Ateca Seat TSI vs Toyota C-HR: Wat geïnteresseerd SUV, hybride of benzine?

Ateca Seat 1,0 TSI vs Toyoya C-HR: alle metingenAteca Seat 1,0 TSI vs Toyoya C-HR: alle metingenAteca Seat 1,0 TSI vs Toyoya C-HR: alle metingenAteca Seat 1,0 TSI vs Toyoya C-HR: alle metingen

Richt je aandacht tussen een aantal auto's die u dagelijks omringen, en je valt op de rekening: Seat Ateca en Toyota C-HR beginnen te veel te zien. Zijn twee rookies, twee modellen die bijna uiteindelijk landing op de markt, maar ze lijken al te hebben gevestigd veroveren het publiek. Zij, en natuurlijk het merk nieuwe Europese Auto van het Jaar, de Peugeot 3008, zal de moeilijkste dingen in 2017 te maken aan een almachtige Nissan Qashqai, die in de zomer en opnieuw aan de toegenomen concurrentie.

maar watprecies wat deze nieuwe SUV te bieden triomferen te zijn? Want hoewel via twee verschillende concepten, zowel Ateca Seat als Toyota C-HR punt recht naar het hart van de SUV verkopen dit vereist, zijn ze in het seizoen en zijn twee zeer evenwichtige en complete modellen. één, de eerste SUV Seat, met een bet meer functionele en klassieke, behoud van attributen we nu weten het merk; een ander, de C-HR, wedden op een ander ontwerp van de rest, waarin het trekt veel aandacht en een systeem hybride technologie waarmee Toyota wil regeren. Maar of je van een meer dan de ander, wat onze meetgegevens zeggen? Wat is het beste in elke sectie? We checkten ...

Ateca Seat 1.0 TSI vs Toyota C-HR: prestaties

En we begonnen met het beoordelen van de prestaties en dynamiek van twee nieuwe SUV. Voor, ja dat zou beide begrippen te verduidelijken. de Toyota C-HR, Om te beginnen is op de markt komt uitsluitend als hybride SUV. Systeem, erfde volledig Prius omvatten een benzinemotor van 1,8 liter en 92 CV, die een elektromotor van 53 kW (ongeveer 72 pk) voor begeleidt hoofdelijk 122 pk. Aan de voorzijde, en hoewel je al een breder scala aan diesel- en benzinemotoren, we vandaag hebben Ateca Seat 1.0 TSI. 115 pk we denken dat de beste variant voor de vergelijking, aangezien er naast komen uit nieuwe kleine motor 3 cilinder en slechts 1,0 liter VW groep verplaatsing. Een duel dan geavanceerde technologie.

Ateca SeatOp de weg, het eerste wat logisch zet de Ateca Seat zijn lichtheid. Op basis van de nieuwe MQB platform van de Duitse groep, bezuinigingen in meer dan 150 kg gewicht Toyota C-HR, een model dat, zoals gebruikelijk, een hybride brengte steeds zwaardere componenten. Daarom is het logisch dat en Ateca Seat versnellingen toont de top, ook ondersteund door een motor die, hoewel klein, heeft een sensationele reactie op een Toyota die in snelheid eisen ook langzamer getoond met automatische elektronische aandrijving, fantastische finale prestaties, maar met een responstijd enigszins traag in versnelling en tot ver over-regime. Ja, juist om automatisch een omschakeling manuele 6 snelheid van Ateca hebben, inhalen is dichter in de administratie.

Goed geïsoleerd beide, hoewel iets minder Levend versnelde Ateca, ook Seat remmen wordt weergegeven als een sterkere SUV en bekroning weggedrag algemeen dynamischer, altijd met een superieure punt van wendbaarheid die hem één van de modellen maakt in de meer emotionele betekenis vandaag in zijn soort. Toyota C-HR, ondertussen, is een zeer goede auto, biedt veel comfort en een responstijd altijd accuraat weg, maar minder direct contact een Ateca dat in deze paragraaf, opgelegd door beide Toyota.

PRESTATIESAteca Seat 1.0 TSIToyota C-HR
Acel. 0-100 km / h10.01 s11.66 s
Acel. 0-1000 meter31.72 s33.37 s
Inhalen 80-120 km / h8.38 s8.56 s
Loudness 100 km / h65,7 dB65,7 dB
Loudness 120 km / h68,6 dB69,1 dB
Remmen van 140 km / h67.9 m73,3 m
Weight scale1.323 kg1.488 kg

Ateca Seat 1,0 TSI vs Toyota C-HR: consumptie

We blijven langs onze Gemeenschappelijke bewijs van het werkelijke verbruik in de weg, waarden in deze belangrijke zaak wanneer zij worden geconfronteerd met een hybride auto met een traditionele, ofwel diesel of benzine. En in deze zin zijn we weer te zien hybriden dat de huidige uitzonderlijk efficiënte optie ... vooral als we praten over Toyota.

