Test: Dacia Duster 1.5 dCi 4×4, stoere vent

Test: Dacia Duster 1.5 dCi 4x4, stoere ventTest: Dacia Duster 1.5 dCi 4x4, stoere ventTest: Dacia Duster 1.5 dCi 4x4, stoere ventTest: Dacia Duster 1.5 dCi 4x4, stoere vent

meer En 1 miljoen stuks verkocht wereldwijd in slechts vier jaar; in de buurt van een jaargemiddelde Nissan Qashqai... en veel hoger dan, bijvoorbeeld, een Seat Ibiza. Het is de eerste garantie voor succes stofdoek, Dacia model die voor het eerst een mode-segment ingevoerd na een groei voor de zeer populaire Logan en Sandero. De tweede garantie is bereikt en ook zet in de portefeuille markten "rijke" na Rusland, Frankrijk behoort vandaag de dag als tweede bestemming belangrijker en Duitsland als vijfde. En in Spanje voor vele maanden, het was ook de best verkopende SUV. Factoren die een idee van wat het product Dacia is geëvolueerd geven.

sinds in 1999 werd een deel van de Renault-groep, Dacia zonder twijfel het is tijd om te passen stukjes van een puzzel dat de Franse fabrikant en zijn alliantie met Nissan-feeds moesten gaan. Gewoon we niet verwarren. Het blijft een low cost product, en je zult nog opmerken in een aantal tekortkomingen, beide einde (Je zult plekken zien, afgewerkt met "schroef gezien" of teller maakt geen onderscheid tussen diesel of benzine), als beveiliging (slechts 3-sterren EuroNCAP, Nog gordijn airbags en beperkte achterrem trommels), ergonomie (General diepteloze weinig regelgeving en het stuur) of kleine filtreren (Het adres, bijvoorbeeld, stuurt u een ongelijke vloer, terwijl de auto klinkt veel versnelling). Maar het is ook waar dat vandaag de dag bereikt Dacia en beter aangepast aan de gemiddelde klant.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43548-5408100a28258.jpgLow Cost 2.0.

Dus, na nieuwe restyling, de Dacia Duster Exterieur en interieur wint vistosidad (New optische, daglicht of een nieuw dashboard te verbeteren hun aanwezigheid) en ook functionaliteit (Uw zeer ruime en comfortabele ruimte en voegt veel praktische ruimte ... ramen en deuren enzovoort), plus betere uitrusting: Ik vond je stoel zelfs beter dan een Audi Q3 elementaire deze dagen. Word. Het is waar dat biedt ook veel van zijn schenking optie, maar nog nooit het zelfde ding met zo'n waardigheid die een lagere prijs biedt.

Bovendien, Dacia Duster Range is ook completer elke dag. Nieuwe motoren, zoals Moderne benzine 1.2 TCE 125 pk, Ze optellen deze superieure 1.5 dCi Renault, volledige garantie stuwkracht en efficiëntie, en essentieel als u op zoek bent naar, als hier een Dacia Duster 4x4: AWD uiteraard identiek aan Qashqai gelijk ten Nissan, wijzigt de gebruikelijke torsiehartlijn door Geavanceerde achterwielophanging. Variant, overigens, dat, hoewel de € 16.850 split hier is bijna uniek (één Qashqai 4x4 niet dit niveau van de macht te bieden) ... en heel persoonlijk.

En het is dat als Dacia Duster 4x4 inzetten, moet je ook bewust zijn van wat je koopt: bijna een echte specialist all-rounder. En niet alleen omdat, zoals altijd, rekenen op een royale Duster reizen demping, 20 centimeter goede stahoogte en grote kracht, maar omdat mounts dus een specifieke handmatige wijziging gear 6, zonder korte ontwikkelingen, we erg kort.

1, bijvoorbeeld, is dichter bij een eerste reductie van een pure off-road naar een eerste conventionele, en zo gesloten dat zal dan naar voren op hetzelfde moment in de 4e en de 5e versnelling. Dat, samen met een motor met grote respons tussen de 1.500 en 3.500 toeren per minuut draagt ​​bij aan een sterke prestatie, ook omgekeerd straft het comfort van het weggebruik (Reducties zijn scherp, moet u altijd trekken veel langer dan normaal marsen Ik kan zelfs uit te gaan op de 3e van een stoplicht, en verhoogt de geluidssterkte) en uiteraard de besteding.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43548-5408100b31d63.jpg

In de nieuwe Dacia Duster 4x4 1.5 dCi Je ziet er zo consumeren bijna 1 liter gemiddeld elke 100 km rivalen, het weergeven van een regel 7 l / 100 km op een trip computer standaard in superieure afwerking ... en dat ondanks Brand vandaag ook ECO rijmodus beperkend versnelling en thermisch comfort voor lagere brandstofkosten. Als u niet wilt dat een Dacia Duster zo hard of semi-professionele tool, en als je wilt als een dagelijkse auto voor in de stad of snelweg, Ik raad u aan beter de 4x2 versie, wedden 100 kg lichter, met langere ontwikkelingen verandering en kosten, en ja, minder dan 6 l / 100 km.

En, met uitzondering van een niet al te sterk en hier krachtig remmen geconditioneerd door zijn bredere banden (Nogmaals, een andere knik over zijn karakter off-road), de Dacia Duster 1.5 dCi anders zult u verrast worden door een zeer comfortabel en absorberend schorsingen, een loopvlak gezet op snelwegen, redelijk stabiele ondersteuning gebogen en snelle reacties gevolg van de lichtheid gewicht tot 100 kg minder dan, bijvoorbeeld, een kleinere Chevrolet Trax. Ja, de grote diameter van de wielen, bevestigd aan een trage richting (3,3 bochten om te vergrendelen) en met zeer weinig hulp bij lage snelheid, vraag je ook "swat" iets meer dan normaal vandaag de dag op de parkeerplaats, hoewel de hoge zichtbaarheid speelde hier ook in zijn voordeel. Kortom, ondanks zijn beperkingen, de Dacia Stofdoek 1.5 DCI overtuigend als een zeer grote SUV en high-end prijscorrectie nut. Vandaag de dag niemand geeft meer voor minder. Zelfs voor het zelfde.