Toyota Yaris Hybrid: 24 uur rijden en wat 1 liter verbruik per uur?

Extreme-test: 24 uur non-stop met de Toyota Yaris HybridExtreme-test: 24 uur non-stop met de Toyota Yaris HybridExtreme-test: 24 uur non-stop met de Toyota Yaris HybridExtreme-test: 24 uur non-stop met de Toyota Yaris Hybrid

Vorig jaar acometíamos de uitdaging van het rijden met een één brandstoftank 24 uur voor een stad als Madrid, Toyota Auris zowel een hybride als een Toyota Yaris Hybrid, en de resultaten waren dramatisch lager in termen van verbruik bereikt met beide auto's.

Echter, liet ons een vraag: wat als planteáramos de test weer en in dit geval, niet alleen in reële omstandigheden van het gebruik, maar verder dan dat, op zoek naar de slechter mogelijk is voor deze auto?

we willen uitdagingen. Hoewel we al wisten, van onze vorige ervaring dat een van de twee modellen zou ons in staat om te voltooien een volledige dag rijden hoeveel we deden het met benzine in een enkele tank, zouden we hen opgeroepen deze te zetten bastaard dingen zo moeilijk mogelijk en, meer specifiek, Toyota Yaris, die, op papier, werd hij naar voren als het meest geschikt zijn om uit te voeren in de stad.

Toyota Yaris Hybrid 24 uurToyota Yaris Hybrid 24 uur: zodat we de uitdaging

Hoe kunnen we het leven nog meer ellendig voor dit hulpprogramma? Gemakkelijk, door het veranderen van de test van een vreedzame mei, en die werd vorig jaar ontwikkeld door een verzengende juli Madrid en temperaturen, zo niet extreme, terwijl boven 35 ° C in het midden van de dag. Dus de reproduciríamos echte extreme omstandigheden dat bestuurders kunnen worden gevonden. We hebben ook de plaats van de route op een straat circuit van 50 km eerder door vrij verkeer, terwijl elke bestuurder kon de stad tour, emuleren hun gebruikelijke route, zonder verdere belemmering om deze bewegingen uit te voeren binnen de centrale zone van de hoofdstad, niet willen dat de dingen gemakkelijk, maar sloegen ons met het verkeer in tip- uur. Ja, in ieder geval voor de duur van elke shift, proberen om een ​​complete bypass van de M-30 door te voeren. Deze route is nu beperkt in veel secties 70 km / h, maar meestal kunnen circuleren bij 90 km / h.

De rest was, dus, niet alleen rollen rond de stad met een aanbetaling, zonder te stoppen om te tanken en doe het alleen om een ​​driver voor een ander te vervangen, maar krijgt ook de veeleisende klimaatbeheersing kracht zolang nodig was. Dit zorgde ervoor dat ten minste tijdens de hitte overdag werd dus een vijand meer voor Toyota Yaris Hybrid, meer dan wat ik verkeer zou veronderstellen, reizen of zelfs hoe iedere bestuurder te behandelen. Vergis je niet, want in het begin van juli, ondanks de zomer exodus betekent niet veel minder een lege stad. Iedereen kan getuigen van het licht van de -atascos bloedsomloop ochtend dichtheid in en begin van de middag nog steeds in de stad-, gunstig gestemd door degenen die de auto te gebruiken en vervolgens naar hun tweede huis of op de vlucht wachten op de bus naar zon. Terwijl de gemeenteraad bleek dat slechts een vermindering van 5 procent in de bloedsomloop intensiteit van deze dagen.

Maar we wilden ook iets meer om uit te vinden hoeveel u kunt Toyota Yaris Hybrid besteden, de enige in zijn soort in de volgende voorwaarden: wilden we de rijeigenschappen en het comfort weten.

Toyota Yaris Hybrid 24 uur: test begint

Onderweg. De route begint bij 11:00 een woensdag juli een eerste shift rijden drie uur, dezelfde periode als te vinden zou dat de testrijder shut, terwijl tussenliggende zouden drie uur. Zeven verschillende drivers, Daarom, gezicht, geholpen door de Yaris Hybrid, naar de stad.

