Renault Scénic en Grand Scénic 2017: We testten de nieuwe generatie

Renault Scénic en Grand Scénic: persoonlijk design, met modulariteit en zuinige motorenRenault Scénic en Grand Scénic: persoonlijk design, met modulariteit en zuinige motorenRenault Scénic en Grand Scénic: persoonlijk design, met modulariteit en zuinige motorenRenault Scénic en Grand Scénic: persoonlijk design, met modulariteit en zuinige motoren

de de vierde generatie van de Renault Scénic en Grand Scénic is meer dan een nummer in verband met een vertrouwde concept als compacte MPV Renault. Er is meer te zien om het te realiseren moeite geïnvesteerd in het ontwerp, van Modulariteit oplossingen daarin aanwezige en mechanische range die het bevat in haar aanbod motoren. Het is waar dat houdt een gezin gelijkenis dus was het laatste merk binnenkomen kon riskeren verward met een aantal, zoals momenteel gebeurt in merken zoals Audi of BMW-, maar in vergelijking met het model dat hij vervangt en de concurrentie, Er is geen twijfel dat we zijn een volledig nieuw concept car, minivan functionaliteit en dynamische look met een aanraken SUV en Alleen gemonteerde band, een opvallende 20 inch diameter banden 195/55 rijbanen die zij vormen een nieuwe inzet in de categorie waarin bodemvrijheid verhoogt met 4 cm en laat gemakkelijker te absorberen zowel oneffen terrein en verkeersdrempels dankzij zijn grotere perimeter rollen zonder verlies aan comfort in verband met profielbanden adem. Voor de sceptici, toe te voegen hoe Renault Het is toegewijd aan het hebben van vervangende banden bij dealers op het moment van de commerciële lancering, oorspronkelijk gepland voor medio november met een volgende afslag prijs 19.000 euro.

Renault Scénic en Grand Scénic 2017: Inside modulariteit

Hoewel het omvat een concept dat zeer familie, een minivan Het betekent niet dat de bestuurder een teken van ondergeschikt belang moet zijn, maar in de Renault Scénic 2017 precies het tegenovergestelde gebeurt. De instrumentatie is verhuisd van middenconsole worden achter het wiel verlaten van het gebied vindt touchscreen multimediasysteem (maten 4,2, 7 of 8,7 inch afhankelijk van karton). Bovendien zou de glijdende centrum glovebox mogelijk hetzij "geïsoleerd" van de rest van de passagiers adelantándola van de continuïteit van de zoneselector wisselgeld of vertragen op de grond te vinden in een discrete centrale locatie een zakje of tekengrondgebied als de achterbank als we voorkomen dat de bestrijding van twee kinderen reizen op de achterbank. deze achterbank heeft de familie Scénic met 16 cm lengteverstelling in het gebied, waarbij de stam toeneemt of laat beenruimte zeer prominent 85 cm, en is verdeeld in twee symmetrische helften een goede dosis modulariteit, hoewel sommige minder drie onafhankelijke zetels in de uitgaande generatie zal duren.

In de initiële metingen tijdens de presentatie, die zodra controleert de Renault Scénic onder ons, vonden we dat geen reden kritiek toegang voor of achter of in ruimte. Leefbaarheid is juiste breedte (149 cm Voor en achter 137) en hoogte (maximaal 97 en 93 cm achter) qsp drie mannen in normale hoogte en normaal gewicht ... maar onvoldoende als overschrijden 1,90 m hoog, vooral in eenheden panoramisch dak. Slechtste oplossing is in die zin is de derde rij van de Grand Scénic, de enige versie worden verkocht in Spanje, omdat de laatste twee zijn alleen bruikbaar met elk comfort kinderen of kleine mensen als gevolg van het verlies van hoofdruimte respect industriële model aspect het vervangt.

