Toyota C-HR, HR-V Honda en Opel Mokka X: Wat SUV is beter?

Vergelijking SUV: Toyota C-HR vs Opel Mokka X vs Honda HR-VVergelijking SUV: Toyota C-HR vs Opel Mokka X vs Honda HR-VVergelijking SUV: Toyota C-HR vs Opel Mokka X vs Honda HR-VVergelijking SUV: Toyota C-HR vs Opel Mokka X vs Honda HR-V

Hetzij door de beeldzendinrichting, door de gevoel van veiligheid aanbieden, om zijn dominante rijhouding houding of gewoon voor mode, van de SUV is ongetwijfeld de snelst groeiende categorie Vandaag is de markt. Alle fabrikanten willen er aanwezig en bieden te zijn zelfs zo innovatieve voorstellen als de nieuwe Toyota C-HR ... terwijl de oudere versnellen vernieuwingscycli van haar producten, zoals bij Opel Mokka en X. is gebeurd nu geconfronteerd met beide modellen met de altijd interessante Honda HR-V, een SUV met weinig meer dan anderhalf jaar op de markt, en het bekend om een ​​uitstekende functionaliteit.

dus Toyota C-HR en HR-V Honda en Opel Mokka X zijn modellen SUV die a priori, zullen ze worden gebruikt voor de dagelijkse routine van naar het werk gaan, de sportschool, met familie of winkelen, maar ook voor het weekend plannen in die moeten zijn veelzijdigheid en overtuigend aan te tonen dynamische capaciteit. Maar ondanks zijn uiterlijk en denominatie SUV die wij toepassen, hebben we het over auto's die het grootste deel van hun leven doorbrengen op asfalt voor wegen of bospaden, veel minder door trialeras- ingewikkelde gebieden waar noch de bodemvrijheid, noch aanpak en vertrek hoeken aan obstakels of reizen suspensies geschikt te maken.

In detail met elkaar moeten eerst worden opgemerkt dat, ondanks hun overeenkomsten in concept, de componenten van het trio zeer verschillend. dus, Toyota C-HR is uit de hoofdstroom met agressieve ontwerp en ongekende mechanische benadering vanuit hybridetechniek (122 verschaft totaal pk) en derhalve weg van de vigerende turbodiesel vandaag zijn segment. Niet verrassend gedeeld met de Toyota Prius zowel de technologie en mechanische elementen. Vandaar herinner je enorm op je rijden en schakel het Mokka X en HR-V, SUV en aangedreven door twee motoren 1.6 liter Diesel verplaatsing (136 pk Opel en Honda 120 pk), met de Mokka X als de enige van de drie die vierwielaandrijving hebben, Waardoor het gezichtsbeeld als gladde oppervlakken een plus beide.

SUV vergelijkingsmiddelenToyota C-HR, HR-V Honda en Opel Mokka X: uw ruimte

De afmetingen van de drie alternatieve plaats ze zo duidelijk en comprimeren en hoger dan SUV derivaten nut. De voormalige iets groter, zelfs overtreffen ze allebei comfortabele in- en uitstappen, als een beter perspectief van de weg ... en zelfs we zijn verrast door hun grote binnenbreedte en romp capaciteit: Ze kunnen daarom meer geschikt voor gezinnen. Ondanks dit, de achterste zitplaatsen zijn ook iets alleen maar om drie volwassenen tegemoet te komen, zoals in de meeste auto's op de markt. met de meter in de hand, de Honda HR-V staat voor superieure ruimtegebruik, aangezien het de breedste en blinkt vooral wat beenruimte voor de achterpassagiers. Bovendien, de stam is veruit de meest genereuze lot, zelfs zonder toevoeging van het meten van de 105 liter extra capaciteit stellen onder de laadvloer. Om het af te maken, de achterbank kan worden opgeheven, als een film, waardoor een extra gebied om voorwerpen van een bepaald volume en lengte te transporteren, vooral wanneer het gewenst rechtop te brengen.

