Kia Ceed, een meer verfijnde auto

Eerste Test: Kia cee'd, más refinadoEerste Test: Kia cee'd, más refinadoEerste Test: Kia cee'd, más refinadoEerste Test: Kia cee'd, más refinado

Misschien is het je nieuwe afbeelding tenminste het bepalen van de hernieuwde Kia cee. En misschien is het omdat het model niet een van de drie carrosserievarianten te vragen, 5 deuren, sportswagon (Familie) en pro_cee'd (Coupe) maken ingrijpende veranderingen in hun ontwerpen een van haar kernwaarden.

Ahead, de nieuwe cee, die als verkoop van maand oktober (Prijzen zijn nog niet bekend), versterkt zijn sportieve design met een bumpers meer breedte en angulate. de antinieblas ontvangen een chromen frame. Achter, ook een bumpers nieuw geslagen geeft de cee`d een aspect sportievere. de pilots veranderen hun conventionele gloeilampen leds, Behalve hun grotere helderheid herkennen, "ondertekend" 's nachts met een beroerte. de velgen, van 16 en 17 inches naar verluidt, ontwerpwijziging.

Geïnspireerd door sport pro_cee'd GT die ook een update ontvangt bepaalde dag, Kia Hij ontwikkelde een GT lijn voor de rest van het gamma cee. Dit benadrukt de sportievere afwerking dagrijverlichting type "ijs", dat er meer verfijnde look vernieuwd cee.

Binnen de veranderingen zijn triviaal: nieuw chroom Ze verschijnen in de dashboard, afbeelding van Horloges, beluchters, shooters deuren en op basis van hefboom veranderingen. In de console ligt het 7 inch een nieuw systeem multimedia, met geluid (nieuwe digitale radio), video en navigatie. van TomTom zijn navigatie-diensten, met inbegrip van verkeersinformatie in real time, radardetectie en weersvoorspellingen. Nieuw is ook de slif systeem, de rapportage van de snelheidsbeperkingen, identificeren van een camerasignalen handel trajecten. De informatie wordt weerspiegeld in het centrale scherm en horloge doos.

motoren

In de mechanische aspect ontwikkelingen zijn meer bepalend. de Dieselmotor 1.6 CRDI krijgt een nieuw systeem injectie en oliepomp variabel debiet wrijving. Dit blok wordt verdeeld zoals hiervoor in een 110 pk sterke variant en een ander 136 (Previously 128 pk). Samen met de motor 1.4 CRDi 90 pk, zowel mechanische ontvangt absorberend materiaal lawaai en trillingen. En is dat KIA Hij heeft met name gewerkt te verminderen NVH (Geluid en trillingen waargenomen) in cee, naast begiftigt materiaal isolatie Verder op het tapijt en het ventilatiesysteem, en dubbele absorberend schuim de motor trillingen blokkeren.

Het resultaat van dit alles leidt u naar het voelen cee''d Diesel als model zeer verfijnd, dat heeft niets te modellen benijden meest prestigieuze merken. In feite is de exponentiële vooruitgang Kia Het komt ook tot uiting in de prestaties van hun mechanische Diesel. de 1.6 CRDi 136 pk Het is een zeer helder overall keuze, voor een goede rit en de algehele rij-eigenschappen. Deze versie kan monteren nieuwe DSG dat Kia Hij heeft ontwikkeld en geproduceerd in dezelfde Slowaakse plant (Zilina) waar het produceert alle cee`d bereik.

de nieuwe DCT verandering features 7 versnellingen en behalve dat sneller dan de vorige automatische converter, deze combinatie CRDi 136 pk DCT gereduceerd tot de 115 g / km CO2, 145 der voorgaande vervangingsmodel. Uiteraard zijn alle varianten euro VI, inclusief opties 1.4 MPI 100 hp en 1.4 CRDI 90 pk nog steeds aanwezig in de nieuwe reeks.

dynamica Kia cee Het is ook verfijnd met een job tuning omkeren in een hoge kwaliteit rijden. Zo hebben ze veranderden ondersteuningen van de kussens achter en knieschijven de stabiliseren, Het niet meer vast, een configuratie hol. Kia claimt verminderde (opnieuw) trillingen en verbeterd kwaliteit bacheo en het is waar dat in versies GT lijn we kunnen proberen, comfort en auto-settlement verrassingen en veel voor het beter.

Een van de beste

In het bijzonder, terug naar de plaats cee het niveau van de Europese modellen meest representatieve algemeen. de elektrische besturing Het is veranderd en biedt nu een meer lineaire gevoel. en de autocentric Deze is uitgebreid met een nieuwe geometrie vooras. Om deze redenen, de cee Het is ook zeer dankbaar tussen de bochten en ik, terug te keren naar afgewerkt GT line, die reageert op de eisen van de enthousiasteling bestuurder. In zijn verbeterde dynamiek op hoge snelheid is het ook betrokken elektronisch beheer stabiliteit, een nieuw vectorsysteem gedeeltelijk remt het binnenste wiel om de rotatie van de wagen te vergemakkelijken.

De verrassende vooruitgang Kia ook tot uiting in de manier waarop hij reageert op de richting waarin de markt vindt markeren. de nieuwe Sportage, die overigens konden we zien in de productieketen Zilina, Het heeft alle referenties om nog hoger te leggen waar het het huidige model in een SUV en vandaag de sleutel voor elke automaker. Zoals ik al eerder zei, KIA Hij heeft ontwikkeld en produceert haar eigen Automatische versnellingsbak met dubbele koppeling naar première cee, Het zal debuut als een geavanceerde 1.0 T-GDI-motor (Turbo directe injectie), een geavanceerd block drie cilinders benzine hoge prestaties.

Ontwikkeld in de R & D center Group in Namyang, in Zuid-Korea, de 1.0 T-GDI Er wordt ook geproduceerd, terwijl de rest van de mechanica cee Ze zijn vervaardigd in de Europese fabriek in Slowakije. Deze nieuwe motor zal worden gesplitst in twee versies, van 100 en 120 pk en 17,5 mkg constant tussen 1500 en 4000 rpm in beide gevallen. We testten versie 120 CV en we moeten de algemene wens praten. Antwoordt met kracht van onderen, draait harmonie, het voelt heel zacht en weergegeven als een aantrekkelijk alternatief voor Diesel bedreigd. Geen gevalideerde gegevens, maar Kia verwacht dat beide varianten zijn de efficiëntere benzinemotoren ze ooit hebben gebouwd. In een afwisselende baan waarin we samen de stad, met een weg met tweerichtingsverkeer en de snelweg bij hoge snelheid, kijk gemiddeld in een cee van 5-deurs in 7.5 l / 100 km.

Aan de andere kant zal volgen pro_cee'd GT Hij is zichzelf aanbieden als een zeer goede GTI. Het heeft zijn motor herzien 1.6 T-GDI, het ontvangen van een nieuwe turbo genereert grotere druk. aanbiedingen hetzelfde vermogen (204 pk) en koppel (27,0 MKG), maar homologe betere acceleratie (7,6 seconden van 0 tot 100 km / h) en remmen. Door middel van een elektronisch systeem modificeert de klinken de motor. door de pro_cee'd opent een nieuw afgeplatte wheel en dat ze specifiek zijn nieuwe 18-inch wielen.