Skoda Octavia 2017: we proberen de meest technologisch Octavia

Skoda Octavia 2017 foto's van onze eerste testSkoda Octavia 2017 foto's van onze eerste testSkoda Octavia 2017 foto's van onze eerste testSkoda Octavia 2017 foto's van onze eerste test

Vier jaar na de commerciële lancering, omdat ze sturen deze ongeschreven canons en veel fabrikanten nemen de brief, de derde generatie Octavia ontvangt wat, woordvoerders van het merk "is meer dan een facelift" of upgrade. Een deel ervan kan worden begrepen dat er als we bedenken dat, afgezien van kleine om zijn lichaam te veranderen, dat is de best verkochte geschiedenis van het merk (van 5.000.000 eenheden sinds de lancering in 1996) Skoda is voorzien van een lange lijst van verbeteringen binnen apparatuur, in de eerste plaats.

Focussen op wat wordt gezien met het blote oog, de essentie van Skoda Octavia 2017 in de esthetische hoofdstuk is de substitutie voor de grote koplampen, die alle lichtfuncties met uitzondering van de mist, twee kleinere. Het dichtst (gegrilde op de stijl en Laurin & Klement, gelakt glanzend zwarte staven) van elk paar dienen als bundel en de buitenkant van de kruising. Gelijktijdig verlichting van de vier biedt lichte uitbarsting.

Alle lichtfuncties het kan koplampen en LED-technologie koplampen, buiten daglicht die altijd gebruikt de technologie. Ze zijn standaard op de twee hoogste niveaus, en L Style&K en optioneel voor Ambitie en als: kan de moeite waard tussen 995 en 1035 de euro die kosten zijn, volgens welke motoren voor het licht dat zij bieden, ook omdat ze nemen de bocht verlichting functie.

Skoda Octavia 2017Aan het einde, afhankelijk van de gekozen uitvoering, alle functies verschaft leds (L&K-serie en optioneel voor de rest) of uitsluitend dergelijke verlichting voor de rem en achteruit wordt gebruikt.

Skoda Octavia 2017 motorengamma

De motor varieert weinig met betrekking tot de Skoda Octavia geteld sinds de lancering in 2013, en was al het midden van vorig jaar herzien. De vorm zes motoren, waarvan er drie zijn benzine, een gas en twee diesel.

De lager vermogen en de drie cilinders hele familie, is het 1.0 TSI 115 pk versie, een motor met een redelijk vast in het midden van de ronde teller en dat ondanks wat zou kunnen worden verwacht door zijn kleine verplaatsing, past goed in een saloon, aan de andere kant, is licht om 4,67 m te meten. Deze keer waren we in staat om het te drijven in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De andere transmissie voor deze motor is een dual-clutch zeven-snelheid DSG.

De volgende stap in de benzine macht is in handen van de 1.4 TSI, ook met dezelfde combinaties van versnellingsbakken. Het heeft 150 pk. Deze motor wordt verkocht een aangepast om te werken met aardgas-versie en 110 pk. In de bodem van de romp, waarbij in andere Skoda reservewiel vergelijkbaar met andere afmetingen kunnen zijn, deze Octavia CNG (ook verschillend aangeduid als G-TEC) een afvaltank gas tot 15 kg: door de consumptie verkregen ons contact, genoeg om meer dan 300 km af, met een snelheid van 4,7 kg / 100 km. Hun aanwezigheid vermindert de bagageruimte, volgens gegevens die door Skoda in 150 liter, maar er is een model dat de markt zich kan veroorloven is juist deze Octavia, dat in zijn vijfdeurs versie en de andere motoren beschikbaar van echt enorme capaciteit: 610 liter. De Octavia 1.4 TSI CNG houdt ook de 50 liter tank, zoals bij de andere modellen, zodat wanneer het gas is uitgeput kan blijven werken met benzine erin.

Skoda Octavia 2017Deze motor is niet bijzonder levendig, maar reageert goed eenmaal duidelijk hoger is dan 1.500 rpm en op voorwaarde dat hij niet verplicht is bij zeer hoge snelheden.

Skoda wil om te wedden op deze in staat zijn om te gaan met dual fuel versie, in de mate dat Hij zal verkopen, zodra ze worden toegepast aanbiedingen voor 16.800 euro: Zelfde prijs waartegen de markt van de 1.0 TSI 115 pk, beide met Active uitrustingsniveaus.

