Seat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1.0 TSI met wat je het meest interesseert?

Seat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1.0 TSI tegenSeat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1.0 TSI tegenSeat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1.0 TSI tegenSeat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1.0 TSI tegen

Deze vergelijking tussen twee van de meest populaire en aantrekkelijke Seat Ibiza is geen moment langer. Hij werd niet geboren in de luwte van de debatten over de vraag of de diesel is het raadzaam om al dan niet in de steden, of het gerechtvaardigd is dat twee van elke drie verkochte auto's hebben dit mechanisme of dat in de richting van een lagere kostprijs van het gebruik ervan moet driveability te verliezen en te weerstaan ​​meer trillingen. Als we van plan aan het licht turbo benzinemotoren en kleine verplaatsing als zetten Volkswagen TSI kan een revolutie in de automotive wereld als een paar jaar geleden deed de TDI. Hun argumenten worden gegeven door het combineren van de goede werking en het vermogen om lap up klassieke benzinemotoren en gasrespons die weinig tot een turbodiesel dankzij turbo boost benijden heeft, hoewel een hogere consumptie van duurdere brandstof, mag haar beroep te conditioneren.

Om te bepalen welke beter is, hebben we de twee meest moderne motoren genomen stoel Ibiza, stedelijke best verkopende in 2015 in ons land. Beide hebben drie cilinders, directe injectie, turbo en de twee varianten meeste rightsizing vervangen. Dit is de Seat Ibiza 1.4 TDI in de versie van 90 CV (450 goedkoper dan de 105 pk euro) en Seat Ibiza 1.0 TSI 110 pk, dat wordt 450 euro duurder dan de versie van 95 pk en handgeschakelde transmissie, over de positie van zowel de kanshebbers om de prijs verschillen tussen hen te verminderen.

Seat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1.0 TSI tegenSeat Ibiza 3 en 5 deuren, vergelijkbare, maar niet beide

Hoewel kwesties zoals leefbaarheid, bereikbaarheid of het vermogen van uw kofferbak hebben vandaag een secundair belang, dient te worden opgemerkt hoe de Seat Ibiza Het is in het midden van zijn categorie qua interne breedte of beenruimte en verbeterde verticale ruimte. De finishing touch dat het een stam met 350 liter inhoud gecontroleerd zet, is niet alleen het beste van een stedelijk maar leidt tot een aantal compact. Interessant is dat deze lichamen van drie en vijf deuren nauwelijks onderscheiden verschillen bewoonbaarheid hoofdruimte achterin.

Zij hebben meer te maken met de gedrag met de leefbaarheid. Kom naar de mechanische, de prestaties en het plezier van het gebruik die kunnen aanbieden zijn te beoordelen. Dus, vanaf stationair toerental en totdat de loopsnelheid maakt windgeruis verdrinkt de motor het gelijkstellen van de situatie, Seat Ibiza TSI Het is rustig en verfijnd, vooral in koude, waarbij niet waarnemen scherpte de turbodiesel de Seat Ibiza TDI. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn automatisch mechanisme stoppen en starten is zachter en heeft minder de neiging om de auto te schakelen kraam bij een laag toerental van de motor, dus het zal meer overall rijeigenschappen te bieden, met name in de stad.

Echter, het soort gebruik dat zal worden gemaakt van een significante variatie in consumptie en het vergroten van een verschil in een variabele brandstofkosten, die in ieder geval het voordeel van de Seat Ibiza TDI. Zo is de testritten technisch centrum is gegaan van iets meer dan 0,3 l / 100 km snelweg naar meer dan 1,3 in de stedelijke route voor een gemiddeld verschil van 0,75 dan de huidige prijs van elke brandstof zou betalen alleen overtroffen 196.000 km. Dat cijfer, op zichzelf kon deze vergelijking samen te vatten, maar er is nog persoonlijke verschillen die leiden tot het succes van de Seat Ibiza TSI ondersteunen.

Seat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1.0 TSI tegenDe dynamiek van de Seat Ibiza

Toch is de Seat Ibiza 1.4 TDI imponeert door de verbruik die in staat is om te komen, vooral in de stad, hoewel zijn het koppel bij lage toerentallen niet het erg leuk te maken. Uw handgeschakelde versnellingsbak is vijf versnellingen en heeft een heel wegligging, met meer kracht van 1.750 rpm en 3000 die in de praktijk dient om de langstlopende langer zonder houden hun toevlucht nemen om te veranderen om de snelheid te fotograferen behouden .

Ondertussen, in de stoel Ibiza 1.0 TSI we zullen moeten meer verandering te gebruiken omdat het hebben van een relatie en een bijna identieke uiteindelijke ontwikkeling, hebben we een strakkere besturende verhouding, wat kan ons in staat stellen om de motor in zijn goede omgeving gemakkelijker te houden om naar de schakelaar met enige vaardigheid te behandelen. Als we nog een paar pk's toe te voegen, is het sneller zowel een maximale acceleratie en het aanbieden van meer gemak te eindigen inhalen zonder verschuiven zolang er geen circulemos in de zesde versnelling.

maar de Seat Ibiza 1.0 TSI is een kleinere en lichtere motor, opladen minder gewicht op de vooras en zal minder onderstuur minder dan TDI -waarbij de smoorklep in een bocht te moduleren kan het pad veranderen terwijl constant stuuruitslag maken: meer gas zou de weg geopend, iets minder lead de neus in de gebogen. neutraler en meer kans op rijdynamiek die het mogelijk maakt het frame zal genieten.

Seat Ibiza 1.4 TDI Seat Ibiza 1.0 TSI tegenSeat Ibiza wint de TSI

Maar blijkbaar, lijkt het duidelijk dat, zonder afbreuk te doen aan de Seat Ibiza TDI, dit is geen optie zo evenwichtig Seat Ibiza TSI tenzij we zijn van die mensen lopen duizend of meer kilometer per week, met een oplage van enkele honderden kilometers. Onder deze omstandigheden zijn we niet alleen te profiteren van de grote economie van de diesel, maar we zullen ook het werk verlaten om hun geavanceerde zuivering van uitlaatgassen in de beste omstandigheden, omdat ze kan werken op het optimale temperatuur, wat bijdraagt ​​aan de levensduur.

Echter, als de onze zijn korte reizen, voor minder dan 100 km per en we maken lange tochten slechts af en toe beter kiezen voor de Seat Ibiza TSI, Zo veel als het doet pijn om te gaan door de pomp vaker. 1.000 euro gegeven voor vele liter benzine.

U kunt ook geïnteresseerd

- Seat Ibiza, video analyseren hoe binnen

- Test Seat Ibiza Cupra 2016 Seat Ibiza de meest geavanceerde en sportief