2016 Ford Focus RS, krachtiger en radicaler dan ooit

De Ford Focus RS 2016 getestDe Ford Focus RS 2016 getestDe Ford Focus RS 2016 getestDe Ford Focus RS 2016 getest

Ze zijn een dozijn nieuwe doorwaadbare plaats high performance merk ter beschikking stelt aan zijn klanten hier voor de volgende drie jaar. Dit proces van "deportivizar 'range begint met de cHOUDER de Ford Focus RS, de derde van zijn naam, maar de 30-model van het merk met de kenmerkende (Rallye Sport, betekenis) die verwijst naar de meest geavanceerde en moedig.

de Ford Focus RS is veel krachtiger zijn twee voorgangers. Terwijl de eerste generatie Ford Focus RS, van 2002, verkrijgbaar vier cilinders 2,0 liter en 215 CV iets minder dan de 250 pk met die vandaag de dag rekening houden met een "Simple" Ford Focus ST en de volgende, in 2009, en met de sprong naar de vijf-cilinder, 305 pk pochte een 2,5, die zijn reis in de markt doet met begint 350 pk. Het is zulk een macht die de meest bijzondere bereikte Ford Focus RS500 op basis van de vorige generatie die pentacilíndrico, zij het met verschillende luchtfilters, intercooler, uitlaatleidingen, brandstofpomp en tenslotte specifiek elektronisch beheer; Ook met een turbo variëren van de bedrijfsdruk zeer licht.

Ver weg van het delen van de 2.5 met dat, de nieuwe 2016 Ford Focus RS Pak een van haar nieuwste motoren aan het orgel bank industriële groep te bereiken: 2.3 Ecoboost die verantwoordelijk zijn merk is geweest, in ieder geval voor Spanje, de Ford Mustang, hoewel versie van 310 pk. US Het is onder de motorkap in Lincoln MKC en Ford Explorer. Het is een vier-cilinder, directe injectie, variabele kleptiming en turbo dubbele ingang.

2016 Ford Focus RS-testFord Focus RS, zijn rivalen

met 350 pk Deze motor, verkregen na modificaties turbo intercooler, naast een herontwerp van inlaat en uitlaat, de nieuwe Ford Focus RS 2016 Het gemeten met auto's zoals de BMW M135i, Mercedes A45 AMG, Audi RS3 Sporback en Honda Civic Type R. allemaal gemeen hebben een vermogen groter is dan de 300 pk, grens die de Volkswagen Golf R.

Bijgevolg is de De nieuwe Ford Focus RS ook echt het loopt veel. Zijn prestaties is veel meer dan snel naar een compacte toerisme omdat af van 5 seconden versnellen van 0 tot 100 km / h Het is niet iets dat binnen het bereik van een groot aantal auto's op de markt, ongeacht compact of niet: A Porsche 911 Carrera, een niet verdacht van sportieve auto accelereert op dezelfde wijze als Ford Focus RS. Geloof me als ik u vertellen dat, wanneer de harde versnellen, terug naar hun sportzetels letterlijk zit vast voor een paar seconden. Overigens is er een optionele die blijven, zoals ze eerder deed, het merk Recaro. Standaard stoelen voelen steviger dan in andere sporten, grote en zeer goede zijdelingse steun auto's. Auto ideaal om te wandelen en kan veel laterale versnelling als deze bieden Ford Focus RS.

Ford Focus RS, een geheime technologie

Van het krediet voor dat versnelt als het doet is de motor van zijn all-wheel drive (ja, voor de eerste keer Ford Focus RS je hebt vierwielaandrijving) En, natuurlijk, heeft ook wat zet zijn Launch Control gescheurd Controle: Selecteer gewoon de modus op het menu, zet eerste stap op het gaspedaal en de koppeling te bereiken vrij te geven, ongeacht de toestand van het wegdek, de maximale versnelling mogelijk. Om te veranderen op het juiste moment voorafgaand aan de levering (doos is altijd een handgeschakelde zestraps accurate en snelle bediening, maar te lange afstanden), een lichte vertelt de bestuurder Ford Focus RS dat is het naderen van de 5.900 ronden, knippert als het 6800 tpm. De injectie cut is ongeveer 300 ronden later is dan de versie van deze zelfde motor die de Ford Mustang gebruikt.

deze motor Het is zeer elastisch, met zeer sterk van lage toerentallen, zelfs met een overboost (een tijdelijke verhoging van de turbodruk) voor ongeveer 15 seconden, volgens Ford, die bijna 10 procent van de ook al is het op volle toeren verhoogt.

