Citroën C4 BlueHDi tegen DS 1,6 1,6 1,6 4 308 BlueHDi en BlueHDI

Citroën C4 BlueHDi tegen DS 1,6 1,6 1,6 4 308 BlueHDi en BlueHDICitroën C4 BlueHDi tegen DS 1,6 1,6 1,6 4 308 BlueHDi en BlueHDICitroën C4 BlueHDi tegen DS 1,6 1,6 1,6 4 308 BlueHDi en BlueHDICitroën C4 BlueHDi tegen DS 1,6 1,6 1,6 4 308 BlueHDi en BlueHDI

Hetzelfde instrument, drie zeer verschillende geluiden: weinig of geen gelijkenis, bijvoorbeeld, een Spaanse gitaar, akoestische en elektrische. Je hebt dus altijd in de muziek gehoord en, natuurlijk, vandaag kunt u zien en voelen in de auto-industrie: er zijn productos zeer specifiek voor elk openbaaro. Deze trend naar specialisatie is in veel gevallen (lees Mercedes of BMW vooral) gedreven door de noodzaak om te bereiken voor nieuwe verkoopmogelijkheden te diversifiëren door stagnatie. Maar deze keer niet eens praten segment, volumes of verschillende capaciteiten. Nu zelfs hetzelfde instrument, in dit geval een voertuigcategorie meest succesvolle, compacte, U kunt verschillende geluiden en ritmes te laten en duidelijk. En zijn de synergieën van de groep en proberen om de hele handel spectrum bestrijken uit, in principe, vrijwel identieke basen.

Citroën C4Het duidelijkste, stroom en representatief voorbeeld is nu de Franse groep PSA. Van oudsher bekend als Peugeot-Citroen, Deze dag maakt plaats voor de geboorte van een derde merk in zijn eigen recht: DS. historisch acroniem fabrikant die vandaag zijn opkomen voor zoeken meest luxueuze hotel. Op dit moment, uw Compact vertegenwoordiger een DS 4, eigenlijk slechts 4 jaar geleden geboren als een directe aanvulling op C4, vandaar kort heeft nog steeds emblemen Citroën hek of wielen (verdwijnen) en Evolutie heeft niet 100% specifiek tot de volgende generatiewisseling (alsof er in plaats boven de DS 5). Toch, met een origineel concept hoge lichaamstemperatuur en semi-coupe, een wat meer uitgebreide ontwerp, en een bekleding zelf, zoekopdrachten DS en distantiëren zich ... als Citroën vandaag.

Als modellen markeren de chevrons hebben altijd gekozen voor extra comfort opzichte van haar concurrenten, de Citroen C4 wil verder verdiepen in het comfort na de laatste update. Beide ja, zonder camoufleren zijn exacte platform en mechanische. Geen verandering optreedt gelijkelijk Peugeot, waarbij de strategie van afstandsmiddelen vertaalt naar een andere architectuur. ambitieuze bod van PSA om de Peugeot 308 omvallen, dat het merk VW Golf brengt u eerst zowel de meest geavanceerde EMP2 platform, met grote bijdragen stijfheid en lichtheid, omdat nieuwe technologieën. Zoals we zien, drie verschillende inzetten, maar ... altijd geloofwaardig?

Buenos akkoorden

eerste geüpload Citroen C4, geen twijfel over bestaan. Het is om te beginnen rollen in en voelen en een Stijgende rijplezier. Dus ik denk dat zeker te zijn Vandaag de dag meer comfortabel compact markt. De pluizige zachte bekleding, goede absorptie van de suspensie gladheid van controles in het algemeen, en in het bijzonder pedalen, of de grote geluidsisolatie maken het een ideale reisgenoot. Zeer gezet op snelwegen, bijna het de reactie van een zaal top, dan toont ook sterke, constante gebogen steunen. Natuurlijk, in ruil daarvoor, om te gaan nogal rekbaar orgaan verlengde daarvan voelt een zeer gevoelige Citroen C4 en degradeert het gedrag onder steady onregelmatige of gebogen gat, ook een adres noch is het een verspilling van informatie of filters te goed de continue beweging van de wielen. By the way, de vandaag elektrohydraulische weinige marktpartijen... naast een DS 4 aan het spelen en klimmen.

DS 4Met bijna 3 centimeter hoger lichaam (ideaal om stoepranden te vallen zonder verbreking van de bumper), u zich thuis voelt DS 4 een positie die ook hoger, en meer dominant, waaruit nooit schuwt blij en C4 verfijnde en comfortabele touch. Ja, op de achtergrond is een Citroen en dus het duurt u altijd het gevoel op de weg, zelfs staking een lichte steviger in de setting van suspensies en een groter deel van de band, here 225/45 R18 tegenover 225/45 R17 C4. Zeer dicht bij het wiel en Citroën in comfort, maar de meest directe begeleiding puntito is ook niet in een betere wendbaarheid vertaald dan op zijn hoogtepunt markeren ook een groter verlies van tractie richtingsveranderingen veeleisende. Een enkele auto ... als er duidelijk voor zichzelf Citroën C4.

