Test: Honda CR-V 1.6 i-DTEC 160 pk 4WD, beschermde soorten

Test: Honda CR-V 1.6 i-DTEC 160 pk 4WD, beschermde soortenTest: Honda CR-V 1.6 i-DTEC 160 pk 4WD, beschermde soortenTest: Honda CR-V 1.6 i-DTEC 160 pk 4WD, beschermde soortenTest: Honda CR-V 1.6 i-DTEC 160 pk 4WD, beschermde soorten

de Honda CR-V is verleden, zoals blijkt uit de 7,2 miljoen stuks verkocht sinds 1997, toen de slipstream van Toyota en baanbrekende RAV-4 Hij werd geboren met een opvatting van pure all-rounder; Het is ook zeker aanwezig, want vandaag ondanks de renovatie houdt de "beschaafde" kwaliteiten van een nog steeds aanwezig en onveranderlijk 4e generatie die in première drie jaar geleden, het heeft hem in staat stelde om de hele wereld te leiden als een vitaal segment; maar bovenal, de Honda CR-V streeft te zijn vandaag en in de toekomst. Het toegenomen en verbeterde zijn rivalen vereisen dus, maar ook nieuwe milieuregels die niet laten up, noch een continue vooruitgang op elk gebied van auto-dwingen hen op te treden. Tijd en analyseren hoe ver het Japanse merk een combinatie van al die keren in de CR-V.

SUV van de eenentwintigste eeuw

Honda CR-V 1.6 160 CVHet maken van papier, pen en notities: downsizing, autonoom remmen, dubbele drukvulling, euro 6, anti-misbruik-systeem, actieve besturing, meerdere automatische toestellen, Mirror Link, wifi punten, intelligente cruise control ... Veel woorden die zeker gaan en je begint te spelen. Anders, vertrouwd te raken met hen, omdat de bombardementen is totaal. naast nieuwe agressievere LED-verlichting, bumpers, grills met meer aanwezigheid en kleurrijke nieuwe sets banden (die, natuurlijk, ziet er ook vandaag is deze Honda CR-V), elke verlenging brengt een groot deel van deze terminologie. Of, in het geval Honda all. Dus als wat je overtuigd van de CR-V was haar grote breedte, zijn er nu niets zal veranderen uw mening.

Het behoud van hetzelfde platform als dit Honda CR-V als familie SUV blijft uniekcombines de grootste achterruimte segment (Niet minder dan 82 cm afstand been 142 breed en 95 hoog) met de grootste trunk: 585 liters werkelijke capaciteit die ook minimaal belast mond altijd reservewiel en optionele elektrische poort. Suma ook deuren die bij 90 ° openen voor een uitstekende toegang, vlakke vloer 3 om tegemoet achter volwassenen te weinig auto's, veel ruimte en gegevens zo praktisch als opvullen van de knie in de console, neerklapbare achterbank hoofdsteunen of mechanisch inklapbare handgreep. Grote binnenmilieu Minivan, waar vandaag de dag voegt ook een nieuwe verstelbare armsteun en, bovenal, een nieuwe Honda Connect multimediasysteem met grote touch screen 7 inch. Alleen compatibel met Android, het is zeker niet van vandaag de meest geavanceerde functies en de interface van de markt, maar zal u toelaten om verbonden te blijven met uw mobiele telefoon en hebben meerdere toepassingen. Tijd, hoewel, om afleiding te vergeten: een rol met de nieuwe CR-V.

mechanische vooruitgang

Honda CR-V 1.6 160 CVDe technische innovaties zijn nu vooral twee: een automatische transmissie ZF 9-speed en begint om gewicht te krijgen in de markt, maar dat was niet beschikbaar in de eerste maand van marketing; en uitbundige nieuwe versie van de i-DTEC-motor 1.6, nu cop 160 pk en een twin turbo (De eerste toevoeging aan variabele geometrie), die hem unieke momenten gemaakt voor de markt tot Renault enkel rit zijn nieuwe 1.6 dCi ook biturbo in de onlangs vrijgegeven Espace. Een krachtige diesel die we kregen.

Met de verplichte missie vervang de grote 2.2 i-DTEC 150 vorige CV, Honda bet neerwaartse verplaatsing en NOx roetfilter de nieuwe wet Euro emissie 6. zonder daarom passen toevoegsels ureum, zo fijn, verfijnd en glad gevoel van deze nieuwe 1.6 i-DTEC biturbo dat begin, misschien kan het zelfs teleurstellen. De lage snelheid, zonder buitengewone, is zeer goed en slechts 1.500 toeren per minuut ... op te vullen waar zijn "kleine" variant van 120 pk begint te haperen: medium regime. Het is derhalve tussen 2500 en 3500 rpm (wanneer beide turbo samen waait) wanneer de CR-V biedt de beste stuwkracht die in combinatie met een 6-versnellingsbak met een zeer strakke ontwikkelingen (Honda schuwt lange relaties vandaag neemt u om te schieten op 120 km / h in een 6e plaats op minder dan 2000 rpm, hier bijna 2500 maken), genereert een set van groot genoegen. Maar het is beter dan de vorige?.

