties en in een ontwerp functie die, ja, eindigt ook betalen leefbaarheid: Ondanks zijn gemakkelijke toegang, de vele gaten, een grote ruimte voor de benen en een bijna vlakke achterkant verdieping, de Breedte en hoogte zijn tamelijk breed achter, laatste verliezen tot 11 cm! voor de Jeep Renegade. Het is weer de Nissan Juke effect enige echte beperking van een Fiat 500X, waar, als je reservewiel mount, kun belangrijk liter bagageruimte missen. Nou, en dat hun hoorbare waarschuwingen parkeergelegenheid en veiligheid lijken gekocht in een warenhuis. Kortom, een zeer goede basis auto, verzekeringen, Hij afgerond samenspraak met haar meest logische versie 1.6 Multijet 120 pk 4x2: Kleine SUV 'Extremist' moet passeren het leven goed is, ook meer geschikt in prijs om een ​​segment in te voeren steeds zwaar bevochten dag en waar ze ook bellen en de aantrekkelijke nieuwe deur Suzuki Vitara, Mazda CX-3 ... of binnenkort zelfs een toekomstige Audi Q1. Fiat ligt op schema.