Zijn rivalen, Opel Mokka X en Toyota CH-R, vrijwel gedeelde ruimte... hoewel subjectief details, zoals de grootte van de achterruiten, hanteren handgrepen, een gunstiger toegangs- of extra hoofdruimte op de achterbank maken het meer geschikt voor Opel Mokka X wanneer vaker gebruik zal naar verwachting de achterbank, en laat de Toyota C-HR als een meer geschikt voor koppels zonder kinderen of alleenstaande mensen voor wie SUV functionaliteit is niet zozeer de prioriteit ... en ja het ontwerp en de emotionele component.

SPACEToyota C-HRHonda HR-V 1.6 i-DTECOpel Mokka X 1.6 CDTi
gevelbreedte138 cm144 cm138 cm
achterste breedte132 cm136 cm130 cm
fronthoogte90-96 cm90-95 cm90-97 cm
hoogte achterzijde90 cm93 cm95 cm
beenruimte72 cm80 cm72 cm
romp420 liters470 liter430 liter

Toyota C-HR, HR-V Honda en Opel Mokka X: stopwatch of gevoelens?

als Ze zijn verschillend in hun innerlijke hoedanigheid drie, nog meer zijn in hun rij, het zal gaan voor een actievere deelname aan een meer ontspannen, afhankelijk van de SUV we het over hebben. dus, Honda HR-V is de snelste van de drie modellen, die een emotionele band met de enthousiaste drijven nauwkeurigheid gezien de besturing een selector vooral kunnen vaststellen handgeschakelde versnellingsbak heerlijke tintje nodigt vaak- gebruikt. zijn lichtheid, de expertise van de Diesel 1.6 i-DTEC motor en een kortere ontwikkelingen, ze gaan naar herstel snelheid gemakkelijker mogelijk te maken zonder het schakelen, maar ook is de luidste van de drie, in het bijzonder te wagen in high-speed rail en Als we vergeten de wettelijke grenzen.

de Opel Mokka X, ondertussen, moet je onder ogen te zien de zwaarste Trio (Resultaat van vierwielaandrijving dat het toestel is voorzien), die zowel de dynamiek en het verbruik vooral vaststelt, dat hoewel zij het grootste comparatieve blijven mooie en tonen de goede werk van de nieuwe 1.6 CDTi Opel. In feite, hoewel de uiteindelijke ontwikkeling van de zesde versnelling is lang, de Mokka is geplaatst X blijft lopen voor een lange tijd, zelfs wanneer geconfronteerd met steile hellingen. Zoals ook is het een Eerst remsysteem, met een vleugje iets zachts pedaal maar niets veeleisend, kunt u drivers downloaden verrukking rustiger temperament, deze wijzigingen zal niet vragen of hebben direct lane wendbaarheid in bochten gebieden een prioriteit.

PRESTATIESToyota C-HRHonda HR-V 1.6 i-DTECOpel Mokka X 1.6 CDTi
Acel. 0-100 km / h11,7 s9.8 s11,4 s
Acel. 0-1000 meter33,4 s31,6 s33,2 s
Inhalen 80-120 km / h8,6 s8,1 s9.7 s
Loudness 100 km / h65,7 dB67,2 dB66,3 dB
Loudness 120 km / h69,1 dB71,4 dB70,0 dB
Remming van 120 km / h53,5 m56.4 m52,1 m
Weight scale1.488 kg1.411 kg1.528 kg