Toyota Yaris Hybridde hitte was ten minste drie eerste tien shift uur van het totaal, de dominante noot. Zoals zo was het verkeer in ieder geval in de eerste twee rondes van de middag aan, met de zonsondergang, en om situaties te vinden veel rustiger verkeer. Ondanks de zware hitte voorwaarden die heerste gedurende de dag en het gebruik dient te worden gemaakt klimaatbeheersing verschaffen in de Yaris een temperatuur draaglijk, Ook moest hij de verwarming aan te sluiten tijdens de vorige draai bij zonsopgang tot de passagiersruimte te verwarmen.

Na 24 uur zijn we klaar met de test. We keerden terug naar onze faciliteiten Motorpress Ibérica wanneer de trip computer was nog steeds een record autonomie van 88 km. Voor onze ervaringen uit het verleden weten we dat zelfs met 0 km onder "Range" (autonomie), konden we bijna 100 km verder maken -maar meer. We hadden bijna gebruikt 24 liter brandstof om te reizen 673 km op een gemiddelde van 28 km / h. De gemiddelde snelheid in een snellere tijd was 45 km / h, herhaald in shifts begon om 20:00 en 04:00, terwijl de langzaamste was 13 km / h 13:00-14:00 uur.

24 uur Toyota Yaris Hybrid: chauffeurs zeggen

"Ik begon de eerste ronde met een bijna lege batterij, maar na een paar minuten elektriciteit al gehad. Zeer gemakkelijk om te wennen aan het rijden in de "eco" -modus." Rubén Leal.

"Het duurt geen uitdaging, de Yaris zelf heeft dat "iets" van alle Toyota bastaarden in zijn rijden, die je veroorzaakt, die je vechten tegen jezelf, te versnellen zonder dat de verbrandingsmotor en langzame regenererende ." Miguel G. Puente.

"Voordat het lage stroomverbruik, waardeer ik hoe mooi ze mijn uren hebben gedaan met hem. Het rijdt als een automatische ja, maar het is niet anderen alleen te voorzien van warmte motor en een verandering van deze soort is zo glad en stilte die heerst wanneer "elektrisch" te bewegen." Luis Miguel Vitoria.

Toyota Yaris Hybrid"Als je een auto nodig om te bewegen rond de stad zou dagelijks mijn kandidaat zijn. Voor mij, het is zeer comfortabel, en vriendelijke hybride aandrijving nodigt relaxed. Resultaat: vrede en consumptie costing geloven." Adolfo Randulfe.

"Schieten in de vroege ochtend, geen verkeer, een grote stad geeft aan het grootste deel van zijn deugden te maken. Het lijkt erop dat nodigt u uit om een ​​overzicht van de consumptie circuleert in een oase van rust." Juan Carlos González.

"Ecuador hem te vangen langs de uitdaging en zie de brandstof die overbleef was een verrassing ... zelfs de consumptie kon na mijn eerste keer rijden om te krijgen!" Raúl Roncero.

"Ik had de leiding van de laatste bocht, en na 20 uur non-stop 'was alles perfect. Ik blijf bij haar behendigheid en wat is niet waarneembaar voor de uitvoering van de interne verbrandingsmotor." Adrián Lois.

24 Hours Toyota Yaris Hybrid. Uw kerngegevens

- opnemen verbruik: 1 liter / uur

- Liter benzine verbruikt: 23,996 (binnen 24 uur)

- Km met een aanbetaling (24 uur): 673

- gemiddelde verbruik na 24 uur: 3,6 l / 100 km

Toyota Yaris Hybrid. Feitelijk verbruik gegevens van onze test

- Urban: 3,5 l / 100 km

- Highway 4,8 l / 100 km

- Gemiddeld: 4.3 l / 100 km

- In termen van de uitdaging: 3,6 l / 100 km