Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4×4 meer voor minder

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4

Ik ga vooruit, want het is belangrijk dat u vanaf het begin duidelijk zijn: als u op zoek bent naar een Ik suv biedt plaats aan maximaal zeven inzittenden, comfortabel, veelzijdig, zeer zelfs uitgerust van het intermediaire niveau en krachtig voor niet veel geld, Je moet zetten, of ja, dit Sorento in uw pools. Voldoet aan alles en brengt zelfs iets meer.

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4

Als de Grand Santa Fe, Sorento hebben allemaal zowel zevenzitter die bepaling als Diesel 200 pk -geen andere- werkt goed. De bepaling, alhoewel het niet uitsteekt, altijd los: het is aan de Discovery Sport 2.2 SD4. De Santa Fe heeft vergelijkbare prestaties en hun rivalen, de BMW X5 25d is alleen duidelijk sneller. ook deze 218 pk X5 is de enige die verbeterd verbruik van Sorento 4WD, een auto die naar verhouding meer economische weg in de stad. Deze Koreaanse Diesel kan worden gecombineerd met manuele of automatische transmissie, dat is wat we hebben getest. Niet de beste van dit type, omdat de koppelomvormer om de motor te koppelen het de neiging om meer dan nodig glijden in situaties als een pagina afgescheurd of een bocht, wanneer een mars te verminderen. Niet snel omdat zijn obsessie is om comfortabel. Zelfs wat lijkt, veel, wanneer het wordt gebruikt in de handmatige modus.

Als je niet van plan om uit te gaan van het asfalt kan compenseren u voorwielaandrijving voordat alle. Dit is omdat, hoewel deze werkt goed met vrijwilligheid en de toevoeging van een blokkerende krachtverdeling als de grond erg glad, is het duidelijk dat de Sorento is niet een auto klaar om te vertrekken achter de wegen of wegen in goede staat voor wat kan een auto rijden met een enkele as draaien. helpt niet of paden schorsingen, noch de hoeken van je lichaam, omdat de lange wielbasis kan het makkelijk de grond raken, vooral wanneer de rijhoogte is niet groot als de omvangrijke dorpels is voorwaardelijk die kan worden aangebracht als accessoire. Ook, ondanks de schijn van off-road, hulp die niet de juiste wielen heeft, omdat, hoewel ze hebben een hoog profiel, ze allergisch lijken te zijn dan asfalt. Als u van plan om de beste voor dit gebied Sorento doen, het eerste wat je moet doen is verandering ten minste een M + S banden. Indien echter, wilt u het beter dan te gaan op de weg te gaan, ook. In dit geval probeert anderen in staat om meer grip en een betere kwaliteit te bieden, met snellere code. Wat is het moeilijker te overwinnen voor dit laatste doel zijn de banden, want in de lijst met opties voor deze Kia is exclusief 18". Universal zijn 17. "

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4

goed gedrag

Echter, deze SUV heeft ingrediënten in zijn chassis die zorgen voor goed gedrag, nou ja, de suspensie fijne lichaamsbewegingen met de sterkte en richting vereist. Als eerste heeft een ander punt die in het voorafgaande Sorento, ook bij verschillende dempers die meer stevigheid te geven; waarin de tweede elektromotor hulp zipper en niet op dezelfde as. U kunt kiezen hoeveel hulp die we willen met een knop naast de verandering en tussen Sport, Normal en Eco definities. In het laatste geval minder direct stuurgevoel, ook het gaspedaal lijkt om de verbinding met de motor en de airconditioner verliezen koelt iets. Kortom, kunt u brandstof te besparen, maar filtert gevoelens te veel: Ik zal ofwel van de andere twee posities.

Van de drie niveaus waarop deze Kia verkocht de hoogste en de tussenlaag in combinatie met vierwielaandrijving; terwijl de voorwielaandrijving behoort bij het basisconcept en Drive. Dit is één van de redenen om het type van tractie kiezen -2500 euro plus 4WD waarom de 2WD- de Drive stap kan de meest aanbevolen apparatuur. Ook omdat het mogelijk maakt te besparen 3.500 euro op de emotie, de bovenkant van de range. Dit is de hoeveelheid waarin het merkteken rate leer, de smart-toets, de stroom stoel voor de passagier en ook ventilatie vier zij plaatsen van de eerste en tweede rij. Als u niet wilt of nodig niets van, een schijf is een goede keuze. Echter, het kiezen zij afziet mount optionele apparatuur die niet metallic lak. Rijhulpsystemen als aankondiging van onvrijwillige lane departure, het voertuig detector in de dode hoek, de adaptieve koplampen of gemotoriseerde gate zijn voorbehouden aan emotie en opgenomen in een pakket genaamd luxe opties. Het spreekt voor 3.000 euro. Een Drive echter al achteruitrijcamera, Xenon-verlichting, de meest kleurrijke instrumentatie dataprojectie of het panoramische dak.

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4

veelzijdig

Wat niet verandert met het niveau van de uitrusting is veelzijdigheid, altijd hoog. In welke Sorento, de middelste stoel in lengterichting bewogen, de rugleuningen verschillende regelingen tilt, geen transmissie tunnel en komt bodem verstoord, rugleuningen verlaagd in verhouding 40/20/40 en de romp wanneer de twee achterste zitplaatsen zijn verborgen onder de vloer gelijk met de rand belasting enorm: 590 liter. Als geëxtraheerd twee holle ruimten de derde rij vormen, de situatie verschilt, maar is duidelijk dat er een plaats onder de grond om de ocultaequipajes of kleine voorwerpen. Dus de bagageruimte is 132 liter normaal volume deze klasse.

In de derde rij kan zelfs een volwassene comfortabel te zitten door de beschikbare ruimte, maar heeft te maken met zijn rug blijft laag ten opzichte van de knieën-de ontlasting is 23 cm van de vloer en enige moeite om toegang te krijgen. U kunt alleen aan de rechter achterportier en het vouwen van de rug, plus de verplaatsing van zitplaatsen vooruit, laat een groot gat. Gelegen in die plaatsen en er zijn details die die positie valoriseren, zoals luchtuitlaten met onafhankelijke regulering van hen een plafond licht zelf, ruimten voor het plaatsen van kleine objecten ...

Alles voor een goede prijs, omdat zelfs met het hoogste niveau van de uitrusting, vierwielaandrijving en automatische transmissie, is onder zijn concurrenten. Hetzelfde geldt voor de versie ligt net aan de andere kant van de Sorento bereik, met de basisuitrusting van de standaarduitrusting die overeenkomt met de Concept, voorwielaandrijving en handgeschakelde transmissie, die zich onder de 30.000 euro, de kosten op dezelfde manier SUV als Mitsubishi Outlander en Ssangyong Rexton w, ook met zeven zetels, maar minder krachtig.