Toyota C-HRNet als bij de Prius, de C-HR met een goed, zij kort, elektrische bediening in de stad bereikt de consumptie in deze prachtige omgeving. Een stad ongetwijfeld meer ontvangt u een vergoeding, zelfs vandaag de dag weg blijft ook opmerkelijk efficiënter zelfs zo goed een brandstof omdat dit Seat Ateca 1.0 TSI, ter vergelijking ten opzichte van de concurrentie, besteedt tot 1 l / 00 km minder dan de helft van de 3008 met 3-cilindermotor ook 1.2 PureTech. de eindresultaat toont een verschil van 2 liter / 100 km gemiddeld, nog steeds hoog, hoewel deze TSI moeten erkennen dat heeft veel geëvolueerd. Victoria hier als bij de C-HR met ronduit hoewel, als je van Ateca en willen minder verbruik, ook zij heeft haar versie 1.6 TDI 115 pk. Wij geloven niet in ieder geval dat te compenseren, want we brachten 5,39 l / 100 km, halverwege tussen de twee.

VERBRUIKAteca Seat 1.0 TSIToyota C-HR
verbruik stad6,66 l / 100 km3,44 l / 100 km
consumptie Highway6,15 l / 100 km4,92 l / 100 km
gemiddeld verbruik6,35 l / 100 km4,33 l / 100 km

Ateca Seat 1,0 TSI vs Toyota C-HR: ruimte en romp

Wenden tot de functie, waarbij uiteraard ook van invloed op de weg. hoewel beide Stoel Ateca Toyota C-HR maat exact dezelfde lengte (4,36 meter) En ze hebben dezelfde wielbasis (2,64 meter), voor de hand liggende verschil concepten. Meer traditionele, meer SUV, de Ateca is ongeveer 5 centimeter breder en langer dan een C-HR, erg mooi (ik moet zeggen), maar slachtoffer meer functionaliteit in het voordeel van een meer sportief en spannend design. Wat niet wil zeggen, veel minder, dat is klein ... maar vandaag de dag wordt geconfronteerd met een van de ruimste in zijn klasse SUV.

Ja, want de Seat Ateca maakt zeer goed gebruik om als één van de meest bekende alternatieven segment. Breedte, hoogte (vooral achter) en beenruimte is veel beter dan Toyota ... en zelfs romp, waarbij wordt voorgesteld 115 liter meer. Altijd correct C-HR, de prachtige Ateca ook waargenomen kwaliteit en uitvoering (hoewel ook in nuchtere en flauw dat zijn concurrent) is het duidelijk dat ook hier, Seat duel neemt hand.

SPACEAteca Seat 1.0 TSIToyota C-HR
gevelbreedte144 cm138 cm
achterste breedte139 cm132 cm
fronthoogte98-104 cm90-96 cm
hoogte achterzijde101 cm90 cm
beenruimte79 cm72 cm
romp535 liters420 liters

Ateca Seat 1,0 TSI vs Toyota C-HR: uiteindelijke prijs

Mourning afgesloten met een korte vermelding van de prijzen en uitrusting. beide Ze Ateca als de C-HR zijn verkrijgbaar in Spanje met drie verschillende uitrustingsniveaus elk: Reference, Style en Style Plus Seat; Geavanceerde Dynamic Active Plus en Toyota. Tot 3.000 euro goedkoper altijd de Seat, verdiepen ook rekening mee dat als basis, de C-HR omvat veel meer standaarduitrusting dan zijn rivaal, het toevoegen van Active om van rijstrook te veranderen, te bekijken camera, adaptive cruise control, signaal erkenning, toegang / boot zonder sleutels, licht- en regensensoren ... is het noodzakelijk om te zien wat je bedenkt en neem accounts, maar over het algemeen, de Seat Ateca ons vandaag toont zijn een meer volledige SUV ... maar minder suggestief sinds haar imago.

KORTINGEN (maart 2017)Ateca Seat 1.0 TSI (tussen 21.650 en 24.950 euro)Toyota C-HR (tussen 24750 en 29000 euro)

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Ford Kuga, Ateca Seat en Kia Sportage, wat is beter?

Vergelijking: Seat Ateca, ten opzichte van haar grote rivalen

Toyota C-HR vs 3008, wat is beter?