Test: Mercedes GLA 220 CDI 4MATIC, de beste klasse A

Test: Mercedes GLA 220 CDI 4MATICTest: Mercedes GLA 220 CDI 4MATICTest: Mercedes GLA 220 CDI 4MATICTest: Mercedes GLA 220 CDI 4MATIC

Naast, Q3 of Audi en BMW X1, respectievelijk, zal nemen "een kop": 159 en 154 cm boven de grond in vergelijking met 149 cm van GLA, zo op het eerste, kunt u zich voorstellen wat de eerste kenmerk van deze nieuwe SUV van Mercedes. Het is zelfs lager dan sommige andere compacte gebruik, zoals de Citroen C4 of Opel Astra. misschien het is geen bepalende factor voor een SUV echt, maar om dat te voorkomen, omdat het echt kost om de GLA assimileren als een voertuig met een aantal specialisatie op het gebied, en niet alleen vanwege de lage daklijn, maar ook de hoogte van het grondlichaam -er optionele suspensie de 4MATIC versies flexibeler Aanpassingen, kan montage met 30 mm hoogte, ook.

Maar kijk naar beneden rollen het veld, waar uw gezond verstand vertelt je dat je kunt invoeren, en u zult paradijs. SUV label, demping is een waar geschenk niet meer op brede en makkelijke pistes, maar ook op de verharde wegen tempo circuleren "invallen"Absorberen hobbels, kuilen en scheuren met een stijve chassis ongewoon in veel andere auto's die niet zou aarzelen om u in de laatste SUV te zetten. brute kwaliteit, demping en filteren. Overbrengen naar de echte wereld nu, de strenge stedelijke asfaltweg of waar u bent gebonden om te leven met deze exclusieve GLA, Ook het toevoegen van de mogelijkheid van een zeer efficiënte vierwielaandrijving -leverbaar in alle mogelijke uitvoeringen, niet zoals in de klasse A- en het resultaat kan ... de beste klasse A zijn

Mercedes GLA 220 CDI

Roll lijkt enigszins compactere verpakking die afgeleid zijn. Hoewel ik denk dat Mercedes heeft een kans om de GLA in het omzetten gemist "compact" perfect, omdat in deze transformatie ook het lijkt te zijn vervaagd -niet enkele mechanische verfijning moeten in elk hebben, maar ook veel van de rede dynamisch gedrag. In het eerste geval moeten we toevlucht nemen tot gevoelens, bepaalde maatregelen zoals geluid, en nog veel, veel gedachtewisseling. Het is al de meest onderschatte auto in het schrijven aspect, maar het is waar dat historisch gezien deze motor niet te veel zetten van uw kant. Meer ruis dan wenselijk, maar ook mechanische en aerodynamische rolling dat ze niet aan de cirkel die het welzijn van bestuur niet verdient de GLA voor verpakking, interieur en de kwaliteit van de materialen te sluiten.

En zelfs in de verandering, waarschijnlijk dringende noodzaak om een ​​verband tussen zachtere versnelling te vinden, ik voel me enige vertraging heeft geleid en mechanische langzamer dan ik herinner me in andere klasse A, maar met behoud van het gebruiksgemak en is een rechtstreekse deelnemer aan het werkelijk verrichten van auto. Want nogmaals, schijn bedriegt en hoewel wat zeker is, is dat de meter zelf bevestigt ruis waarden hoger dan -4 dB concurrentie in plaats van, bijvoorbeeld, de Audi Q3 equivalent, onze Technical Center bevestigt ook acceleratie en bliksemsnelle herstelvermogen, veel beter dan kunt u zich aan boord.

In gedrag ga je gang, dat sportiviteit voorzien van klasse A geeft manier om schijnbaar groter en zwaarder dan het uit te voeren in werkelijkheid is, terwijl het in feite het minst weegt zijn soort auto: bijna 1.900 kilo moves een Evoque met 150 pk en AWD, niet minder dan 230 kg meer dan GLA

