Test: Peugeot 508 RXH 2.0 HDi Blue / 180 Auto, minder is meer

Test: Peugeot 508 RXH 2.0 HDi Blue / 180 Auto, minder is meerTest: Peugeot 508 RXH 2.0 HDi Blue / 180 Auto, minder is meerTest: Peugeot 508 RXH 2.0 HDi Blue / 180 Auto, minder is meerTest: Peugeot 508 RXH 2.0 HDi Blue / 180 Auto, minder is meer

banner Peugeotheeft de Hetzelfde esthetische als RXH "engined"Maar niet all-wheel drive Zoals u weet, het is een systeem dat werkt slechts zeer stipt manier, dus het is logisch misschien beginnen te praten over getallen, of rekening, zo willen zien. Deze nieuwe RXH maakt gebruik van de pull, dat is het nemen van de markt van de SUV verschijning kost maar liefst 3.950 euro minder dan de Hybrid4, hoeveelheid geld in het leven zou kunnen worden afgeschreven door de lagere consumptie van de hybride versie, ook al is het verschil liter in hun voordeel.

Peugeot 508 RXHde kofferbak herstelt ook de mogelijkheid van SW versies -er 100 liter normale differentiatie; en niet hoeft te laden of de elektromotor of batterijen, waarvan het gewicht vrijkomt is verschrikkelijk: 160 kg tenzij een positief effect op dynamisch remmen of de prestaties. In feite is dit RXH uitsluitend thermische, alleen beschikbaar op de 2.0 motor bijgewerkte BlueHDI / 180 euro 6, en niet de 163 pk als hybride RHX, waaraan moet worden vergroot 37 pk Eléctricos- alsmede hernieuwde transmissie automatische omzetter -instead minder aangename pilotado- koppeling niet slechts een zeer sneller dan de RXH Hybrid4 in de meting, maar ook prettiger rijden vergelijkbare omstandigheden; dat wil zeggen, met uitzondering van de stad, in de overgrote meerderheid van de gevallen. Natuurlijk is de Hybrid4 ook andere component accommodatie voor wie op technologie of die korte trips in volledig elektrische modus waarbij geen prijs kan worden gebracht, zodat ingrijpende kruisverwijzingen daartussen.

familie SUV

Ten opzichte van normaal gezin en gelijke motor en de apparatuur, rekwisieten en lichaam op de hoge RXH wordt betaald tegen een tarief van 1.850 euro, dus niet zo heel duidelijk dat dit RXH is de perfecte familie van het assortiment, maar het is waar dat voor degenen die de praktijk bepaalde takken van sport die vereisen verlaat het asfalt, ook al zijn ze slechts honderden meters, deze hogere lichaam is een veelzijdigheid en veiligheid matras geconfronteerd met mechanische integriteit. Langs de weg is waar dat alleen van invloed op het gedrag, als een van de beste eigenschappen van 508. Hoewel, met uitzicht op het comfort, voel ik me meer comfortabel en beter kussens de RXH van normale SW, waarvan de demping serie lijkt mij enigszins stevig bij het aanraken van familie reizen. U beslist.

Peugeot 508 RXHIn ieder geval, vergeet niet dat deze versie ook geprobeerd andere ontwikkelingen die van invloed het volledige gamma, zoals de onlangs gerenoveerde 180 pk BlueHDI waardoor de RXH zelfs sneller dan de eerste GT 2.2 HDi 204 pk, de uitgaven veel minder dan de 2.0 HDi / 163 uit de vorige reeks. Een positieve verandering waarin ofwel de automaat wordt gevoerd door een verbeterde omzetter die wat soepeler en sneller dan voorheen brengt met behoud hefboom vergrendelen ruw en hard tot aan het overeenkomstige gang.

binnenkort

Acceleratie. Grote motor die heeft geen gebrek aan voldoende spin en een goede punch, maar de tijden zijn iets slechter dan je zou verwachten om de macht.

Change. Met het blokkeren van converter en beter beheer doos, wordt deze automatische transmissie niet ontbreken gladheid of snelheid, maar niet op het niveau dat verder gaat dan de concurrentie.

Remmen. Gesteund door enorme wielen en een grote remsysteem, heeft deze RXH gestopt bij afstanden veel beter dan de overgrote meerderheid van de 508 geteste.

consumpties. BlueHDi voor deze nieuwe generatie motor die nu al voldoet aan de Euro VI, en die door de tuit weerspiegelt de evolutie. Besteed minder dan de vorige SW 163 pk.

inhalen. automatische en meer dan 40 mkg koppel ... Geen wonder dat hun spontane reactie. In deze oefening, maar verbetert ook nog de elektrische RXH met zijn twee motoren duwen tegelijk.

leefbaarheid. Zonder de overgang terug electrische uitrusting van RXH HYbrid4 huis, de binnenste vermogen is net als alle SW 508 en verdere lozing 160 kg.

Vermogen en koppel. We kunnen niet meten, maar het voelt: push en elasticiteit niet deze versie van 180 pk, waarbij de automatische transmissie kan zeker niet zijn volledige potentieel te halen ontbreekt.

Sonority. Het is altijd een comfortabele en goed rodador met opmerkelijke verfijning geweest. Deze versie is echter iets minder stil geweest.

Bagageruimte. Laden mond vrij dicht bij de grond, diep en zeer regelmatige vormen, hoewel de 525 liter zijn ver van de grootste bagage-afhandelaars categorie.