Renault Koleos: grote familie probeerde de nieuwe SUV!

Renault Koleos: de nieuwe grote SUV, in foto'sRenault Koleos: de nieuwe grote SUV, in foto'sRenault Koleos: de nieuwe grote SUV, in foto'sRenault Koleos: de nieuwe grote SUV, in foto's

Na twee jaar onderbreking in de Europese markt, Renault Koleos terug. Ja, vergeet wat je tot nu toe over dit model weten. 15 centimeter lang (Totaal 4,67 meter), De 2e generatie Koleos komt hetzelfde juni markt en opnieuw ontworpen als grote SUV waarmee Renault voltooit een bereik onder heeft nu succesvol Captur en Kadjar. Naast goed moment om een ​​in te voeren bloeiende segment, zojuist de komst van zeer goede Peugeot 5008 en Skoda Kodiaq waarmee het zal concurreren ... maar op de weg Renault stoppen met het aanbieden van 7-zits versies hier in tegenstelling tot zijn concurrenten.

de nieuwe Koleos Het gedefinieerd als 5 zitplaatsen SUV zoek misschien wel beschermen twee andere modellen in de Renault Alliance / Nissan geboren van dezelfde modulaire architectuur CMF-C / D en 7 zitplaatsen optie: de Renault Espace en Nissan X-Trail. Met hen te delen basis, onderdelen, motoren, en vooral de eerste, te veel functies van het beeld. Net als bij een Talisman saloon die deel uitmaken van vandaag samen Espace en de Koleos, de nieuwe high-end auto's Renault. En hoog in dit geval in zijn geheel.

Als we kijken naar de vorige Koleos als de eerste conventionele SUV van Renault (hoewel sommigen beweren die eer ging naar de Scénic RX4) is ook een feit dat eerste generatie die niet af heeft genomen. Het kwam net zoals ze zijn geboren (en begon om kracht te nemen) de Nissan Qashqai en, even later, Ford Kuga, maar, hoewel ook gebaseerd op dat moment in de oude Nissan X-Trail (en in sommige markten als Renault Samsung QM5 op de markt gebracht) esthetiek werkte niet. We zien het elke dag: het kopen van de SUV is vooral esthetisch ... en er zijn om SUV te kijken. De eerste Koleos had geen invloed .... en nu, integendeel: het is sterk, krachtig, het opleggen.

Renault KoleosRenault Koleos: uw ruimte

Wat is het, en het is op te krijgen. Met dezelfde Skoda en Peugeot 5008 Kodiaq lengte, de nieuwe Renault Koleos is aan 3 cm langer en biedt een rijpositie dominator: 15 cm boven een Talisman. De sfeer wordt aangevuld met zeer goede zichtbaarheid, een vertrouwde interieur en met console type tablet van de nieuwste Renault, meer gimmicky dan effectief, maar met een spectaculaire R-Link multimediasysteem 2, met een scala aan connectiviteit en worden twee formaten beschikbaar: 7-inch Intens afwerking en superieure 8,7 inch voor Parijs Zen en Initiale niveaus. Ja, we missen het missen van de Multi-Sense systeem configuratie die de Espace en Talisman kijken, hoewel zijn sfeerverlichting ondersteunt modaliteiten.

Echter, wat uitsteekt snel Renault Koleos is de ruimte. Het is "slechts" een 5-zits, ja, maar welke plaatsen 5. Haar deuren veel en al binnen, Renault beweert te zijn SUV klas met de beste achterzijde bewoonbaarheid, in het bijzonder voor zijn been weg. Dit feit corroboraremos wanneer u kunt ons Technisch Centrum meten. In ieder geval niet nodig en er ruimte overblijft in alle dimensies, maar hoofdruimte achterin enigszins beperkt als de grote panoramadak rusten. Ook ontbreekt praktische oplossingen. Binnen vides zijn verspreid opslag tot 35 liter, en heeft een "Easy Break" systeem om achterbank 1/3 en 2/3 verminderen met een simpele beweging van de handgreep. We zien het elke dag: deze SUV's zijn alternatieven voor monovolumen geworden... en dat de Koleos niet wedden op drie afzonderlijke achterbank als het doet de Peugeot 5008 of een verschuifbare tweede rij zetels meeste van zijn concurrenten verschaffen. En met die overwinning stam.

Renault Koleos InteriorJa, want hoewel ook geweldig, de stam en is het geen record. De nieuwe Renault Koleos cubes 579 liter, ze al zijn. D.w.z. vatten tot 179 liter voorgaande Koleos (400 liter), maar iets weg van 650 liter met 5 plaatsen officieel kubussen Skoda Kodiaq en 702 liter in dezelfde omstandigheden 5008. Als we meten ook in onze Technical Center zullen we verdere conclusies te trekken. Maar wat betekent dit veronderstelde Koleos is een nieuwe elektrische poort en Ingenieuze valse vloer gelegen ter hoogte van het laadvlak, waarmee u altijd vlakke vloer als de achterste rij afneemt. In dat geval is de maximale capaciteit stijgt tot 1.795 liter.