Mercedes GLA 220 CDI

Onderstuur ster

True, hebben we het over zeer hoge niveaus van eisen, net zoals wij hebben hun collega's, waar het toerisme SUV die echt gedragen en gewoon te offeren, in plaats van efficiency, het gemak achter het stuur bereikt. In de GLA, de voorkant is dat hij duidelijk zal verlaten wat de grenzen van de auto zijn, hetzij omdat de Het management heeft een extra mate van filtering een klasse A, hetzij door overmatige understeer die niet noodzakelijkerwijs gepaard gaat bepaald drijven. Voeg al deze verdeling van het gewicht op de vooras ondersteunt meer dan 60 procent van de totale kilo, en het resultaat is om te gaan rijden gevoel de voorste trein is altijd actief "terug", Dwingt je om te veranderen referenties remmen, draaien en natuurlijke versnelling in elke auto. Beter hoe meer het je lukt om door te gaan en te definiëren deze drie fasen en, voor zover mogelijk, altijd een gematigde versnelling vanaf het moment dat je begint aan de beurt insinueren, want als je het tegenovergestelde te doen en je loopt in de bocht op volle retentie, zul je iets voelen "geduwd" buitenwaartse curve.

Niet worden gealarmeerd, kan het een wat meer beschrijvende manier om te zeggen dat de GLA is niet dynamisch of vraagt ​​om een ​​fijner en anticiperend rijden een Audi Q3, een goede referentie voor effectiviteit in deze categorie, maar de GLA is helemaal niet een onveilige auto, omdat door de actieve en passieve tevredenheid dekt uw zwaarden. By the way, ik in mijn aantekeningen presentatie houden hoe variabel de grip afhankelijk van het merk van de band zet zou kunnen zijn, dus als je gaat om het te kopen adviseer ik het vermijden van Yokohama CDrive 2, die ons een aantal andere quebradero van gaven hoofd toen we roll met hen op het water.

mechanische release. Ik bedoel niet om hun zeven versnellingen ontwikkelingen zullen locomotief, die niet precies het geval te verstrekken, maar door zijn hoge capaciteit en sterkte bij lage en middelhoge toerentallen, de GLA moves en houdt veel goeds de laatste twee relaties zelfs onder ongunstige omstandigheden, hetzij geladen of plotten. Hoewel er veel efficiëntie in de motor zelf, die is blijkt het huis in andere grotere modellen kan zijn minder dan 6 liter gemiddeld in real rondleidingen door de stad en de snelweg de theorie Mercedes bevestigen: op een dag alle SUV zal goed zijn , lichter, onder- en aërodynamische omdat de bestemming niet die tevens de hoogst mogelijke efficiëntie.

Mercedes GLA 220 CDI

Volume versus ruimte

2.000 euro premie ten opzichte van de compacte waarvan het afkomstig is niet van plan om u aan vrije tijd en gezinstaken garantie te combineren, want het is Klasse B zelf beter als je niet wilt dat het merk te verlaten BMW X1 of als u wilt niet opgeven van de SUV-formaat bijna 400 liter kofferruimte. Maar binnen spin centimeter hoog en af ​​en toe een -a liter kofferbak volume kust -Voor 13 centimeter lang dat de GLA is misschien wat Mercedes heeft geprobeerd: om het beste alternatief voor klasse A. zijn

Versnelling: Het ziet er niet leuk als je weg bent, maar de cijfers maken duidelijk dat de GLA is niet precies traag.

CHANGE: Meer slipkoppelingen en langzamer dan normaal in vergelijking met andere modellen van het huis met behulp van deze verandering.

Remmen: Er is weinig lichaam instorten en dus de achteras biedt ook grote vertraging. Prachtige cijfers.

Verbruik: Mercedes houdt zijn mouw, want het maakt hun auto doorbrengen zeer weinig zelfs met deze "groot" cilinderinhoud en vermogen.

inhalen: De verandering zelf en de overvloedige koppel snel op te lossen deze oefeningen, maar zoals acceleratie, schijnbare gebrek aan punch.

GEWICHT en de bezetting met minder "vel" soortgelijke bijzonder hoog, niet ophopen GLA kilo tevergeefs. 6 cm hoger dan A, maar zonder grote vernieuwingen qua binnenafmetingen.

KRACHT EN KOPPEL. Veel verplaatsing, kracht en elasticiteit, maar weinig capaciteit opgerekt. Zeer verfijnde auto, maar niet de motor.

LOUDNESS Het is waarschijnlijk waar de meeste zwakke punten van dit blok turbodiesel manifest.

BOOT 45 liter extra koffer betrekking tot compacte hij afgeleid, maar nog steeds klein als je een functioneel alternatief voor conventionele compact willen.