En is dat, in ruil, de Peugeot 308 krijgt een ander ritme. Het is op te krijgen en vinden een meer moderne interieur kamer, afdruk met hoge totale stijfheid, hardheid stuurinrichting, zitting, pedalen ..., hier zelf correspondeert meer precisie en wendbaarheid op de weg. Iets dat natuurlijk ook een bijdrage leveren hun 75 kg minder gewicht. Met een direct adres, extra ondersteuning lichaam, een minder ingrijpend en minder ESP algemene tendens te openen de getrokken, is veel sneller. Een sportwagen (Zelfs kenmerkt Sport-knop welke motor respons en richting) verbetert, maar ook verrassen door de hoge mate van comfort, dat kan overbrengen is. Je kunt hier niet gekomen om comfort of C4 Citroen DS 4, maar meer in evenwicht, daar ligt dichter bij hen, dat deze na hem in de behendigheid. Peugeot ook geloofwaardig in haar belang om Golf, vooral als het heeft ook onder de motorkap met spectaculaire nieuwe 1.6 motor 120 pk BlueHDi... dat de PSA en ketting gemonteerd op drie compact.

wijzigingen refrein

Peugeot 308Franse groep PSA voor dit nieuwe 1.6 BlueHDi stap betreft Euro6, zouden daarbij de te vandaag cleaner markt te verminderen tot 90 procent deeltjesemissie en NOx. Fijn, het heeft veel koppel van stationair te laten en hoewel zijn reactie ook vergaat snel, zo vol is vanaf het begin zul je niet moeten uitgeven of 2.500 rpm om altijd het beste van uw antwoord. Natuurlijk, als je gehoord over hem en de Peugeot 308, zet je de markering naar nul.

Omdat deze 1.6 BlueHDi 120 pk Peugeot gepresenteerd op de meest efficiënte diesel ooit, met goedkeuring van 3,1 l / 100 km en 82 g / km CO2. En dus probeerde toen we zonder de aankondiging dat het een speciale eenheid. Maar 90 dagen later, verrast hij ons een nieuw gezicht en cijfers, en officieren, 3,8 l / 100 km en 98 g / km. Op dit moment, Peugeot nog steeds niet bevestigen evolutie: weet het niet, geen antwoord. Maar, analyseerden we in onze dyno, ontdekten we een Peugeot 308 met een pneumatische sealless en ecologische (Michelin Pilot Sport 225/45 R17 op de eerste specifieke Michelin Energy Saver 205/55 R16) en ontwikkelingen tot 10 procent korter. Unit niet meer bat officiële documenten in Diesel, in ruil daarvoor, ja, om genoegen te verbeteren om te gebruiken, praktisch eerder met behoud van hun eigen werkelijke verbruik. Daar is het.

Vraag me af of er ooit iets BlueHDi 1.6 motor die, hoewel niet de snelste in zijn soort (een 1.6 i-DTEC 120 pk Honda energieker is), is ideaal gemonteerd op de Peugeot 308. Meer dan over een Citroen C4 en DS4, waar, als het waar is dat nog steeds uitzonderlijk voor plezier, zul je iets voelt trillen in zijn eerste 500 ronden van het gebruik, maar vooral echter, een duidelijk langzamere respons en hogere lichtopbrengst: vraag zwaarder en erger motoriek.

De laatste letter

Citroën C4 BlueHDi tegen DS 1,6 1,6 1,6 4 308 BlueHDi en BlueHDIOpmerkelijke verschillen in antwoord op het probleem ook ruimte en apparatuur. zijnde C4 en 308 twee traditionele compacte, Peugeot trekt betere leefbaarheid en achter kofferbak Citroën. Echter, dit is DS 4 dat lekt uit de norm, met een zeer bepaald door de wens om een ​​semi-coupe esthetische achterste rij verschaffen: de deuren zijn erg smal en moeilijke toegang, de bedragen erg indringend de buitenste zitplaatsen en de vensters worden vastgelegd, niet in staat om te openen. Verliezen die uiteindelijk het opladen meer leven als we praten en prijs.

En is dat, met een afwerking Electro Press memorial 60 jaar na de eerste DS, kost meer dan € 6.000 over een Citroen C4 met dezelfde apparatuur, met uitzondering van de browser, two-tone dak, sportzetels of gemengde bekleding. Veel verschil ... zoals 5.000 €, die ook bijdraagt ​​aan een Peugeot 308 Allure afwerking hoog, goed gepresenteerd, beter standaard uitgerust met een optie om meer geavanceerde systemen, zoals Active Cruise Control met Collision Warning en een noodstop toe te voegen. Ja, het geluid van 308 is 100% uiteinden afgestemd.