De krachtigste motor in het bereik van benzine, wachtend op de restyling ook bereiken de RS-versies, is de 1.8 TSI 180 pk, een motor die de Skoda Octavia in alle omstandigheden, maakt zeer snel en in het bijzonder met de zeventraps automatische transmissie (in de plaats van handmatige zes) het is ook erg leuk.

diesel, De 1.6 TDI is nu 115 pk. Het is de enige motor met vijf versnellingen handgeschakelde transmissie, terwijl de automaat is ook beschikbaar met zeven versnellingen. Dit is bijzonder geschikt voor deze motor, omdat beter maskers zijn stuwkracht tegen een zeer laag tarief dan de vijf-snelheid heeft langere ontwikkelingen in eind maart en dus ook meer open over de betrekkingen tussen het automatisch. Het is in het bereik, de motor die de laagste consumptie accrediteert: standaardiseert 4,1 l / 100 km met de handgeschakelde transmissie en 3,9 met automatische, dat wil zeggen 0,2 l / 100 km meer dan kreeg de Skoda Octavia 1.6 TDI, die een paar dagen geleden werd verkocht totdat, zonder dat de restyling. De verklaring voor deze toename, die ook onder de overige motoren (in sommige gevallen, zoals 1,0 TSI en 2,0 TDI met een snelheid van 0,3 liter / 100 km of in de andere twee TSI, 0,1) en reageert niet of een gewichtstoename of veranderingen in de ontwikkelingen, bijvoorbeeld, is een overzicht van hetzelfde door Skoda met de reële kosten die een klant kan krijgen benaderen.

de 2.0 TDI-motor is 150 pk en alleen in de handmatige en automatische (dubbele koppeling, DSG, zoals elders) hetzelfde aantal versnellingen: zes. Vreemd, de ontwikkeling van de handleiding is iets langer dan de machine: in de hoogste versnelling, 58 km / h per 1000 rpm tegen 56 van DSG.

Skoda Octavia 2017de 2.0 TDI 150 pk met automatische en vierwielaandrijving (wanneer het de bekende lichaam Combi) verschaft nu een nieuwe combinatie binnen het gebied: de Octavia eerste wiel aandrijving met 7 DSG.

Skoda Octavia 2017: rijhulpsystemen

Chassis, de belangrijkste wijzigingen zijn twee: het uitbreiden van de breedte van de spoorbreedte 2-3 cm, afhankelijk van de versie; en de mogelijkheid van het aanbrengen van de variabele demping hardheid, DCC, verbonden om een ​​schakelaar. Dat buffer is optioneel in versies van Skoda Octavia met motoren meer dan 150 pk en kost tussen de 985 en 1.025 euro.

de verschil tussen de level stevigere demping en comfortabel dit is zeer duidelijk, Overwegende dat, met name in de Combi, de achteras voelt u zich meer evenwichtig dramatisch zonder dat dit invloed kwaliteit rijden, anders is voldoende, maar zou verbeteren om de cabine te bereiken minder aerodynamisch geluid. We zullen dit punt te controleren wanneer we een kans om te leiden op onze test track met verschillende versies.

Onder de bestuurder assistentie systemen omvatten de verschijning van een apparaat automatisch remmen bij kans op botsingen en een deel van het Front Assist (prijs varieert 300-310 euro) detector voertuigen in de dode hoek (750-790 euro), een van rijtaakondersteuning omkeren trailer welke belemmeringen en remt automatisch of detecteert Twee controles cruise RADAR, waarvan de maximale snelheid van 160 km / h (helling tussen 580 en 600 euro) en andere bereiken van 210 km / h (915-950 euro). Getrokken kan ook de draaiing van laatstgenoemde met de selectieknop spiegels reguleren.

Skoda Octavia 2017Skoda Octavia 2017: Inside

in de in de Octavia veranderingen richten zich op de voorstoelen. er is een verwarmbaar stuurwiel en een sleutel die drie gebruikersvoorkeuren te slaan, maar ook Simply Clever nieuwe praktische oplossingen, als centrale posabotes voor het openen van flessen met enerzijds de rotatie daarvan te vergrendelen of zaklamp dragen Combi en kan worden opgehaald uit de schoen kant en vastgezet met de bijbehorende magneet op een metalen motoronderdeel.

het systeem Skoda Connect Première op Kodiaq SUV is ook gemonteerd op de Skoda Octavia, offer infotainment diensten on line zoals informatie over de brandstofprijzen in de buurt van de auto, parkeerplaatsen, omleidingen voor het verkeer, het weer ... of noodoproepen en de informatie te vermijden.

Vier teams zullen beschikbaar geluid, één basische, Swing is het universeel standaard en ondersteunt de verbinding met een smartphone in carplay omgevingen Apple, Android, MirrorLink of SmartGate; de Bolero komt standaard op Style en al het heeft een scherm 8", Amundsen geïntroduceerd door de browser op de vorige computer en de meest geavanceerde van allemaal, Columbus. In dit scherm is 9.2 "en kan een Wi-Fi-netwerk te creëren, evenals het verstrekken van diensten, zoals Google Street View en Google Earth. Het werkt verbonden met de Smartphone gebruiker (net zoals de Columbus) of geïntegreerd in de auto-SIM-kaart.

Bovendien, de Skoda Connect-toepassing, de eigenaar van de Skoda Octavia kan niet alleen weten waar de auto zich bevindt, maar of het is gebruikt in een sneller tempo dan de gekozen, indien deze wordt gebruikt zonder toestemming of overdracht route plannen van de tablet, telefoon of computer naar de auto en, zelfs combineren met de agenda navigatie gebruiker om de tijd van aankomst op de afspraak in te stellen.