Renault Koleos: hun motoren

En beginnen met het spelen van de nieuwe Renault Koleos. Terwijl andere markten verder over een benzine-uitvoeringen, naar Spanje deze SUV komt alleen in belangrijke Diesel. Bieden Opent bekend Renault 1.6 dCi 130 pk, exclusief op voorwielaandrijving en ook hier slechts 6-versnellingsbak: die markeert de toegang prijs. En boven het bereik van de kroon 2.0 dCi 175 pk, die kan worden gekoppeld aan Automatische omschakeling X-Tronic continu variabele versie 4x2 en 4x4, handmatige of 6 versnellingen AWD alleen. Hier, voordeel in het voordeel: de 5008 biedt geen ooit 4x4 variant.

Voor deze eerste test met de Renault Koleos 1.6 dCi gekozen voor de, dat zal zeker hoofden draaien een hogere omzet. Met een lichte zwakte in de eerste 500 ronden regime (zoals in alle Renault we getest), is het dan ja een meer dan correcte propeller, kunnen zorgen voor een goede prestatie dankzij de grote respons in de nabijheid van 2000 rpm en, vooral, om ervoor te zorgen altijd buitengewone efficiëntie. Het is gemakkelijk te rollen en een SUV van deze omvang in slechts 5 l / 100 km gemiddelde uitgaven computer, en we zien hier.

Renault Koleos 2017Renault Koleos: Gedrag

En ervan overtuigd dat zijn goed (en verwacht) mechanische respons, shift check dynamische capaciteit van de nieuwe Koleos. En hier een factor overheerst boven alles is het comfort. Hoewel de Espace een eenvoudige torsieas voor de achterwielophanging (een zeldzaamheid in dit segment), dit SUV zeer comfortabel, zacht en met goede isolatie loopwiel. Het is een goede familie die in de enkele kilometers konden we schieten, Hij heeft ons een goed gevoel en een zeer aangename en precieze besturing voelt goed.

Ja, we denken dat het is jammer dat, in tegenstelling tot de Espace of Talisman, deze Koleos omvat niet 4Control chassissysteem met 4-wheel steering, omdat het zeker goed zal zitten om beter te draaien, krijgen behendigheid en voelen zich minder opzichtig in hun stedelijke reizen. In ruil daarvoor, ja, de eerder genoemde kenmerken als versie vierwielaandrijving, gevormd door de laatste All Mode 4x4-i systeem Renault.

Het systeem, voortdurend toezicht, zorgt voor een controle door het stuurwiel, waar u kunt kiezen uit 3 standen: 2WD, dat premium voorwielaandrijving te verminderen; De automatische 4WD, die past automatisch zijn werking afhankelijk van de behoefte en kan een overeenkomst van 50% treinen bereiken; en 4WD Lock, fungeren als zuivere SUV minder dan 40 km / h, waardoor blok torque klieven tussen de twee assen.

met een bodemvrijheid tot 21 centimeter (die niet slecht), en TT niveaus aankondiging van een redelijke invalshoeken van 19 graden en uitgang 26, de Renault Koleos belooft ook grote veelzijdigheid rollen op wegen en in gebieden met lage grip. We hopen dat in de komende dagen te controleren. Het biedt ook diverse accessoires voor verbetering, zoals standaard kant bewakers en een pak van geïntegreerde treeplanken. ook optioneel opent een elektrische terugtrekbare haak.

Gereduceerde prijzen voor Spanje

met drie uitrustingsniveaus zoals we al hebben gezegd (Intens, Zen en zeer luxe Iniatile), de Koleos omvat een goede apparatuur waarbij al het bovenstaande kan oplopen tot ventilatie stoel en verwarmd (de laatste optie, zelfs op de achterbank), audiosystemen Bose, actieve noodremming af vanwege onbedoelde rijstrookverandering en blinde vlek herkenningssignalen of verbinding automatische kort / lang lichten, naast vele andere items.

Renault Koleos 1.6 dCi 130 Intens: 28.390 euro

Renault Koleos 1.6 dCi 130 Zen: 30.623 euro

Renault Koleos 2.0 dCi 175 4x4 Intens: 32.948 euro

Renault Koleos 2.0 dCi 175 4x4 Zen: 35.180 euro

Renault Koleos 2.0 dCi 175 X-Tronic Zen: 34.529 euro

Renault Koleos 2.0 dCi 175 4x4 X-Tronic Zen: 36.854 euro

Renault Koleos 2.0 dCi 175 4x4 X-Tronic Initiale Paris: 41.504 euro

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Kodiaq Skoda, Peugeot 5008 en de Renault Koleos

Dat is de Renault Koleos Initiale Paris

Zo was de voormalige Renault Koleos 1e generatie