Want je kunt het glas half vol of half leeg, uw keuze te zien. Omdat waarheid is dat ondanks het aankondigen twin-turbo 1.6 i-DTEC deze tot 60 kg lichter en 50 procent verlaging van wrijvingsverliezen dan de vorige 2.2 i-DTEC, in de praktijk wordt niet uitgevoerd en verbruikt slechts 0,2 l / 100 km minder. Maar het is ook waar dat de eerdere reactie van 2,2 was al zeer goede kwaliteit en dat de nieuwe Euro 6-motoren verergeren "gestoken" performance (die hier niet). omdat alle data geanalyseerd geen rivaal in de omgeving van vandaag kracht en all-wheel drive besteedt minder dan 6,6 l / 100 km we hebben de Honda CR-V gecodeerd, hardlopen merkbaar slechts één CX-5, maar ook dubbele turbo verhogen zijn verplaatsing tot 2,2 liter.

Het belangrijkste is dat je nooit het gevoel in deze nieuwe Honda CR-V 1.6 i-DTEC 160 pk hiaten of gebrek aan macht. altijd geassocieerd met vierwielaandrijving, Nu dat je kunt alleen compenseren u financieel als je het nodig hebt, want als niet al Honda CR-V high 1.6 i-DTEC 120 pk en een enkele turbo, alleen in 4X2 versie, hoewel minder snel, presteert goed ... en besteedt 1,5 l / 100 km minder voor hun 160 kg minder gewicht ook. Het is mijn advies.

Vooruitgang in het gedrag

Honda CR-VEn, tenzij u door gebieden waar sneeuw en water is altijd extra beveiliging, als je all-wheel drive voor een antwoord off road, Ook ziet er beter uit de andere kant op. Noch de viskeuze centraal differentieel met elektronische besturing en een enkele pomp hydraulische druk van de Honda CR-V is de meest effectieve markt (ondanks de aankondiging van meer vooruit, in weinig grip voel me nog steeds enige vertraging heeft geleid in de voorkant) noch de afmetingen zijn de beste: in feite, 160 centimeter hoofdruimte zijn kleiner nog dan die van een Nissan Juke, riskeren hit op stoepranden.

Wat de Honda CR-V om te veranderen is altijd al een asfalt uitzonderlijk antwoord, nu verder verbeterd om te voorzien gevoelens van grote salon. Met wegen nu breder en 15 rubberen afdichtingen met dubbele dikte wiel met grote rijcomfort, zowel als isolatie mm loopvlak. Hier ja, de hoogte van de Mazda CX-5 en zelfs voelen vandaag als de meest evenwichtige segment opschorting van de verplichting, want als het was iets veel minder wendbaar en instant dat de Mazda en de eigen, zelfs dat VW Tiguan of Ford Kuga, Honda vandaag vrijwel lima verschillen. Met de nieuwe caps en de voorvork en verschillende geometrieën van de armen, voel je je nu Honda CR-V directer en sneller, maar zoals filtering, nobel reacties en veilig als altijd. Veel is ook over het verbeteren van wendbaarheid in die ene richting en boven zijn aanraking, voegt nu een overbrengingsverhouding 8 procent lager: 3,1 omwentelingen van het wiel gaat 2,5, draaien aanzienlijk betere stad, waar hij ook overtuigt met een goede zichtbaarheid.

Progress geleverd

Dus, zoals we zei op het moment, de Honda CR-V nog steeds een SUV operationele 24 uur. Daarom blijft intact de deugden die groot hebben gemaakt, op technologie gebaseerde en kleine aanpassingen die nodig zijn aan te passen aan de tijden, volgt u stap verloopt voorspoedig. Want afgezien van de verpakking aanwezigen met de naam Honda Sensing je bijna te vervoeren naar de toekomst (1800 € Kortom frontale botsing waarschuwing en blind, cross-verkeer alert en rijstrook te wisselen signaal herkenning en intelligente adaptieve cruise control) Vandaag is er een grote apparatuur volledig toe te voegen serial Honda genoemde verbinding multimediasysteem, meer camera's, actieve rem standaardstadsbussen tot 32 km / h, cruisecontrol en bandenspanning, licht en regen sensor of dual zone klimaatregeling.

Dus wees niet ongerust door € 37.000 van deze afwerking Executive ultra uitgerust. voor een 32.000 hebben al een Honda CR-V Elegance ... zeer compleet en zeer weinig duurder dan een Mazda CX-5 Mitsubishi Outlander of gelijkwaardig. en vervolgens verlaagd tot 28.000 € en u hebt genoemd deze grote Honda CR-V 1.6 i-DTEC 120 pk 4x2. U mag niet meer nodig. Nog een tip.