Renault Scénic en Grand Scénic 2017 2017 binnenruimtede kondigt stam capaciteit van 533 liter VDA 506 en respectievelijk op de vijf (Scénic) en zeven zetels (Grote Scénic) en kon exponentieel toenemen bij het vouwen van de rugleuning, die kan worden gedaan vanaf de romp van de meest geavanceerde afwerkingen. Hiertoe behoren ook de mogelijkheid om vooruit te helpen de passagier om back-up te laden lange voorwerpen zoals ladders, surfplanken of meubilair in de Scénic 2,3 m en 2,8 m in de Grand Scenic. Deze functie is standaard op Zen en Edition One is voltooid, terwijl in de Intense past in optionele Flexi VE ... maar moet rekening mee houden dat het onverenigbaar is met lederen stoelen of elektrische.

De praktische zijn afgesloten met meerdere openingen verdeeld in het passagierscompartiment (trekker voet, de passagier en achterzijde een kleine glijden in de middenconsole en een schuivende handschoen 11 l vermogen tot een totale capaciteit van 63 liter door alle gaten). ook voor maximaal vier USB aansluitingen waaronder twee lading op de achterbank, die opslagverbinding vergemakkelijkt of tabletten of andere mobiele elektronische apparaten

Renault Scénic en Grand Scénic 2017 2017: het bereik van de motoren

de gamma motoren Renault Scénic familie Het wordt gedeeld met de Renault Mégane. Er zijn twee opties benzine, beide met 1,2 Tse blok in zowel 115 en 130 pk met een gemiddeld verbruik van 5,8 liter / 100 km Scénic en Grand Scénic 0,3 plus diesel en twee afzonderlijke blokken 1, 5 en 1,6 liter; 95 en 110 pk eerste (3,9 / 4 l / 100), 130 en 160 de tweede, met een gemiddeld verbruik van 4,5 liter / 100 km de krachtigste (met dubbele turbo series en verandering EDC dubbele koppeling). Het is niet de bedoeling om het uiterlijk van 4Control systeem versies met vierwielbesturing veranderen of de introductie van een variabele demping stijl Espace Renault Talisman of stevigheid.

Renault Scénic en Grand Scénic 2017 motorenBij het maken van het eerste contact zagen we een goede push, met een betere bereidheid om de snelheid te imponeren met schitterende versnelling te onderhouden en grote inwendige isolatie ten opzichte van het motorgeluid en de beweging van de wielen. Maar als het geluid van de lucht ter hoogte van de spiegels kon vertellen, misschien omdat de eenheden in contact zijn nog steeds voor de uiteindelijke productie modellen, nog steeds de details aan te passen en dit kan een van hen.

Renault Scénic en Grand Scénic 2017: connectiviteit en rijhulpsystemen

gecertificeerde vijf sterren crashtest veiligheid EuroNcap, de Renault Grand Scenic mounts tegenover het bereik de noodremsysteem in de stad (AEBS - remsysteem activeert noodsituaties, Engels) systeem met voetgangers detectie met het voertuig dat tussen 7 en 60 km / h zou kunnen remmen autonoom om het voertuig te stoppen wanneer de bestuurder niet reageert op geluid waarschuwingen risico van verstoring van een voetganger.

Ook de familie Scénic heeft rijbaanbehoudsysteem -functionele tussen 70 en 160 km / h- met handwiel actieve alsof het voertuig te stappen op een van de grenslijnen en railsysteem Vermoeidheid van de bestuurder waarschuwing om mogelijke verliezen van de concentratie te herkennen en waarschuwingen uitzenden op de noodzaak om een ​​pauze te nemen herinneren.

Net als de vorige releases Renault, de Scénic en Grand Scénic 2017 count, Bovendien, de communicatiesysteem R-Link, met toegang tot hulpprogramma's, zoals de Coyote gemeenschap, verkeer waarschuwingen, een herkenningssysteem van snelheidslimieten en de mogelijkheid om te kiezen uit vijf rijstanden dat de hardheid van de stuurinrichting en gaspedaal, motorgeluid en zijn reactie op de eisen variëren gaspedaal van een sportievere ene Eco prestaties en bevat een aanpasbare. Ja. Verwacht niet dat een wijziging in de afstelling van de ophanging, die in dit geval u niet beschikt over een gestuurde demping, of het ontbreken zul je in de meeste gevallen.

Ook kunt u geïnteresseerd zijn

Citroën C4 Picasso - Grand C4 Picasso 2017

Ford C-Max - Grand C-Max

Peugeot 5008 2017

Auto's met grotere kofferbak, volgens onze tests