2016 Ford Focus RS-testZowel duwen en over vele ronden, waardoor niet alleen de levering, versnelling en herstel, maar ook rijplezier: de Ford Focus RS kan niet alleen extreem snel op bergwegen, snelwegen of zelfs in het circuit zijn, kan het ook prettig om te rijden in de stad te krijgen. De meest beperkende aspect in dit scenario zijn uw Reumatische laag profiel (235/35 R19), een boot systeem en de motor automatisch stoppen met Auto Start Stop in langdurige onderbrekingen die niet altijd werkt zoals het hoort, en vooral, hoe weinig tour, die manoeuvreren maakt is niet eenvoudig.

Ford Focus RS, met Michelin bondgenoot

Deze, op de lichtmetalen velgen 19 " specifieke RS zijn Michelin Pilot Super Sport Series, geschikt voor dagelijks; hoewel zij desgewenst kunnen worden vervangen door een identieke afmetingen maar sportieve kenmerken: Michelin Pilot Sport Cup 2.

de standaard banden en zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de uitstekende dynamisch gedrag, zeer droog grip (dat is hoe we tijdens onze test asfalt) en zeer goede respons. een ophanging (Niet minder dan een derde stijver dan de Ford Focus ST) Dit bevordert de goede loopvlak in alle omstandigheden een redelijke rijeigenschappen en vierwielaandrijving Ford Prestatie met dynamische torque klieven ze zijn ook medeverantwoordelijk voor de uitstekende start op asfalt Ford Focus RS.

Alleen verdient aparte all-wheel drive ruimte. Dit systeem op basis van een lamellenkoppeling verbinden van de twee assen, waardoor aanpassing aan de mogelijkheden van de overdracht vermogen naar de bodem van elke, ook de mogelijkheid om de torsie tussen de twee achterwielen, wat vooral waardevol bochten passen. Hij komt om te werken als een stabiliteitscontrole, maar dan omgekeerd: in plaats van te grijpen op de remmen van een wiel, wat het doet is zorgen voor meer koppel naar het tegendeel, waardoor het risico dat de auto lange weg te openen.

Zijn prestaties kunnen onopgemerkt blijven voor de bestuurder, maar wanneer Knijpen engine 2.3 in overstag gebieden is dat er zelfs geen hint van verlies van motorische vaardigheden, het heeft een achteras die actief handelingen besturen en dus de bochten is erg snel.

Technische bijzonderheden in overvloed voor deze zeer speciale versie van de Ford Focus RS en onder hen zijn zij die verband houden met de werking van de stabiliteitscontrole. Ze vertellen ons dat hun set-up een van de aspecten is geweest waarin de technische high performance-afdeling -Ford Prestatie- ze hebben meer moeite geïnvesteerd. Het resultaat is de mogelijkheid om te tellen voor hem verschillende rijprogramma's, waarmee u verder wilt aanpassen als de motor, stuurinrichting, schokdempers of uitlaatgeluid werk. Natuurlijk ook de vierwielaandrijving, dit element te roteren om veel van differentiatie Ford Focus RS over een van zijn rivalen.

2016 Ford Focus RS-testFord Focus RS, nu met verschillende rijmodi

Samen met de Modes Normal, Sport en Track, Figuur extra een staat ongebruikelijk. In feite, herinneren we ons dat er geen andere auto iets dergelijks op te nemen drift Mode. Dit helpt de bestuurder gecontroleerd overstuur te maken. Ford uiteraard praten die is ontworpen voor alleen circuits ...

Het idee is om de achterwielen te krijgen Ford Focus RS werken ongehinderd elektronica na het indrukken van de knop naast de versnellingspook, maar Ford dringt erop aan dat veel over het krijgen van "gecontroleerde skids".

Ford Focus RS, prijs

de Ford Focus RS Het verkocht 40.260 euro, een prijs die zeer concurrerend. altijd lichaam vijfdeurs (Bovenstaande Ford Focus RS waren altijd driedeurs), in zijn standaarduitrusting niet alleen de Recaro zetels deel lederen bekleding exclusieve lichtmetalen velgen 19", maar ook de koplampen adaptieve bi-xenon, (optioneel er zijn microfiber inbegrepen) het SYNC-systeem 2 met de audio-systeem, browser of mobiele airco, enz. controle

U kunt ook geïnteresseerd

- AMG 4 Matic A45, bewijs: sports bloeden

- Audi RS3 Sportback test, concentreren van sportiviteit

- Vergelijking: BMW M235i vs Volkswagen Golf R