Seat Ibiza 1.0 TSI / 115: Test en meting bij verkoop

Test: Seat Ibiza 1.0 TSI 110 pk EcoTest: Seat Ibiza 1.0 TSI 110 pk EcoTest: Seat Ibiza 1.0 TSI 110 pk EcoTest: Seat Ibiza 1.0 TSI 110 pk Eco

de laatste generatie Seat Ibiza, de de verkoop van Spaans bij uitstek, Debuten MQB platform markt Nieuwe Volkswagen Group A0, dus het is een compleet nieuwe auto en nog veel meer ontwikkeld dan zijn voorganger. Toch is direct herkenbaar als een Ibiza als het houdt een verhoudingen vergelijkbare afmetingen, samen met bepaalde identiteit in een ontwerp dat, terwijl continuo beroerte ongewijzigd laat.

Ribs, grill, koplampen ... aannemen Nu Seat Ibiza meer dan ooit te ontwerpen taal Bovenste Seat Leon, onder verwijzing met name voorin. Binnen, maar, vond een aantal aspecten die aangeven dat we in een lager segment, zoals de meeste harde plastic coatings -van zeer goede aanwezigheid, dat ja, terwijl andere elementen, zoals modern infotainmentsysteem Optioneel onze unit, maken duidelijk dat de Ibiza de laatste is geweest om het bereik van Seat te bereiken. een royale 8 Inch, intuïtieve en directe bediening combineert fysieke controles, raakt opdrachten en orders klinkers met bewegingssensor en een zeer goede resolutie, die toegang geeft tot Tot slot in connectiviteit, die niet niks.

Seat Ibiza: meer ruim van binnen

Hoewel de omvang van het lichaam weinig varieert Seat Ibiza, het interieur nu ruimer, aangezien ruimte geoptimaliseerd met opmerkelijke resultaten, en waarin grote aantal opbergvakken. de verbetering Het wordt gezien in het bijzonder in gevelbreedte (Verdien 5 cm) en afstand tot de benen van de achterpassagiers (Extra 6 cm). Een van de maatregelen om meer hulp te realiseren maatregelen geeft de indruk dat het dunner is gebruikt voor het bekleden van de binnenkant van de deuren, die in ruil daarvoor maakt het geluid wanneer gesloten is niet zo consistent panelen.

Seat Ibiza: InteriorToch is de Nieuwe Seat Ibiza geen twijfel doet rijzen met betrekking tot waargenomen kwaliteit Zij verwijst naar de instellingen, materialen, nauwkeurige controle van alle controles. Als bezwaarlijk punt afwezigheid van handgrepen plafond, voor en achter, kan cabine toegang tot ouderen conditioneren, terwijl de plafondhoogte en de deuropening breed.

SPACESeat Ibiza 1.0 TSI / 115
gevelbreedte139 cm
achterste breedte132 cm
fronthoogte93-99 cm
hoogte achterzijde94 cm
beenruimte72 cm
romp330 liter

De bestuurdersplaats is bijna een voertuig van het bovenliggende segment, compact en net ontbreken lendensteunregeling. Er is voldoende ruimte voor knieën, terwijl de zitting stevig en pluizig goede zijdelingse steun wordt geregeld met precisie de drager door wielen en ruime afmetingen voor hoogteverstelling. Hetzelfde geldt voor de stuurkolom, hoogte en diepte verstelbaar. Op zijn beurt, de goede zichtbaarheid alle hoeken behaalde een positief effect op de drijvende positie waar u comfortabel snel. In deze versie Xcellence superieure afwerking, de sfeerverlichting te kiezen uit rode of witte tint van het touch screen zelf, zorgen voor een verfijnde touch aan het geheel, die ook deuren systeem en keyless-startknop op zijn lange lijst van de standaarduitrusting.

Seat Ibiza 1.0 TSI motor en gedrag

De indruk dat we in een goed gemaakte auto blijft je eenmaal begint te lopen. de mechanische aanraking 3-cilinder 1.0 TSI benzine en hier al in de nieuwe versie 115 pk, koppeling, remmen, stuurinrichting, veranderen ... alles is perfect gekalibreerd en resulteert in een hoge genot om te gebruiken. Misschien richting, ook bijgestaan in normale en eco-modi van het rijden, is het enige dat niet overtuigt 100%, maar genoeg om het in de Sport-modus om een ​​groter gevoel van aplomb te bieden.

