Renault Megane 205 pk TCE: een sportieve effectieve-test

Renault Megane GT test de Franse autoRenault Megane GT test de Franse autoRenault Megane GT test de Franse autoRenault Megane GT test de Franse auto

vrijlating TCE 205 CV Het is veruit de meest prestacional van 4e generatie Renault Megane sportwagen kleurstoffen en chassis getuned door Renault sport, maar het niet de bedoeling om de radicaliteit van het bereiken versies R.S. Auto is technisch zeer interessant, met zo opmerkelijk als het element 4Control integrale stuurinrichting, "launch control" en een functie voor meerdere sneden dual clutch -in remmen, laat de linker nok naar beneden om automatisch naar beneden gaan versnellingen. Dit is gekruid met de moderne aanpak van de nieuwe Renault Megane, maakt de GT in een van de meest geavanceerde modellen in zijn klasse. niet nodig Digitale controle doos die kan worden aangepast met diverse modellen en kleuren, sfeerverlichting matching en 5 rijmodussen het wijzigen van de respons van de motor en het gaspedaal, de hardheid van het managementsysteem prestaties 4Control, wetten van verandering en motorgeluid (het wordt verwerkt via de audio-apparatuur). Een gril.

Renault Megane GT 205 pk TCE: A R.S. junior?

de vier stuurwielen de Renault Megane GT TCE 205 pk verbeteren dynamische kwaliteiten, maar ook zij brengen speciale rijgevoel. Geen behoefte om te gaan tegen hoge tarieven van de merken Afronden van de achteras waarin wordt geaccentueerd door de stuurwielhoek wanneer herinneren veroorzaken een gecontroleerde dia. U kunt maximaal voelen tot ongeveer 80 km / h in de rijstand R.S., en tot 60 km / h op de rest. Het vereist een periode van aanpassing, omdat hun prestaties niet zo lineair als in de veelgeprezen Renault lagune met het systeem 4Control, maar als je eenmaal wennen aan en probeer niet om de 'overstuur' te corrigeren, zal de overgrote meerderheid van de auto's meer saai lijken vanwege de trage richtingen.

Renault Megane GT 205 pkBij hogere snelheden de achteras Renault Megane GT TCE 205 pk omkeert gedrag, namelijk de wielen in dezelfde richting roteren als de voorzijde te voorzien verandert stabieler en onmiddellijke lane. Bovendien is het systeem autonoom toekenning kleine correcties evenwicht en precisie, compenserende parasitaire bewegingen bruusk van onze kant, zijwind of oneffenheden van het asfalt. Tussen deze en de stilte van maart, het gevoel van het verzenden van snelheid is veel lager dan de echte. In ruil daarvoor (of eigenaardigheid, voor de minder purist), soms voel je je een beetje losgekoppeld van de weg, met een licht gevoel dat je drijven, vooral op de snelweg, kunt u een curve dual radio vlot tempo worden geconfronteerd, want er is het komt precies overeen met de beweging van het stuurwiel wat er werkelijk maakt de auto. De achterwielophanging enigszins tempert de reacties van de auto, transformatie van onze 'ruwe' orders op de stuurprecisie in Millimeter zachtheid alleen beschikbaar voor snelle berekeningen een computer met toegang tot meerdere data ESP, maar ten koste van het gevoel van de auto iets minder direct en het verliezen van een beetje van de directheid. Niet noodzakelijkerwijs een nadeel, omdat verweking beweging vertaalt zich in een een grotere stabiliteit, veiligheid en aplomb. En, als je wilt ... een endiablada stap snelheidscurve.

Renault Megane GT TCE 205 CV: volle doorlaat

In bergachtige delen het komt uit een ander facet van Renault Megane GT 205 pk TCE, het vertrouwen dat voorziet in gaan snel zonder duidelijke inspanning. Er zijn nauwelijks onderstuur, zelfs in volledige steun besluiten om de beurt te scherpen, omdat de integrale besturing verwijder de voorwielen te werken en je krijgt een goede vloeibaarheid, met heel weinig body roll en gevoel van lichtheid. Alleen wanneer dwingt de situatie bewust richting verhardt onnatuurlijk, de verslechtering van zijn aanraking, en intuïtief dat de grens van hechting is de volgende, waarna, indien er geen laag ritme, getrokken opent, maar zonder verlies van de progressiviteit. De achterwielophanging doet een geweldige job, en zelfs wanneer het proberen om de werkelijke slip van de achterste voet volantazo veroorzaken, de 4Control combinatie met ESP (Helaas, niet uitschakelbaar) om alles terug naar uw site te krijgen soepel mogelijk, ja, verliezen genoeg snelheid. Op het einde, om echt snel must nit gaan spelen om het momentum en de underpowered sport houden; en zeggen dat dit één auto met meer dan 200 pk Het betekent dat er veel achter het frame. Naast het ondersteunen extreem hoge ritmes, achteras richtsnoer versnelt voor de uitgang van hoeken zonder de auto te breken, hoewel in zeer krappe bochten de ESP waarschuwing geeft aan dat het systeem werkt op de achtergrond om alles onder controle te houden. In andere gevallen wordt aangetoond opdringerig voorkomen versnellen grondig, terwijl het stuurwiel is niet in hoofdzaak recht, iets dat de meest ervaren chauffeurs kunnen frustreren.

Het goede ding over deze Renault Megane GT TCE 205 pk is dat het geschikt voor dagelijks gebruik. De suspensie is stevig, maar niet ongemakkelijk; dit is verfijnd, soepel en stil, en zelfs de dual clutch Het gedraagt ​​zich in een zeer beschaafde manier in veeleisende situaties zoals het stadsverkeer of manoeuvreren, waar de achterste stuurinrichting verbetert de wendbaarheid. Tot slot, De apparatuur is zeer breed en beschikt over luxe details: als je de aanpak van de auto met smart-toets in zijn zak, licht de buitenkant instapverlichting, dagrijverlichting (voor en achter) en spiegels openen u welkom te heten. Erg verleidelijk.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Koop deze test met alle gegevens in het tijdschrift

Renault Megane, Opel Astra en Peugeot 308: vechten anti Diesel

Renault Megane vs Ford Focus, Peugeot 308, Opel Astra en de Seat Leon