De laatste, maar in alfabetische volgorde, is Toyota C-HR, een SUV verrassend die niet weet wat de hybride technologie en maakt het mogelijk de kosten zeer laag gebruik, maar ook naast een mooi gebruik, met een goede gasrespons zodra de auto gelanceerd door middel van de gezamenlijke bijdrage van de twee motoren: de benzine- en elektromotor. Zo veel als het gebruik van benzine, ongeveer 10 cent per liter duurder dan diesel, de laagste gemiddelde verbruik leidt hem goedkoper te zijn om bij te tanken (ongeveer 5 euro 1.000 km goedkoper dan de Honda HR-V en ongeveer 10 dat Opel mokka X). Ook als de routes te maken hebben met de stad of zijn korte trips, is het prettig om te rijden, gezien de prioriteit van gebruik die vervolgens de elektromotor, zonder geluid of brandstofkosten in gescheurde of waar mogelijk, en rust de automatische transmissie induceren, verbeterde de reactie over de huidige Toyota Auris Hybrid ritten.

VERBRUIKToyota C-HRHonda HR-V 1.6 i-DTECOpel Mokka X 1.6 CDTi
verbruik stad3,4 l / 100 km5,5 l / 100 km6,1 l / 100 km
consumptie Highway4,9 l / 100 km5,0 l / 100 km5,2 l / 100 km
gemiddeld verbruik4,33 l / 100 km5,17 l / 100 km5,54 l / 100 km

Weliswaar, in geval van beperking vereiste in een rechte lijn, de Toyota C-HR zal niet zo snel als zijn rivalen, maar niemand ontsnapt aan dit gebruik geen gemeengoed in het dagelijks gebruik van een auto en ook de enige met een multilink achteras, met de voordelen die het kan opleveren voor het rijden op asfalt in slechte staat, waardoor gevoelens van grotere verfijning up, waaronder een zeer goed geluidsisolatie tot meer dan 140 km / h snelheid. Ja, is het echter moeilijker om een ​​gesprek met de achterste passagier in de Opel, de beste in dit verband hebben.

Toyota C-HR, HR-V Honda en Opel Mokka XToyota C-HR, HR-V Honda en Opel Mokka X: Moeilijke keus

Als tot nu toe Honda HR-V is gepositioneerd als de familie auto en betere dynamische capaciteit, en Toyota C-HR als de meest aangename voor dagelijks gebruik, raadpleeg de prijs configurator adem geeft de merken Opel Mokka X. En dit SUV tenslotte is tussen 1.500 en 2.000 euro goedkoper dan zijn rivalen, en is niet bijzonder slecht uitgerust als standaard, maar om de uitrusting zou overeenkomen met een aantal opties, die enkele van de eerste voordeel zou verliezen toe te voegen. Juist het tegenovergestelde is waar enl Honda HR-V, een van de meest dure uitgangsmaterialen, zij het met een nauwelijks gesloten apparatuur die hij van de browser, ook optioneel element in de rest zou kunnen toevoegen.

de Toyota C-HR, ondertussen, Het zou de duurste van de vergelijkende SUV Als de optionele pakket van rijhulpsystemen, die door de fans gekozen zou worden voor het ontwerpen en toegepaste technologie, terwijl de Opel Mokka X zou zijn voor de meest rationele en Honda HR-V voor degenen die meer prioriteit te geven aan de ruimte. Kortom, we concluderen dat we erkennen degenen die geloven dat hybriden zijn hier te blijven-en nog veel meer als we het hebben van multifunctionele auto's die bestemd zijn voor gebruik in het dagboek, door zijn som van brandstofverbruik, het gebruiksgemak en de automatische transmissie. Hoewel hun dynamische prestaties is nog steeds onder de turbodiesel kan de C-HR zelf hen worden gemeten, vooral als we willen het ontwerp en innovatie. Tot slot, met de bovenstaande voorwaarden, zijn we vertrokken met de Toyota.

KORTINGEN (MAART 017)Toyota C-HR (tussen 24750 en 29000 euro)Honda HR-V 1.6 i-DTEC (tussen 23.700 en 28.500 euro)Opel Mokka X 1.6 CDTi (tussen 21.130 en 25.050 euro)

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

De beste SUV aan te komen in de komende maanden

Nissan Qashqai 2017: om de best verkochte SUV

De nieuwe SUV toekomst media