Test: Suzuki Vitara 1.6 DDIS 4WD SUV goede familie

Test: Suzuki Vitara 1.6 DDIS 4WD SUV goede familieTest: Suzuki Vitara 1.6 DDIS 4WD SUV goede familieTest: Suzuki Vitara 1.6 DDIS 4WD SUV goede familieTest: Suzuki Vitara 1.6 DDIS 4WD SUV goede familie

Na een segment gedomineerd al jaren in de lift, Suzuki Vitara de herboren met een filosofie aangepast aan de nieuwe tijden. Met een gerichte aanpak wegprioriteit gebruik, maar nog volledig terzijde hun avontuurlijke kant, Dit all-wheel drive versie biedt meer content dan ooit en gekruid met een aantal attracties die niet al zijn rivalen kan bogen, hoewel de concurrentie in dit segment en meer dan elders, is te vermenigvuldigen met de minuut.

Doe de deur open onmogelijk om niet naar de merken kleurrijke inzetstukken Onze unit, afgestemd op de carrosseriekleur opvallende passen. Pedalen, versnellingspookknop, dashboard, omheining beluchters, stuur ... geen detail is niet gekleurd, die voorziet in sommige originaliteit een nogal eenvoudig interieur. In dit superieure afwerking, de deuren hebben een gedeeltelijk lederen bekleding terug, net als stoelbekleding gemengd. Bovendien overheersen harde onverwoestbare uitstraling en kindveilige plastic.

Suzuki Vitaranog steeds met smart-toets in uw zak, drukt u op de startknop om een ​​helder geluid te demonstreren diesel, veel meer waarneembaar van buiten de auto of met het raam naar beneden. Hoewel sommige trillingen zonden onder het optimum draaimoment gebied, ongeveer 1600 windingen, uw antwoord is mooi en vastberadenheid om te versnellen, waaraan zij toegevoegd dat alle bedieningselementen raken is zeer volbracht. Alleen de veranderingen nog steeds een herinnering aan het terrein en soms wat harde koud zijn, maar je krijgt bijna onmiddellijk gebruikt worden. Beheer bijdraagt ​​tot de taak van het begrijpen van het toerisme, snel en nauwkeurig, als rijden positie. Deze laatste, hoewel geen probleem in ons geval stellen, kan worden beïnvloed door de aanpassing van de rugleuning, die niet per wiel maar hendel, en niet helemaal correct, evenals het gebrek aan lendensteunregeling, wat heel gebruikelijk in dit segment.

gedrag

Maar het beste moet nog komen, want als er iets is dat onze Suzuki Vitara gemarkeerd met opmerking is geweest in termen van gedrag. Suspensie bepaalde stevigheid geeft aan dat een model ontwikkeld voor recreatieve weg onverharde titels toont eigenlijk goede vaardigheden en dat blijkt zeer sterk in ruw terrein, hoewel de geteste eenheid had een unieke vibratie -de "krekel" we hebben enkele kilometers pistas- op het gebied van het dashboard gehoord. Patching is de kwaliteit en de auto kan er alle vertrouwen in kleine complicaties die zich kunnen voordoen te overwinnen, met dien verstande dat Het is een SUV, met de beperkingen afwezigheid van reducerende en differentieelsloten. All-wheel drive doet zijn werk goed en het heeft een selector die ons in staat stelt te kiezen tussen verschillende Echter, Auto, Sport en Snow. De eerste prioriteit de distributie naar de voorwielen, maar verlegt torque naar de achterwielen zonder verlies van motorische vaardigheden. In Sport, de gasrespons sterker, maar ook een deel van een eerste 20% op de achteras, verhoogde reactiviteit en het induceren rotatie zeer weinig bij acceleratie. Sneeuw, die is ook de ideale manier om te reizen door het land met modder, probeert u een vermogen van 50% op elke as te handhaven, maar de deal blijft variabele voor de reacties van de auto zijn altijd betaalbaar, in feite, als je versnellen zonder genade in de bocht nog onderstuur dan in de Sport-stand, maar het is meer indringende bij de ingang van de curve als we naderen te snel. Tot slot, Lock heeft een functie die bij lage snelheden in Sneeuw modus kan worden gebruikt, en het handhaven van een vaste verdeling 50/50. Het is de enige manier waarop u kunt aansluiten van de Descent Control. Niet slecht voor een SUV zijn grootte, waarbij de inhoud gewicht, korte wielbasis en korte overhangen zijn waardevol wapens voor een ervaren bestuurder.

Suzuki VitaraWeg ook komen om de voordelen van all-wheel drive systeem licht en een frame dat heeft bewezen een sterk punt van het model. Genoemde vastheid van suspensies zonder het bereiken ongemakkelijk, helpt bevatten traagheden en bereiken ondersteunt snel genoeg bij de registratie van de auto in de hoeken, zodat Het straalt vertrouwen. De relatieve lichtheid zoekt zeer goede wendbaarheid, maar nauwelijks het zal komen in de problemen te komen, zoals altijd reageert edel en goed controleerbaar onverwachte, zelfs op gladde wegen. Juist om deze reden, geeft toe dat hij zonder twijfel een zeer dynamisch rijden, zoals de grip limiet is zeer hoog, vergeeft ook niet mag rijden fout dankzij effectieve elektronische hulpmiddelen en ze doen erg goed team met all-wheel drive, zonder al te opdringerig. Op hetzelfde moment, is het interessant de extra veiligheidsuitrusting incorporeren, die de include botswaarschuwing met automatische remmen, of een mogelijk effect op een auto remmen plotseling verminderen of volledig te vermijden.

Een ander element wordt op prijs gesteld dat koplampen bevatten LED-technologie voor dimlicht, aangevuld met halogeen lange traditionele type. Het zicht is goed, ook vanwege de hoogte, de grootte van de spiegels en de brede glazen gebied dat het model waarvan de pijlers geen afbreuk doen aan veel visie biedt. Als we een zeer compacte afmetingen en een draaicirkel van 10,4 meter, krijgen we een zeer wendbaar auto Het verdedigt goed in stedelijke gebieden en zelfs in krappe ruimtes. Kortom, het is een model met vele mogelijkheden die de deugden zal versturen als je het gebruikt. En als je vervelen, dan kunt u altijd praten met de spraakherkenningssysteem.