Seat Ibiza 2017De drie-cilinder motor heeft een trilling en een andere vier-cilinder geluid en een bepaalde traagheid bij het starten, reduceren of klimmen, maar het is aangenaam en zeer onmiddellijke, consistente en titreerbaar respons. 3 cylinder is zeer verfijnd, Het is ook goed akoestisch geïsoleerd -ook de weg lawaai en wind. Wat betreft prestaties, het hoge aantal koppel dat beschikbaar is tussen 1.500 en 4.500 toeren per minuut maakt de push is opmerkelijk en zeer onmiddellijke zoals wij hadden gevraagd. Het is zeer wendbaar tegen veranderingen van tempo en, omdat ze licht van gewicht, reageert goed ongeacht de rijstijl. Zoals de meeste turbo driecilindermotoren wordt geassocieerd met een verandering in aanbouw vrij lang, met een zesde snelheid van ongeveer 50 km / h per 1.000 rpm, die nog bruikbaar niet alleen voor llanear. De werking ervan is snel, soepel en nauwkeurig, maar het is niet nodig om bijzonder opmerkelijk verandering te wijten zijn aan de royale koppel beschikbaar.

PRESTATIESSeat Ibiza 1.0 TSI / 115
Acel. 0-100 km / h9,30 s
Acel. 0-1000 meter30.85 s
Inhalen 80-120 km / h8,0 s
Loudness 100 km / h69,2 dB
Loudness 120 km / h71,0 dB
Remmen van 140 km / h66,1 m
Weight scale1.135 kg

Wat zijn je echte verbruik?

Als kers op hun goede kwaliteiten, deze Seat Ibiza 1.0 TSI (deze link zal al het tabblad te vinden) besteedt weinig. Is het niveau van een kunst diesel niet te bereiken, maar het valabel alternatief en onnodig te zeggen biedt hogere doses van tevredenheid. de Eco-modus verder vergemakkelijkt het werk aan een laag verbruik te bereiken, het maakt gasrespons minder, iets verlaagt de prestaties van de motor van de uiteindelijke -op slag van het gaspedaal is er een schakelaar die ons de kracht geeft als we het nodig puntualmente- en minder stroom airconditioning. Ook in deze stand de kleine tricilíndrico beweegt met gemak de Seat Ibiza. De Stop / Start, ondertussen, toont Correctísimo en soms, als het systeem berekent dat we helemaal zal stoppen, want de motor onder de 8 km / h.

VERBRUIKSeat Ibiza 1.0 TSI / 115
verbruik stad6,2 l / 100 km
consumptie Highway5,2 l / 100 km
gemiddeld verbruik5,6 l / 100 km

ander Meer hoogtepunten van de Seat Ibiza is de evenwichtige gedrag. Zonder toevlucht te nemen tot een stevige schorsing krijgt zeer goede stabiliteit en vooral een grote wendbaarheid in bochten. licht en nauwkeurig, beschermd door meerdere subsystemen en functies van de ESP, die u meenemen op rails selectieve basis, subtiel en continureminrichting wiel voelt. Stap, waardoor er minder lichaamsbroodje en een hoge mate van veiligheid en vertrouwen wordt bereikt. Door het versnellen genadeloos in krappe bochten is zeer merkbaar elektronisch limited slip-functie, u kunt beheren om de achterkant zeer vooruitstrevend en gecontroleerde manier. Zij doet dit heel gemakkelijk, en je hoeft niet eens zorgen te maken over het doseren van het gaspedaal, maar kunt u worden betrokken in het rijden met behoud van een hoge mate van veiligheid. Het effect is interessant, ongetwijfeld sport, en verbetert de efficiëntie van gebruik te maken van een achterframe dat eveneens reageert wanneer u stopt geaccelereerd in volledige steun. Loskoppelen van de traction control -de stabiliteit mei- niet prestaties beperkt elektronica en gedrag is meer natuurlijke, niet beter. De Seat Ibiza opnieuw als een veilige gok.

KORTINGEN (april 2017)Seat Ibiza 1.0 TSI / 115 (tussen 17.550 en 19.030 euro)

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Dus gaat de nieuwe Seat Ibiza 1.5 TSI ACT

De nieuwe Seat Ibiza 2017 video

Alle geheimen van de nieuwe Ibiza en de toekomst van Seat